Get ExpressVPN on Windows.
Behöver du ett VPN till Windows?
Bjud in en vän nu

Den här guiden visar dig hur du ställer in ExpressVPN för Windows på din PC eller laptop. ExpressVPN:s Windows-app stöder Windows 7, Windows 8 och Windows 10.

ExpressVPN:s Windows-app är inte kompatibel med:

• Windows Vista och XP: Använd manuella konfigurationer för L2TP/IPsec eller OpenVPN.
  • Windows-enheter som använder ARM, Microsoft SQ1, Microsoft SQ2 eller SnapDragon-processorer: Dessa processorer är inte kompatibla med VPN:ets TAP-adapter vilken krävs för att VPN ska fungera. Om du befinner dig i ett land med mycket censur på internet använder du ExpressVPN:s app för routrar. Om inte så använder du den manuella konfigurationen för L2TP/IPsec för Windows 10 eller andra Windows-versioner.

Hoppa till…

Ladda ner appen
Skaffa din aktiveringskod
Installera appen
Anslut till en VPN-serverposition
Koppla från en VPN-serverposition
Välj en annan VPN-serverposition
Byt till ett annat VPN-protokoll
Hur man lägger till genvägar i ExpressVPN-appen
Starta och anslut ExpressVPN vid uppstart
Använd VPN-hastighetstestet
Använd split tunneling
Använd IPv6-läckageskydd
Ändra språk i ExpressVPN:s app för Windows
Använd ExpressVPN:s webbläsartillägg
Installera ExpressVPN på andra enheter
Avinstallera appen

Ladda ner appen

Gå till ExpressVPN:s kontopanel. Om du blir ombedd anger du dina inloggningsuppgifter för ExpressVPN och klickar på Logga in.

Ange dina kontouppgifter och klickar på "Logga in."

Ange verifieringskoden som skickades till din mejl.

Klicka på Ladda ner för Windows.

I kontots kontrollpanel klickar du på "Ladda ner för Windows."

Håll webbläsarfönstret öppet. Du kommer behöva aktiveringskoden när du ska installera programmet.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Hämta din aktiveringskod

ör att kunna använda ExpressVPN på din Windows-dator behöver du din aktiveringskod.

Låt oss kopiera den till ditt urklipp

Klicka på aktiveringskoden i rutan för att kopiera den till urklipp. Du kommer bli ombedd att ange den senare.

Klicka på aktiveringskoden i rutan för att kopiera den till ditt urklipp.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Installera appen

Hitta och dubbelklicka på den nedladdade filen på din dator.

Dubbelklicka på installationsfilen för ExpressVPN.

Om du får upp ett meddelande om att installera appen klickar du på Installera för att fortsätta.

Vänligen vänta medan appen installeras på din PC.

När du blir ombedd klickar du Logga in och klistrar in din aktiveringskod. Det är koden du hittade tidigare. Du kan klistra in den genom att klicka på Ctrl + V eller högerklicka på det rektangulära fältet och klicka Klistra in. Klicka därefter på Fortsätt.

Ange din aktiveringskod och klicka därefter på "Fortsätt."

Om du föredrar att inte använda din aktiveringskod kan du logga in med din e-postadress:

1. Klicka på Logga in med inloggningslänk via e-post.
  2. Ange e-postadressen som är associerad med ditt ExpressVPN-konto. Klicka på Skicka inloggningslänk via e-post.
  3. Öppna mejlet på vilken enhet du vill och välj Logga in på ExpressVPN. Appen kommer aktiveras automatiskt.

Du har möjligheten att starta ExpressVPN vid uppstart. Välj din preferens för att fortsätta.

Välj om du vill starta ExpressVPN när din dator startas.

Du kan också välja att anonymt dela analyser om dina VPN-anslutningar för att hjälpa oss förbättra ExpressVPN. Välj din preferens för att fortsätta.

Välj om du vill hjälpa till att förbättra ExpressVPN.

ExpressVPN samlar inte in din privata data och data anonymiseras före den når ExpressVPN-servrar.

Grattis! Du är nu redo att börja använda ExpressVPN:s omfattande nätverk med serverposition.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Anslut till en VPN-serverposition

För att ansluta till en VPN-serverposition klickar du på On-knappen. ExpressVPN kommer automatiskt föreslå en position som ger dig en optimal upplevelse. Detta kallas Smart position.

Klicka på On-knappen för att ansluta.

När du kan se meddelandet Ansluten på appskärmen kan du börja surfa fritt och säkert!

