Vastgelopen en hulp nodig?
Met een mens praten

In deze handleiding leest u hoe u uw Windows computer configureert met andere DNS serveradressen.

Belangrijk: Het instellen van een DNS van derden kan DNS lekken veroorzaken.

Spring naar…

1. De netwerk verbindingsinstellingen openen
2. De DNS server adressen instellen
3. De DNS instellingen van ExpressVPN aanpassen
Een opmerking over PPPoE

1. De netwerk verbindingsinstellingen openen

Druk op uw Windows apparaat de Windows logo toets (⊞) + R in om de Run prompt te openen. Typ: ncpa.cpl en klik op OK.

Click “OK.”

In het venster Netwerk Verbindingen klikt u met rechts op uw actieve internetverbinding.

• Als u via een LAN kabel verbonden bent klikt u met rechts op Local Area Connection.
  • Als u via wifi verbonden bent klikt u met rechts op Wifi.

Selecteer Eigenschappen.

Select “Properties.”

Als u gevraagd wordt om veranderingen op uw apparaat toe te staan, klikt u op Ja.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

2. De DNS server adressen instellen

Dubbelklik op Internet Protocol Versie 4 (of gewoon op Internet Protocol):

Selecteer Gebruik de volgende DNS server adressen. Voer het DNS serveradres van uw voorkeur in in de velden Preferred DNS server en Alternate DNS server.

Klik op OK en nog eens OK.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

3. De DNS instellingen van ExpressVPN aanpassen

Open ExpressVPN. Klik op het hamburgermenu (≡) > Opties.

Selecteer het tabblad Geavanceerd. Verwijder het vinkje voor Gebruik alleen ExpressVPN DNS servers bij verbinding.

NB: Windows selecteert automatisch de snelste DNS server. Het kan zijn dat de DNS server van uw voorkeur niet wordt gebruikt, tenzij het systeem detecteert dat deze sneller is dan de DNS server van ExpressVPN.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk .

Terug naar boven

Een opmerking over PPPoE

Wanneer u met uw internetprovider verbindt via een PPPoE verbinding, stel dan de DNS servers in op de PPPoE zelf, en herstart uw computer om de nieuwe DNS instellingen effectief te maken.

Terug naar boven

Terug naar Oplossingen voor geblokkeerde sites