Vastgelopen en hulp nodig?

Met een mens praten

Het handmatig configureren van uw Windows computer met andere DNS server adressen kan u helpen om toegang te krijgen tot geblokkeerde websites en te profiteren van hogere snelheden. Om uw Windows computer te configureren kunt u onderstaande instructies volgen.

Spring naar…

De Netwerk Verbindingsinstellingen openen
De DNS server adressen instellen
De DNS instellingen van ExpressVPN invoeren
Een opmerking over PPPoE

De Netwerk Verbindingsinstellingen openen

Houd de Windows logo toets ingedrukt en druk op R. (⊞ Win + R)

Typ: ncpa.cpl en klik op OK.

In het venster Netwerk Verbindingen zoekt u naar de verbinding die u gebruikt voor internet. Meestal is dit Local Area Connection of Wireless Network Connection. Als u ze allebei gebruikt, voert u de volgende stappen uit voor beide.

Klik met de rechtermuisknop op de verbinding en selecteer Eigenschappen:

network properties

Terug naar boven

De DNS server adressen instellen

Dubbelklik op Internet Protocol Versie 4 (en als dat niet verschijnt gewoon op Internet Protocol):

ipv4

Selecteer Gebruik de volgende DNS server adressen en typ de volgende Google DNS server adressen:

screenshot: use the following dns server addresses

Preferred DNS server: 8.8.8.8
Alternate DNS server: 8.8.4.4

Wanneer Google DNS voor u geblokkeerd is kunt u de volgende mogelijkheden proberen:

• Neustar DNS Advantage (156.154.70.1 and 156.154.71.1),
    • Level3 DNS (4.2.2.1 and 4.2.2.2)

Voer de adressen in, kies dan OK en nog eens OK.

Terug naar boven

De DNS instellingen van ExpressVPN invoeren

Nu moeten we nog de DNS instellingen van ExpressVPN veranderen.

Voor ExpressVPN 5.x:

klik op de drie puntjes (…) en daarna op Opties.

access the options

Selecteer het tabblad Geavanceerd. Verwijder het vinkje voor Gebruik alleen ExpressVPN DNS servers bij verbinding met VPN en klik op OK.

uncheck the box for expressvpn's dns servers

Voor ExpressVPN 4.2:

Klik op de drie stippen (…) en dan op Opties.

Click the three dots to access ExpressVPN's options

Selecteer het tabblad Geavanceerd. Verwijder het vinkje bij Alleen ExpressVPN DNS servers gebruiken bij verbinding met VPN en klik op OK.

screenshot to uncheck the box for "only use ExpressVPN's DNS servers"

Voor ExpressVPN 4.0 and 4.1:

Klik op de drie stippen (…) en dan op Opties.

Click the three dots to access ExpressVPN's options

In het tabblad Algemeen verwijdert u het vinkje voor Alleen ExpressVPN DNS servers gebruiken bij verbinding met VPN, klik daarna op OK.

screenshot: set ExpressVPN DNS

Vor ExpressVPN 3.X:

Ga naar Opties en verwijder het vinkje bij de optie Gebruik alleen DNS servers ingesteld door de VPN.

expressvpn options

Terug naar boven

Een opmerking over PPPoE

NB: Wanneer u via een PPPoE verbinding met uw provider verbindt, stel dan de DNS servers in op de PPPoE zelf, en herstart uw computer om de nieuwe DNS instellingen effectief te maken.

Terug naar boven

Terug naar Oplossingen voor geblokkeerde sites