In deze handleiding leest u hoe u problemen met inloggen oplost tijdens het activeren van  uw ExpressVPN app.

Welke foutmelding krijgt u te zien?

Foutmelding: “Uw activatiecode is onjuist. Probeer het opnieuw of neem contact op met de helpdesk.”
Foutmelding: “Zorg ervoor dat uw e-mailadres en wachtwoord juist zijn.”
Foutmelding: “Contoleer uw verbinding en probeer opnieuw.”
Fouten met de e-mail link om in te loggen (Windows app v.9.4.0 en nieuwer)

Problemen rondom activatiecodes

Wanneer u uw activatiecode invoert krijgt u mogelijk de volgende foutmelding te zien:

Kan niet inloggen. Uw activatiecode is onjuist. Probeer opnieuw of neem contact op met de helpdesk.

Your activation code is incorrect. Please try again or contact Support.

Zorg ervoor dat u uw activatiecode kopieert en in het veld plakt om zo typfouten te voorkomen. Neem contact op met de ExpressVPN helpdesk voor directe ondersteuning als het probleem zich blijft voordoen.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Problemen met inloggen op mobiele apparaten

Wanneer u uw inlog-gegevens invoert krijgt u mogelijk deze foutmelding te zien:
Kan niet inloggen. Zorg ervoor dat uw e-mailadres en wachtwoord juist zijn.

Please make sure your email address and password are correct.

Probeer in te loggen op uw ExpressVPN account op de website.

Als u ook niet op de website kunt inloggen betekent dit dat uw inloggegevens onjuist zijn. Herstel uw wachtwoord en log opnieuw op uw ExpressVPN account in.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Problemen met netwerken

Wanneer u inlogt op uw ExpressVPN app krijgt u mogelijk de volgende foutmelding te zien:

Kan niet inloggen. Controleer uw verbinding en probeer opnieuw.

Please check your connection then try again.

Probeer uw apparaat met een ander beschikbaar netwerk te verbinden.

Als het probleem zich blijft voordoen kunt u uw DNS servers veranderen in alleen DNS servers van OpenDNS. Ga naar het gedeelte dat over uw apparaat gaat.

NB: Schrijf uw huidige DNS adres/instelling op voordat u deze verandert, voor de veiligheid en om ze later te kunnen raadplegen.

Windows

U kunt van DNS server veranderen door onderstaande stappen te volgen:

1. Ga naar Controlepaneel > Netwerk en internet > Netwerk en deelcentrum > Adapterinstellingen aanpassen.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de actieve netwerkverbinding en klik op Eigenschappen.
  3. Ga naar het tabblad Netwerken; selecteer Internetprotocol versie 4 (TCP/IPv4) en klik op Eigenschappen.

Select "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)" and click "Properties".

1. Selecteer De volgende DNS servers gebruiken.
  2. Voer 208.67.222.222 en 208.67.220.220 in. Dit zijn veilige DNS servers van OpenDNS.
  3. Klik op OK en OK.
  4. Probeer uw ExpressVPN app opnieuw te activeren.

Nadat het activeren van uw ExpresVPN app gelukt is kunt u de doorgevoerde veranderingen van uw DNS instellingen ongedaan maken en uw lokale DNS servers weer gebruiken.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Mac

U kunt van DNS server veranderen door onderstaande stappen te volgen:

1. Ga naar het Apple menu en selecteer Systeemvoorkeuren > Netwerk.
  2. Selecteer de verbinding waarvoor u uw DNS serverinstellingen wilt veranderen. Klik op Geavanceerd.
  3. Selecteer het tabblad DNS. Klik op + om 208.67.222.222 en 208.67.220.220 in te voeren. Dit zijn veilige DNS servers van OpenDNS.
  4. Klik op OK > Toepassen.
  5. Probeer uw ExpressVPN app opnieuw te activeren.

Nadat het activeren van uw ExpresVPN app gelukt is kunt u de doorgevoerde veranderingen van uw DNS instellingen ongedaan maken en uw lokale DNS servers weer gebruiken.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Linux

U kunt van DNS server veranderen door onderstaande stappen te volgen:

1. Ga naar Instellingen > Voorkeuren > Netwerkverbindingen.
  2. Selecteer de verbinding waarvoor u uw DNS serverinstellingen wilt veranderen.
  3. Klik op Bewerken. Selecteer IPv4 instellingen.
  4. Selecteer Enkel automatische (DHCP) adressen.
  5. In het veld DNS servers voert u in: 208.67.222.222 en 208.67.220.220 in.
  6. Klik op Toepassen.
  7. Probeer uw ExpressVPN app opnieuw te activeren.

