När du försöker aktivera ditt ExpressVPN-konto kan det ibland hända att du får ett av följande meddelanden:

Sorry, we ran into an error trying to configure your account on this computerellerUnable to verify activation code

Prova de här felsökningsstegen för att aktivera ditt ExpressVPN-konto. Du kan ocksåkontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Gå direkt till…

Felsökningssteg för Windows
Felsökningssteg för Mac
Felsökningssteg för Linux
Felsökningssteg för Android
Felsökningssteg för iOS
Felsökningssteg för ExpressVPN:s app för routrar

Felsökningssteg för Windows

Genomför följande steg och kontrollera att du kan aktivera appen efter varje steg:

• Se till att datorn visar rätt datum och tid.
  • Inaktivera antivirus och brandvägg innan du aktiverar appen, inklusive Window Defender.
  • Lägg till ExpresVPN på listan över undantag från brandvägg och antivirus.
  • Logga in på ditt ExpressVPN-konto, gå till Installera ExpressVPN och ladda ner den senaste versionen av ExpressVPN:s app.
  • Se till att kopiera och klistra in aktiveringskoden istället för att ange den manuellt.
  • Starta om din dator och försök sedan aktivera kontot igen.

Ifall problemet kvarstår, gör följande:

1. Gå till Kontrollpanelen > Nätverk och Internet > Nätverks- och delningscenter > Ändra adapterinställningar. Du kan också välja att kopiera och klistra in följande i utforskarens adressfält:
    Control Panel\Network and Internet\Network and Sharing Center
  2. Högerklicka på aktiv nätverksanslutning och klicka på Egenskaper.
  3. I fliken Nätverk, välj Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) och klicka på Egenskaper.
  4. Välj alternativet Erhåll adress till DNS-servern automatiskt.
  5. Klicka OK och OK.
  6. Försök aktivera ditt ExpressVPN-konto igen.

För ytterligare frågor, kontakta ExpressVPN:s supportteam och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Felsökningssteg för Mac

Först, se till att datorn visar korrekt datum och tid. Försök aktivera appen när du kontrollerat att inställningarna stämmer.

Logga in på ditt ExpressVPN-konto, gå till Installera ExpressVPN och ladda ner den senaste versionen av ExpressVPN:s app.

Om det inte fungerar:

1. Öppna en terminalkonsol: (Program > Verktyg > Terminal).
  2. Kör följande kommando (kopiera och klistra in från sudo till ExpressVPN/): sudo chown [username] ~/Library/Application\ Support/com.expressvpn.ExpressVPN/ där [username] är ditt användarnamn på Mac.
  3. När du ombeds ange ditt admin-/sudo-lösenord, ange ditt lösenord för inloggning på datorn (du kommer inte att se det medan du skriver, men det är där).
  4. När kommandot utförts utan fel, stäng terminalen.
  5. Starta ExpressVPN och försök aktivera kontot igen.

För ytterligare frågor, kontakta ExpressVPN:s supportteam och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Felsökningssteg för Linux

Följ de här stegen först och kolla ifall du kan aktivera appen efter varje steg:

• Se till att datorn visar rätt datum och tid.
  • Inaktivera antivirus och brandvägg innan du aktiverar appen.
  • Lägg till ExpresVPN på listan över undantag från brandvägg och antivirus.
  • Logga in på ditt ExpressVPN-konto, gå till Installera ExpressVPN och ladda ner den senaste versionen av ExpressVPN:s app.
  • Se till att kopiera och klistra in aktiveringskoden istället för att ange den manuellt.
  • Starta om datorn och försök sedan aktivera kontot.

För ytterligare frågor, kontakta ExpressVPN:s supportteam och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Felsökningssteg för Android

För att lösa det här problemet på Android, avinstallera ExpressVPN.

För att avinstallera ExpressVPN, tryck och håll in ExpressVPN-ikonen på startskärmen och dra den sedan till ikonen Avinstallera eller tryck på Avinstallera.

Android-startskärmen med Avinslattera markerat.

Du kommer att få ett bekräftelsemeddelande på avinstallationen. Tryck OK för att ta bort appen från din enhet.

Starta om din Android-enhet.

Installera den senaste versionen av ExpressVPN enligt de här instruktionerna. Om du inte kan ladda ner ExpressVPN-appen, följ instruktionerna för manuell installation.

För ytterligare frågor, kontakta ExpressVPN:s supportteam och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Felsökningssteg för iOS

Om du har installerat och aktiverat ExpressVPN-appen men inte kan ansluta:

Följ de här stegen för att ominstallera din ExpressVPN-konfigurering:

Om du har installerat men inte kan aktivera ExpressVPN-appen:

Se först till att du är ansluten till wi-fi.

Gå sedan till Inställningar.

välj inställningar

Tryck påwi-fi.

gå till dina wifi-inställningar

Tryck (ditt wifi-nätverk) för att ändra inställningarna.

gå till ditt wifi-nätverk

Radera innehållet i DNS-serverfältet och ange sedan en av följande DNS-serveradresser.

Testa först med en av Googles DNS-adresser (8.8.8.8 eller 8.8.4.4).

Ifall Google är blockerat, prova Neustar DNS Advantage (156.154.70.1 eller 156.154.71.1) eller Level 3 DNS (4.2.2.1, 4.2.2.2, 4.2.2.3, 4.2.2.4, 209.244.0.3 eller 209.244.0.4).

ange dns-serveradressen