android-devices

Want ExpressVPN on your Android?

Get the App for Android
stuck need help

Stuck and need some help?

Talk to a Human

Van tijd tot tijd kunt u op uw Android apparaat verbindingsproblemen ondervinden. Zoek naar uw specifieke foutmelding en volg de oplossingsstappen die daarbij horen.

U kunt op deze pagina naar uw fout zoeken door Control + F (Windows) of Command + F (Mac) in te drukken en dan de foutmelding in te typen.

Fout 1:

Opening tun interface failed badly. Error: Cannot create interface
On some custom ICS images the permission on /dev/tun might be wrong, or the tun module might be missing completely. For CM9 images try the fix ownership option under general settings.

or:

Sorry, your device is missing a component called the "TUN driver". Without this, ExpressVPN likely will not be able to connect successfully. Please tap "Learn More" below for our latest information on how to fix this problem.

Oplossing:

1. Aanbevolen: Maak handmatig verbinding met onze gateway door uw Android instellingen te configureren. Hier staan de instellings instructies.
    NB: dit geldt alleen voor betaalde abonnementen, niet voor proefabonnementen. Voor proefabonnementen zijn handmatige instellingen niet beschikbaar.
  2. Installeer een compatibele TUN driver voor uw apparaat. NB: dit is alleen van toepassing voor apparaten met een root.
  3. Upgrade uw apparaat naar de nieuwste OS versie.
  4. Probeer de ExpressVPN app op een ander Android apparaat.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Fout 2:
Opening tun interface failed badly.
Error: command '11192 interface fwmark rule add tun0' failed with '400 11192 Failed to add fwmark rule (Device or resource busy)'

Deze foutmelding treedt meestal op wanneer de benodigde interface niet reageert.

Oplossing: Reboot uw apparaat en probeer daarna nog eens te verbinden met een ExpressVPN serverlocatie.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Fout 3:
HTTP proxy support only works for TCP based connections
MGMT:Got unrecognized line from management:ERROR: proxy command failed

Deze foutmelding verschijnt meestal als uw netwerk proxy instellingen heeft of als de UDP poorten op uw netwerk worden geblokkeerd.

Oplossing: Verander uw VPN protocol van UDP naar TCP. Instructies voor het veranderen van uw VPN protocol kunt u hier vinden.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Fout 4:
P:write UDP [ECONNREFUSED]: Operation not permitted (code=1)

Deze foutmelding komt meestal doordat de batterij/energiezuinige instelling van uw Android apparaat de verbindingsactiviteiten van de VPN beperkt. Veelvoorkomende effecten zijn problemen met verbinding of stabiliteit.

Oplossing:

1. Ga naar de Instellingen van uw Android apparaat.
  2. Kies Batterij uit de lijst van Apparaat-instellingen.
  3. Tik op Batterij optimalisatie (of App optimalisatie, afhankelijk van uw apparaat)
  4. Kies in het dropdown menu Alle apps (standaard staat Niet Geoptimaliseerd ingeschakeld).
  5. Scroll naar onder en selecteer ExpressVPN in de lijst met applicaties.
  6. Selecteer Niet optimaliseren en tik dan op Klaar.
  7. Start ExpressVPN opnieuw en probeer nog eens met de VPN te verbinden.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Fout 5:
ERROR: Cannot open TUN

Oplossing:

1. Deïnstalleer ExpressVPN van uw apparaat.
  2. Download de ExpressVPN app voor Android opnieuw. Dit kunt u doen door te gaan naar uw ExpressVPN welkomst e-mail of door hier de app te downloaden.
  3. Installeer uw app.
  4. Start de app en maak verbinding met een ExpressVPN serverlocatie.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Fout 6: Kan niet verbinden na het upgraden van Android OS

Sommige gebruiken hebben verbindingsproblemen met ExpressVPN na het upgraden van Android 4 (Jelly Bean of KitKat) naar Android 5 (Lollipop), 6 (Marshmallow), 7 (Nougat), of 8 (Oreo).

Oplossing:

1. Schakel uw apparaat uit.
  2. Zet het apparaat weer aan.
  3. Verbind met een ExpressVPN serverlocatie.
  4. Tik op OK wanneer het dialoogvenster Verbindingsverzoek daarom vraagt.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Fout 7: Verbinding onverwacht verbroken bij gebruik van batterijzuinige instelling

Sommige gebruikers ervaren verbindingsproblemen met de ExpressVPN app. Mogelijke problemen:

• Verbinding met VPN onverwacht verbroken
  • Bij het opstarten van het apparaat wordt niet automatisch verbonden (zelfs als Verbinden bij het opstarten van Android is ingeschakeld)

Om deze problemen op te lossen kunt u de batterijzuinige stand voor ExpressVPN uitzetten.

Als u op een Android apparaat van Samsung zit:

1. Ga naar Instellingen > Apps > ExpressVPN > Batterij > Batterijgebruik optimaliseren
  2. Zet energiebesparing voor ExpressVPN uit

Als u op een OnePlus apparaat zit:

1. Ga naar Systeeminstellingen > Apps > Tandwiel icoontje > Speciale toegang > Batterij optimalisatie
  2. Schakel energiebesparing uit voor ExpressVPN

Of anders:

1. Ga naar Telefooninstellingen > Batterij > Batterij optimalisatie
  2. Wissel naar de lijst Alle apps. In het dropdown menu bovenin tikt u op ExpressVPN > Niet optimaliseren

Als u op een ander Android apparaat zit:

1. Ga naar Instellingen > App & notificaties > Speciale toegang > Batterij optimalisatie negeren. U kunt ook de ingebouwde zoekfunctie van uw apparaat gebruiken om dit menu te vinden.
  2. Selecteer ExpressVPN. Als u ExpressVPN niet ziet staan, controleer dan of u de lijst Alle apps gebruikt en niet de lijst Niet geoptimaliseerd.
  3. Kies Toestaan (of de optie die ervoor zorgt dat ExpressVPN niet geoptimaliseerd wordt). ExpressVPN wordt nu uitgesloten van batterijzuinige instellingen op uw apparaat.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Fout 8: Verbroken verbinding Android systeemfout

Soms krijgt u een “VPN verbinding verbroken” scherm. Doorgaans wordt dit veroorzaakt door andere VPN apps die op uw apparaat zijn geïnstalleerd, ook wanneer ze nu niet in gebruik zijn.

Op de meeste Android apparaten:

1. Ga naar Netwerk & internet > VPN (U kunt ook in uw systeeminstellingen zoeken naar “VPN”)
  2. Tik op het tandwiel icoontje naast elke niet-ExpressVPN VPN app
  3. Tik op VPN vergeten

Als u op een Samsung Android apparaat zit:

1. Ga naar Verbindingen > Meer verbindingsinstellingen > VPN (U kunt ook in uw systeeminstellingen zoeken naar “VPN”)
  2. Tik op het tandwiel icoontje naast elke niet-ExpressVPN VPN app
  3. Tik op VPN profiel verwijderen

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Meer problemen?

Als u na het uitvoeren van deze instructies nog steeds problemen ervaart, kunt u ook voor directe ondersteuning contact opnemen met de ExpressVPN helpdesk .