För att använda våra appar och konfigurationer behöver du först skaffa ett ExpressVPN-konto.

Den här guiden förklarar vad DDNS är för något och visar hur du installerar MediaStreamer på din enhet.

MediaStreamer är en DNS-tjänst framtagen för att förbättra din streamingupplevelse. Om din enhet inte kan installera VPN direkt är MediaStreamer ett utmärkt alternativ för streaming.

Obs: MediaStreamer är inte ett VPN och erbjuder inte samma integritets- och säkerhetsfördelar som ett VPN. Du kan inte byta position med hjälp av MediaStreamer.

Om din enhet använder en dynamisk IP-adress får du bäst upplevelse med MediaStreamer om du konfigurerar DDNS.

Gå direkt till…

Vad är DDNS?
1. Hämta ditt DDNS-värdnamn
2. Ladda ner och installera verktyget för IP-uppdatering
3. Registrera ditt värdnamn för att komma åt MediaStreamer med DDNS
4. Installera MediaStreamer på din enhet
Uppdatera eller radera ett värdnamn på ditt ExpressVPN-konto

Vad är DDNS?

En dynamisk IP-adress ändras då och då. Därför försvårar dynamiska IP-adresser användningen av MediaStreamer för att komma åt onlinetjänster. Ett DDNS löser problemet.

Ett DDNS (Dynamic Domain Name System) tillhandahåller en fast referenspunkt som kallas statiskt värdnamn och som gör att ExpressVPN kan ge din enhet åtkomst till MediaStreamer, även om din IP-adress ändras kontinuerligt av din internetleverantör.

Tillbaka till toppen

1. Hämta ditt DDNS-värdnamn

Obs: Dynus gratis standardtjänst är fullt tillräcklig för de flesta användare.

Gå till https://www.dynu.com och klicka på Create Account.

Klicka på "Create Account".

Fyll i all information och klicka på Submit. Du kommer att få ett kontoverifieringsmejl från Dynu. Om du inte hittar det i inkorgen kan du kolla i skräppostmappen.

Klicka på "Submit" för att skapa ett konto.

Öppna länken i veriferingsmejlet och logga in på ditt konto.

Välj sedan DDNS Services.

Välj "DDNS Services."

Klicka på + Add för att lägga till en DDNS-tjänst.

Klicka på "+ Add" för att lägga till en DDNS-tjänst.

Om du inte har ett värdnamn, skapa ett och fyll i det under Option 1 och klicka sedan på + Add. Använd det här alternativet om du inte är bekant med domännamn.

Fyll i ditt värdnamn under Option 1.

Om du redan har ditt eget domännamn, ange ditt domännamn under Option 2 och klicka sedan på + Add.

Fyll i ditt befintliga värdnamn under Option 2.

Du kommer att se ditt värdnamn högst upp och din nuvarande offentliga IP under IPv4 Address. Inaktivera inställningarna i mitten till OFF och klicka sedan på Save.

Ditt DDNS-värdnamn är nu klart att användas.