Nadat het activeren van uw ExpresVPN app gelukt is kunt u de doorgevoerde veranderingen van uw DNS instellingen ongedaan maken en uw lokale DNS servers weer gebruiken.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Android

Elk Android apparaat gebruikt een andere gebruikersomgeving in zijn instellingen. U kunt uw DNS serverinstellingen aanpassen door onderstaande algemene stappen te volgen:

1. Ga naar Instellingen > Netwerk & internet.
  2. Tik op Wifi > Uw huidige netwerk.
  3. Tik opnieuw op uw huidige netwerk. Tik vervolgens op het potloodje in de rechterbovenhoek.
  4. Selecteer Geavanceerde opties.
  5. Verander IP instellingen naar Statisch.
  6. In de velden DNS 1 en DNS 2 voer u 208.67.222.222 en 208.67.220.220 in. Dit zijn veilige DNS servers van OpenDNS.
  7. Tik op Opslaan.
  8. Probeer uw ExpressVPN app opnieuw te activeren.

Nadat het activeren van uw ExpresVPN app gelukt is kunt u de doorgevoerde veranderingen van uw DNS instellingen ongedaan maken en uw lokale DNS servers weer gebruiken.

Hulp nodig? Neem voor opnmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

iOS

U kunt van DNS server veranderen door onderstaande stappen te volgen:

1. Ga naar Instellingen.
  2. Tik op Wifi > Uw huidige netwerk.
  3. Onder DNS verandert u Automatisch in Handmatig.
  4. Verwijder bestaande DNS servers.
  5. Tik op Server toevoegen. Voer 208.67.222.222 en 208.67.220.220 in. Dit zijn veilige DNS servers van OpenDNS.
  6. Tik op Opslaan.
  7. Probeer uw ExpressVPN app opnieuw te activeren.

Nadat het activeren van uw ExpresVPN app gelukt is kunt u de doorgevoerde veranderingen van uw DNS instellingen ongedaan maken en uw lokale DNS servers weer gebruiken.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Routers

Elk beheerpaneel heeft een andere gebruikersinterface. U kunt uw de DNS server van uw primaire router veranderen door onderstaande algemene stappen te volgen:

1. Achterhaal het IP adres van uw router. Voer dat vervolgens in uw browser in.
  2. Log in bij het beheerpaneel van uw router.
  3. Ga naar de instellingen van uw DNS server. Voer 208.67.222.222 en 208.67.220.220 in. Dit zijn veilige DNS servers van OpenDNS.
  4. Tik op Opslaan.
  5. Probeer uw ExpressVPN app opnieuw te activeren.

Nadat het activeren van uw ExpresVPN app gelukt is kunt u de doorgevoerde veranderingen van uw DNS instellingen ongedaan maken en uw lokale DNS servers weer gebruiken.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Als u na het veranderen van DNS server nog steeds problemen ervaart bij het activeren van de ExpressVPN app, probeer dan uw apparaat met een ander wifi netwerk te verbinden waar u nog niet eerder mee verbonden hebt. Als het probleem zich blijft voordoen, kunt u voor directe ondersteuning contact opnemen met de ExpressVPN helpdesk.

Voor overige problemen kunt u voor onmiddellijke ondersteuning contact opnemen met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Selecteer het probleem waar u tegenaan bent gelopen en volg de bijhorende stappen om het probleem op te lossen.

Ik heb geen e-mail met inloglink ontvangen

Controleer of het e-mailadres dat u hebt ingevoerd juist is.

Als het e-mailadres dat u ingevoerd hebt onjuist is:

1. Voer het juiste e-mailadres in.
  2. Klik op E-mail opnieuw verzenden.

Als het e-mailadres dat u hebt ingevoerd juist is:

1. Controleer uw inbox na even wachten nog eens, en kijk in uw spamfolder.
  2. Als u nog steeds geen e-mail hebt ontvangen, voert u uw e-mailadres opnieuw in.
  3. Klik op E-mail opnieuw versturen.

In beide gevallen kunt u, als u nog steeds geen e-mail hebt ontvangen, de activatiecode van uw ExpressVPN account gebruiken om de app te activeren.

1. Klik op Inloggen met activatiecode.
  2. Zoek naar uw activatiecode op uw ExpressVPN account dashboard.
  3. Voer de activatiecode in de app in. Klik op Doorgaan.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Ik heb een e-mail met de inloglink ontvangen en daarop geklikt, maar kreeg een foutmelding in de browser

Gebruik in plaats daarvan de activatiecode om de ExpressVPN app te activeren.

1. Klik op Inloggen met activatiecode.
  2. Zoek naar uw activatiecode op uw ExpressVPN account dashboard.
  3. Voer de activatiecode in de app in. Klik op Doorgaan.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Ik heb een e-mail met de inloglink ontvangen en zag het bericht “Apparaat gedeactiveerd” in de browser, maar de app activeert niet

Gebruik in plaats daarvan de activatiecode om de ExpressVPN app te activeren.

1. Klik op Inloggen met activatiecode.
  2. Zoek naar uw activatiecode op uw ExpressVPN account dashboard.
  3. Voer de activatiecode in de app in. Klik op Doorgaan.