Wilt u ExpressVPN op uw router?
De app voor routers bekijken
Contact the ExpressVPN support team if you're stuck.
Bekijk de app voor routers
Met een mens praten

Deze handleiding laat u zien hoe u toegang krijgt tot een router waarop ExpressVPN draait en hoe u de basisinstellingen ervan kunt wijzigen. Om de geavanceerde wifi instellingen te wijzigen, kunt u deze handleiding raadplegen.

Als u op uw router een oudere versie van ExpressVPN gebruikt, raadpleeg dan deze stappen. Lees hoe u kunt vinden welke versie van ExpressVPN op uw router staat.

Spring naar…

In de router komen waarop ExpressVPN draait
Uw wifi naam en wachtwoord wijzigen
De netwerknaam van uw wifi verbergen
Het adminwachtwoord van de router wijzigen
Autmatisch opnieuw opstarten in- of uitschakelen
Een niet-actief apparaat van uw router verwijderen
De router resetten
De instellingen wijzigen van een router waarop ExpressVPN (v1) draait

In de router komen waarop ExpressVPN draait

1. Zorg ervoor dat u ExpressVPN heeft ingesteld op een compatibele router.
  2. Verbind uw apparaat met de router.
  3. Ga naar expressvpnrouter.com.

Als u geen toegang krijgt tot uw router waarop ExpressVPN draait, kunt u deze handleiding raadplegen.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Uw wifi naam en wachtwoord wijzigen

1. Log in op uw router waarop ExpressVPN draait.
  2. Selecteer Netwerk instellingen> Wifi instellingen.
  3. Onder Wifi netwerk inschakelen voert u de nieuwe wifi naam en het wachtwoord in die u voor de router wilt gebruiken.
  4. Selecteer Opslaan.
    Select “Save” to confirm new Wi-Fi passwords

Wanneer de router uw wijzigingen opslaat, ziet u tijdelijk de melding “Verbinding met router verbroken”.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De netwerknaam van uw wifi verbergen

1. Log in op uw router waarop ExpressVPN draait.
  2. Selecteer Netwerk instellingen> Wifi instellingen.
  3. Selecteer Geavanceerde instellingen.
  4. Schakel Netwerknaam (SSID) verbergen in.
  5. Selecteer Opslaan.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Het adminwachtwoord van de router wijzigen

1. Log in op uw router waarop ExpressVPN draait.
  2. Selecteer Geavanceerde instellingen > Router instellingen.
  3. Voor Router admin wachtwoord typt u uw nieuwe wachtwoord.
  4. Selecteer Opslaan.
    Select "Save."

Terwijl de router uw wijzigingen opslaat, ziet u tijdelijk de melding “Verbinding met router verbroken”.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Automatisch opnieuw opstarten in- of uitschakelen

De functie Automatisch opnieuw opstarten is beschikbaar in ExpressVPN voor routers v2.7.0 en hoger; dit herstart uw router elke dag om 4 uur ’s ochtends lokale tijd, indien Automatisch opnieuw opstarten is ingeschakeld.

Automatisch opnieuw opstarten is standaard ingeschakeld op ExpressVPN geïnstalleerd op Linksys routers. Voor ExpressVPN op Asus en Netgear routers moet u de functie inschakelen in de instellingen van de router.

Om Automatisch opnieuw opstarten in of uit te schakelen:

1. Log in op uw router waarop ExpressVPN draait.
  2. Selecteer Geavanceerde instellingen > Router instellingen.
  3. Schakel Reboot router dagelijks om 4.00 uur aan of uit.
  4. Selecteer Opslaan.
    Select "Save."

Om ervoor te zorgen dat het opnieuw opstarten op het juiste moment van de dag gebeurt, moet u ervoor zorgen dat de tijdzone op uw router accuraat is.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Een niet-actief apparaat van uw router verwijderen

Als u niet meer wilt dat een apparaat verschijnt op uw router waarop ExpressVPN draait, kunt u het verwijderen van de router.

1. Log in op uw router waarop ExpressVPN draait.
  2. Voor het apparaat dat u wilt verwijderen, selecteert u "Down" icon..
  3. Selecteer Apparaat vergeten > Vergeten.

Let op: Als het apparaat dat u wilt verwijderen zich bevindt in een nieuwe, door u gemaakte apparaatgroep, gaat het nadat u het hebt verwijderd eerst terug naar de standaardgroep en verdwijnt het pas daarna. Het kan tot 24 uur duren voordat een apparaat van uw router is verdwenen.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De router resetten

Er zijn twee manieren waarop u uw router kunt resetten:

• Een zachte reset: een herstart of reboot van uw router. Als u geen toegang krijgt tot uw router waarop ExpressVPN draait, moet u uw router soft-resetten.
  • Een harde reset: dit zal de aangepaste instellingen van de router wissen. U kunt uw router hard-resetten als u het adminwachtwoord bent vergeten. Lees meer over wanneer u uw router moet resetten.