Du är ansluten till ExpressVPN.

Observera: Med ett abonnemang kan du ansluta upp till fem enheter till VPN samtidigt, oavsett vilken plattform de använder. Om du försöker ansluta fler än fem enheter på en och samma gång kommer du se följande skärm:

Om du försöker ansluta fler än fem enheter samtidigt kommer du se en skärm som säger "Anslutningsgräns nådd."

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Koppla från VPN-serverpositionen

För att koppla från VPN-serverpositionen klickar du på On-knappen medan VPN är igång.

Klicka på On-knappen för att koppla från.

Du kommer veta att du är frånkopplad när skärmen säger ”Inte ansluten”.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Välj en annan VPN-serverposition

För att ansluta till en annan serverposition klickar du på positionsväljaren under On-knappen.

Observera: Första gången du försöker ändra position när du är ansluten till VPN kommer du få en varning som säger att din internettrafik kan vara oskyddad under återanslutningen. Det är säkert att fortsätta.

Klicka på Positionsväljaren.

För att ansluta till en serverposition klickar du på den, därefter klickar du på On-knappen. Alternativt kan du ansluta genom att dubbelklicka på positionen.

Listan med VPN-positioner är förinställd till att innehålla två flikar: Rekommenderade och Alla positioner.

Fliken Rekommenderade visar de positioner ExpressVPN anser är bäst för dig att ansluta till.

Fliken "Rekommenderade" visar ExpressVPN:s toppval för dig.

Fliken Alla positioner listar VPN-serverpositioner efter region. Du kan utöka och minska listan genom att klicka på ”>”-ikonen på höger sida.

Fliken "Alla positioner" listar VPN-serverpositioner efter region.

Fliken Favoriter dyker upp så fort du lagt till favoritpositioner. Du kan spara en favorit till din lista genom att klicka på stjärnikonen på höger sida.

Du kan spara en position till din lista med favoriter genom att klicka på stjärnikonen till höger.

Du kan också söka efter en önskad serverposition genom att använda sökfältet.

I sökfältet skriver du namnet på den önskade serverpositionen och därefter dubbelklickar du på serverpositionen i sökresultaten för att ansluta till den.

Ange positionen i sökfältet för att söka efter den.

När du kopplat från en serverposition kan du återvända till din Smart position (positionen som rekommenderas för optimal upplevelse) genom att klicka på positionen som markerats med Smart position.

Klicka på Smart position.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Byt till ett annat VPN-protokoll

VPN-protokoll är metoder som din enhet använder för att ansluta till en VPN-server. Genom att byta till ett annat protokoll kan du få snabbare uppkopplingshastigheter.

För att byta till ett annat protokoll klickar du på hamburgermenyn (≡), och sedan på Inställningar. Du måste vara frånkopplad från VPN för att kunna byta protokoll.

Klicka på "Inställningar."

I fliken Protokoll väljer du vilket protokoll du vill använda, sedan klickar du på OK.

I fliken "Protokoll" väljer du protokollet du vill använda och klickar därefter på "OK."

Observera: L2TP/IPsec har svagare säkerhet och är endast användbart för att ändra positioner och anonymisera när andra protokoll inte fungerar.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Hur du lägger till genvägar i ExpressVPN-appen

Genvägsfunktionen finns på ExpressVPN:s startsida efter du anslutit till VPN (dina genvägar kommer inte visas första gången du ansluter, de kommer synas från och med andra gången du ansluter).

Genvägar låter dig snabbt och smidigt starta appar och hemsidor direkt från ExpressVPN när du är ansluten. Om du märker att du ofta besöker vissa favoritplatser efter att du anslutit till VPN, såsom en särskild streamingtjänst eller ett socialt nätverk, så sparar du tid genom att lägga till en genväg då du slipper växla mellan ExpressVPN-appen och din webbläsare hela tiden.

Du är nu ansluten till ExpressVPN.

För att starta en app eller hemsida klickar du på dess ikon när du är ansluten till VPN.

Om du har färre än fem genvägar kan du lägga till en genom att klicka på den gråa (+)-ikonen.

Du kan också lägga till eller ta bort genvägar genom att klickar på hamburgermenyn (≡) och därefter välja Inställningar > Genvägar.

Klicka på plus (+)-tecknet för att lägga till en genväg.

Klicka på "plustecknet" för att lägga till en genväg.

Välj därefter Lägg till app-genväg eller Lägg till hemsidelänk för att fortsätta.

För att ta bort en genväg drar du musen över den och klickar på (–)-tecknet.