Den här guiden visar hur du laddar ner, installerar och använder din VPN-app för Android.

Observera: Den här guiden gäller för ExpressVPN för Android version7.0, som är kompatibel med Android 5.0 och senare: Lollipop (5.x), Marshmallow (6.x), Nougat (7.x), Oreo (8.x), Pie (9.x) och Android 10.

Använder du Android 4.0 eller tidigare, eller föredrar du manuell installation? Se instruktionerna för manuell installation på Android.

Inte kund än? Läs mer om VPN för Android.

Gå till avsnitt

Logga in på ditt konto
Ladda ner VPN-appen
Installera VPN-appen
Anslut till en VPN-position
Koppla från en VPN-position
Välj en annan serverposition
Hur du lägger till genvägar i ExpressVPN:s app
Hur du växlar VPN-protokoll
Hur du använder split-tunneling-funktionen
Ändra språk i ExpressVPN:s Android-app
Hur du lägger till ExpressVPN:s app-widget
Hur du avinstallerar VPN-appen från din enhet
Anslutningsproblem? Prova det här

Logga in på ditt konto

För att komma igång, öppna en webbläsare på din enhet och logga in på ditt ExpressVPN-konto.

För att logga in, ange den e-postadress och det lösenord du använde för att logga in på ExpressVPN och tryck sedan på Logga in.

ExpressVPN:s inloggningssida med inloggningsknappen markerad.

Efter att du loggat in, tryck på Installera ExpressVPN.

Du kommer att ledas till nedladdningssidan föt att ladda ner appen.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s support-team och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Ladda ner VPN-appen

Navigera till Android-sektionen och ladda sedan ner appen genom att göra något av följande:

• Om du har tillgång till Google Play, tryck på LADDA NED PÅ Google Play för att ladda ner appen.
  • Har du inte tillgång till Google Play, tryck påLadda ner APK för att ladda ner APK-filen direkt till din Android-enhet. (ExpressVPN rekommenderar inte att ladda ner vår APK från tredjepartskällor) För ytterligare information om nedladdning av APK-filer, läs mer här.

ExpressVPN:s installationssida med Google Play- och Ladda ned APK-knapparna markerade.

Om du väljer att ladda ner appen från Google Play Store:

1. Tryck på INSTALLERA på Google Play-sidan för ExpressVPN.Google Play Store-skärmen med Installera-knappen markerad.
  2. Tryck på GODKÄNN och vänta sedan medan appen laddas ner.Play Store-skärmen med Godkänn-knappen markerad.
  3. Tryck på ÖPPNA efter att appen laddats ner till din enhet.Play Store-skärmen med Öppna-knappen markerad.

Om du väljer att ladda ner ExpressVPN:s app för Android som APK-fil:

1. Tryck OK för att tillåta nedladdning av APK-filen. Se först till att du har tillåtit nedladdningar som inte kommer från Play Store.Varning för Android APK-nedladdning med OK-knappen markerad.
  2. Vänta på att APK-filen laddas ner.
  3. Efter att APK-filen laddats ner, tryck ÖPPNA.Android nedladdningsmeddelande med Öppna-knappen markerad.
  4. Efter att du öppnat APK-filen kommer du ombedas att godkänna installationen. Tryck INSTALLERA.Androids installationsskärm med installationsknappen markerad.
  5. Vänta tills appen installerats och tryck sedan ÖPPNA för att starta appen.Androids installationsskärm som visar att appen istallerats, med Öppna-knappen markerad.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s support-team och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Installera VPN-appen

När du öppnat ExpressVPN:s app för Android, tryck Logga in.
ExpressVPN:s inloggningsskärm med Logga in-knappen markerad.

Ange användarnamn och lösenord för ExpressVPN och tryck sedan Logga in.

ExpressVPN:s inloggningsskärm som visar användarnamn och lösenord med Logga in-knappen markerad.

Du kan dela kraschrapporter annan anonym data för att förbättra ExpressVPN. Tryck OK om du går med på att dela rapporter.

ExpressVPN:s förfrågan om delning av diagnostik med OK-knappen markerad.

Du kommer få en inbjudan att konfigurera ditt VPN och godkänna anslutnngsförfrågningar från ExpressVPN. Tryck OK och OK för att fortsätta.

Skärmar med installations- och anslutningsförfrågningar från ExpressVPN med OK-knapparna markerade.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s support-team och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Anslut till en VPN-position

För att ansluta till en VPN-position, tryck på On-knappen. Som standard föreslår ExpressVPN den position som ger dig bäst upplevelse, så kallad Smart position.

Tryck för att ansluta ExpressVPN:s app.

När det står Ansluten på skärmen kan du börja surfa fritt och säkert!

Vill du veta mer om VPN och läsa de senaste nyheterna och tipsen från ExpressVPN, tryck Fler nyheter och tips.

ExpressVPN:s app för Android är installerad.

Observera: Ett enda ExpressVPN-abonnemang kan användas samtidigt på fem enheter, oavsett plattform. Om du försöker använda mer än fem enheter samtidigt på ett abonnemang kommer du att se den här skärmen:

ExpressVPN:s skärm som visar att anslutningsgränsen är nådd.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s support-team och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Koppla från en VPN-position

För att kopla från VPN-servern, tryck på On-knappen medan VPN:et är anslutet.

Tryck för att frånkoppla ExpressVPN:s app för Android.

Du vet att du är frånkopplad när meddelandet ”Tryck för att ansluta” visas.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s support-team och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Välj en annan VPN-position

För att ansluta till en annan serverposition, tryck på ellipsknappen (…) för att öppna positionsväljaren.

Tryck för att öppna positionsväljaren.

Du kan byta position medan du är ansluten till VPN, men du kommer att få en varning om att din internettrafik kan vara oskyddad medan du återansluter. Den här varningen kommer att visas varje gång såvida du inte klickar i rutan Visa inte igen.

Listan över VPN-positioner har två flikar från början: REKOMMENDERAT och ALLA POSITIONER.

Fliken REKOMMENDRAT visar dig ExpressVPN:s toppval för din anslutning.

ExpressVPN:s skärm med positioner som visar rekommenderade positioner.

Fliken ALLA POSITIONER listar VPN-positioner efter region. Du kan expandera och kollapsa listorna genom att trycka på de triangulära pilspetsarna.

ExpressVPN:s positionsfönster som visar Alla positioner.

För att lägga till en position på en lista över dina favoritpositioner, swipa till höger.

ExpressVPN:s positionsfönster med ett finger som sveper till höger för att lägga till en favoritposition.

Du kommer åt dina favoritpositioner genom att trycka på fliken FAVORITER, som du nu hittar mellan flikarna Rekommenderat och Alla.

För att ta bort en position från favoritlistan, svep till höger.

Favoritfliken i ExpressVPN:s Android-app.