Een zachte reset

1. Log in op uw router waarop ExpressVPN draait.
  2. Selecteer Reboot router.
    In the left sidebar, click “Reboot Router.”
  3. Selecteer Doorgaan.

Een harde reset

Houd de resetknop van de router (aan de achterkant van de router) gedurende 10 seconden ingedrukt.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De instellingen wijzigen op een router waarop ExpressVPN (v1) draait

Raadpleeg het gedeelte dat overeenkomt met het model van uw router hieronder.

Linksys EA6200, Netgear R6300v2, Netgear R7000, Asus RT-AC68U (up to v3), RT-AC87U, RT-AC56R, RT-AC56S en RT-AC56U

De wifi naam van de ExpressVPN router wijzigen

In de bovenste menubalk selecteert u Draadloos.

dd-wrt wireless basic settings

Voer bij Basisinstellingen naast Draadloze netwerknaam (SSID) de nieuwe wifi naam in.

dd-wrt new wifi name

Selecteer Instellingen toepassen.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Het wifi wachtwoord van de ExpressVPN router wijzigen

In de bovenste menubalk selecteert u Draadloos. In de zijbalk selecteert u Draadloze beveiliging.

dd-wrt wireless security

Naast WPA Shared Key voert u het nieuwe wifi wachtwoord in.

dd-wrt new network password

Selecteer Instellingen toepassen.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Het adminwachtwoord van de ExpressVPN router wijzigen

Selecteer in de bovenste menubalk Administratie.

Onder Router wachtwoord voert u uw nieuwe wachtwoord in en bevestigt u dit.

dd-wrt new router password

Selecteer Instellingen toepassen.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De router resetten

U kunt de router resetten door een zachte reset of een harde reset uit te voeren.

Als u uw router wilt resetten en toegang heeft tot het admin dashboard van de ExpressVPN router, voert u de zachte reset uit.

Als u geen toegang krijgt tot het admin dashboard van de ExpressVPN router of als de zachte reset niet werkt, voert u de harde reset uit.

De zachte reset

In de bovenste menubalk klikt u op VPN. In de zijbalk selecteert u ExpressVPN hulp & ondersteuning > Reset firmware naar standaard instellingen.

dd-wrt reset firmware to default settings

De harde reset

Houd de resetknop van de router (aan de achterkant van de router) gedurende 10 seconden ingedrukt.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Linksys WRT1200AC, WRT1900AC en WRT3200ACM

De wifi naam van de ExpressVPN router wijzigen

Klik in de bovenste menubalk op Netwerk. Standaard hebben het 2,4 GHz en het 5 GHz wifi netwerk dezelfde naam. Hierdoor kan de router de beste verbinding kiezen.

click-network-tab

Selecteer het netwerk dat u wilt wijzigen door Wijzigen te selecteren.

click-edit

Scroll omlaag naar Interface configuratie. Naast ESSID, voert u de nieuwe wifi naam in. Selecteer Opslaan & toepassen.

enter-essid

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De wifi netwerknaam van de ExpressVPN router verbergen

In de bovenste menubalk selecteert u Netwerk.

click-network-tab

Selecteer het netwerk dat u wilt verbergen en klik op Wijzigen.

click-edit

Scroll omlaag naar Interface configuratie en vink het vakje aan naast ESSID verbergen. Selecteer Opslaan & toepassen.
hide-essid

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Het wifi wachtwoord van de ExpressVPN router wijzigen

In de bovenste menubalk selecteert u Netwerk.

click-network-tab

Selecteer het netwerk waarvoor u het wachtwoord wilt wijzigen door Wijzigen te selecteren.

click-edit

Selecteer het tabblad Draadloze beveiliging. Naast Sleutel voert u het nieuwe wifi wachtwoord in. Selecteer Opslaan & toepassen.

change-wifi-password

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Het adminwachtwoord van de ExpressVPN router wijzigen

In de bovenste menubalk selecteert u Systeem.

Onder Router wachtwoord kunt u uw nieuwe wachtwoord invoeren en bevestigen.

change-router-pw

Selecteer Opslaan & toepassen.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De router resetten

U kunt de router resetten door een zachte reset of een harde reset uit te voeren.

Als u uw router wilt resetten en toegang heeft tot het admin dashboard van de ExpressVPN router, voert u de zachte reset uit.

Als u geen toegang krijgt tot het admin dashboard van de ExpressVPN router of als de zachte reset niet werkt, voert u de harde reset uit.

De zachte reset

In de bovenste menubalk, klikt u op VPN. Selecteer ExpressVPN Hulp & ondersteuning > Fabrieksinstellingen herstellen.

soft-reset

Wanneer u om bevestiging wordt gevraagd, selecteert u Resetten naar fabrieksinstellingen.

De harde reset

Houd de resetknop van de router (aan de achterkant van de router) gedurende 10 seconden ingedrukt.