windows-devices

VPN nodig voor Windows?

Nu vrienden verwijzen

Deze handleiding helpt u stap voor stap om handmatig een VPN voor Windows 10 in te stellen met behulp van het L2TP protocol.

NB: PPTP en L2TP-IPsec hebben zeer beperkte veiligheidsvoordelen en worden liefst alleen gebruikt om anoniem te blijven of om locaties te veranderen.

Hebt u liever een installatie met een app? Hier kunt u de informatie vinden voor de installatie app voor Windows 10.

Hoofdstukken

Uw ExpressVPN account inloggegevens vinden
Een VPN verbinding toevoegen
Uw VPN verbinding instellen
Verbinden met de VPN serverlocatie
De verbinding met de VPN serverlocatie verbreken

Uw ExpressVPN account inloggegevens vinden

Om ExpressVPN te kunnen gebruiken op uw PC met Windows 10 zult u een nieuwe VPN verbinding moeten aanmaken. Om een VPN verbinding aan te maken hebt u een serveradres en uw gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Dit gedeelte van de handleiding toont u hoe u al deze informatie kunt vinden.

Open de Welkomst e-mail die u heeft ontvangen toen u zich aanmeldde voor ExpressVPN. Klik op de link in de e-mail.

open the welcome email

Als u de link niet kunt vinden,  kunt u hier inloggen op uw account.

sign in to our website

Nadat u op de link in de welkomst e-mail hebt geklikt of hebt ingelogd op de website, klikt u op ExpressVPN instellen op de pagina Actieve abonnementen.

set up expressvpn

Klik op Handmatig configureren aan de linkerkant van het scherm, en kies dan het tabblad PPTP & L2TP-IPSec aan de rechterkant. Hier ziet u uw gebruikersnaam en wachtwoord. Direct onder uw gebruikersnaam en wachtwoord ziet u een lijst met server adressen. Klik op + om te openen en de adressen te zien.

Houd dit scherm open! Later moet u deze gegevens kopiëren en plakken om uw VPN verbinding in te stellen. Voor kopiëren klikt u op het informatie kopiëren icoontje in de rechterbovenhoek van het vakje.

copy pptp and l2tp info

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Support Team.

Terug naar boven

Een VPN verbinding toevoegen

Om een nieuwe VPN verbinding toe te voegen klikt u op het Internet icoontje in uw werkbalk.

Als u gebruik maakt van een Wifi verbinding ziet dat er zo uit:

wifi icon

Als u een ethernet verbinding gebruikt ziet het er zo uit:

ethernet icon

In het pop-up menu kiest u Netwerk instellingen.

go into your network settings

Op het bedieningspaneel voor Netwerk & Internet instellingen kiest u VPN > Een VPN verbinding toevoegen.

add a vpn connection

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Support Team.

Terug naar boven

Uw VPN verbinding instellen

Om een VPN in te stellen hebt u uw serveradres, gebruikersnaam en wachtwoord uit Stap 1 nodig.

In het menu “Een VPN verbinding toevoegen” kiest u de volgende instellingen:

VPN provider: Windows (ingebouwd)
Verbindingsnaam: [bedenk een naam voor uw verbinding] Servernaam of adres: [ExpressVPN serveradres] VPN type: L2TP/IPsec met certificaat
Soort inlog gegevens: Gebruikersnaam en wachtwoord
Gebruikersnaam: [de gebruikersnaam die wordt getoond in het gedeelte Handmatige configuratie (PPTP en L2TP-IPSec)] Wachtwoord: [het wachtwoord dat wordt getoond in het gedeelte Handmatige Configuratie (PPTP en L2TP-IPSec)]

Vink het vakje Mijn aanmeldingsinformatie onthouden aan.

Klik op Opslaan

add l2tp vpn

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Support Team.

Terug naar boven

Verbinden met de VPN serverlocatie

NB: Wanneer u meteen met het opstarten van Windows wilt verbinden met ExpressVPN, volg dan de app instellings aanwijzingen.

U kunt nu uw nieuwe VPN verbinding zien staan in het Netwerk & Internet instellingen bedieningspaneel. Om met de VPN server klikt u op de naam van de verbinding  en daarna op Verbinden.

click connect

Mooi! Uw VPN verbinding is nu actief.

Pro Tip

U kunt met behulp van de hierboven beschreven stappen zoveel VPN server verbindingen instellen als u maar wilt.

Om snel verbinding te maken met deze servers klikt u op het Wifi icoontje of Ethernet icoontje op de werkbalk, en daarna kiest u de server waarmee u wilt verbinden.

switch vpn servers

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Support Team.

Terug naar boven

De verbinding met de VPN serverlocatie verbreken

Om de verbinding met de VPN server te verbreken gaat u naar Netwerk & Internet > VPN > [naam van de VPN verbinding] > Verbinding verbreken.

disconnect from the vpn server

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN Support Team.