Den här guiden visar dig hur du löser inloggningsproblem när du försöker aktivera din ExpressVPN-app.

Vilket felmeddelande ser du?

Felmeddelande: ”Din aktiveringskod är inkorrekt. Försök igen eller kontakta support.”
Felmeddelande: ”Kontrollera att e-post och lösenord stämmer.”
Felmeddelande: ”Kontrollera din anslutning och försök igen.”
Fel med inloggningslänk via e-post (Windows app v9.4.0 och högre)

Felsökningssteg för problem med aktiveringskod

När du anger din aktiveringskod kan du få följande felmeddelande:

Unable to Sign In. Your activation code is incorrect. Please try again or contact Support.

Din aktiveringskod är inkorrekt. Försök igen eller kontakta support.

Se till att du kopierar och klistrar in din aktiveringskod i fältet för att undvika fel. Om problemet kvarstår, kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

För ytterligare frågor, kontakta ExpressVPN:s supportteam och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Felsökning av inloggningsproblem på mobil

När du anger dina inloggningsuppgifter kan du få följande felmeddelande:
Unable to Sign In. Please make sure your email address and password are correct.

Se till att e-postadress och lösenord stämmer.

Prova att logga in på ditt ExpressVPN-konto på hemsidan.

Ifall det inte heller går att logga in på hemsidan innebär det att dina inloggningsuppgifter är inkorrekta. Återställ ditt lösenord och logga in på ditt ExpressVPN-konto igen.

För ytterligare frågor, kontakta ExpressVPN:s supportteam och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Felsökning av nätverksproblem

När du loggar in på ExpressVPN:s app kan du få följande felmeddelande:

Unable to Sign In. Please check your connection then try again.

Kontrollera din anslutning och försök igen.

Prova att ansluta enheten till ett annat nätverk.

Ifall problemet kvarstår kan du prova att ändra dina DNS-servrar till endast Open DNS’ DNS-servrar. Se det avsnitt nedan som är relevant för din enhet.

Obs: För framtida referens och för säkerhets skull, skriv ner din nuvarande DNS-adress/-inställning innan du gör några ändringar.

Du kan ändra din DNS-server med följande steg:

1. Gå till Kontrollpanelen > Nätverk och Internet > Nätverks- och delningscenter > Ändra adapterinställningar.
  2. Högerklicka på Aktiv nätverksanslutning och klicka på Egenskaper.
  3. I nätverksfliken väljer du Internetprotokoll Version 4 (TCP/IPv4) och klickar på Egenskaper.
    Välj "Internetprotokoll Version 4 (TCP/IPv4)" och klicka på "Egenskaper".
  4. Välj Använd följande DNS-serveradresser
  5. Ange 208.67.222.222 och 208.67.220.220. Det här är säkra DNS-servrar från OpenDNS.
  6. Klicka OK och OK.
  7. Prova att aktivera din ExpressVPN-app igen.

Du kan återställa de ändringar du gjort i dina DNS-inställningar för att använda dina lokala DNS-inställningar när du har lyckats aktivera din ExpressVPN-app.

För ytterligare frågor, kontakta ExpressVPN:s supportteam och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Du kan ändra din DNS-server med följande steg:

1. Från Apple-menyn väljer du Systempreferenser > Nätverk.
  2. Välj den anslutning du vill ändra dina DNS-serverinställningar för. Klicka på Avancerat.
  3. Välj DNS-fliken. Klicka på + och ange 208.67.222.222 och 208.67.220.220. Dessa är säkra DNS-servrar från OpenDNS.
  4. Klicka på OK > Använd.
  5. Prova att aktivera din ExpressVPN-app igen.

Du kan återställa de ändringar du gjort i dina DNS-inställningar för att använda dina lokala DNS-inställningar när du har lyckats aktivera din ExpressVPN-app.

För ytterligare frågor, kontakta ExpressVPN:s supportteam och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Du kan ändra dina DNS-serverinställningar med följande steg:

1. Gå till Inställningar > Preferenser > Nätverksanslutningar.
  2. Välj den anslutning du vill ändra dina DNS-serverinställningar för.
  3. Klicka på Ändra. Välj IPv4-inställningar.
  4. Välj endast automatiska adresser (DHCP).
  5. I DNS-serverfältet anger du 208.67.222.222 och 208.67.220.220.
  6. Klicka på Använd.
  7. Prova att aktivera ExpressVPN-appen igen.

Du kan återställa de ändringar du gjort i dina DNS-inställningar för att använda dina lokala DNS-inställningar när du har lyckats aktivera din ExpressVPN-app.

För ytterligare frågor, kontakta ExpressVPN:s supportteam och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Alla Android-enheter använder olika användargränssnitt i sina inställningar. Du kan ändra dina DNS-serverinställningar genom att följa de allmänna stegen nedan:

1. Gå till Inställningar > Nätverk och internet.
  2. Tryck på Wi-Fi > Ditt nuvarande nätverk.
  3. Tryck på ditt nuvarande nätverk igen. Tryck sedan på pennikonen högst upp till höger.
  4. Välj Avancerade alternativ.
  5. Ändra IP-inställningar till statisk.
  6. I fälten DNS 1 och DNS 2 anger du 208.67.222.222 och 208.67.220.220. Dessa är säkra DNS-servrar från OpenDNS.
  7. Tryck på Spara.
  8. Prova att aktivera ExpressVPN-appen igen

Du kan återställa de ändringar du gjort i dina DNS-inställningar för att använda dina lokala DNS-inställningar när du har lyckats aktivera din ExpressVPN-app.

För ytterligare frågor, kontakta ExpressVPN:s supportteam och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Du kan ändra din DNS-server med de här stegen:

1. Gå till Inställningar.
  2. Tryck på Wi-Fi > Ditt nuvarande nätverk.
  3. Under DNS ändrar du Automatisk till Manuell.
  4. Ta bort befintliga DNS-servrar.
  5. Tryck på Lägg till server. Ange 208.67.222.222 och 208.67.220.220. Dessa är säkra DNS-servrar från OpenDNS.
  6. Tryck på Spara.
  7. Prova att aktivera ExpressVPN-appen igen.

Du kan återställa de ändringar du gjort i dina DNS-inställningar för att använda dina lokala DNS-inställningar när du har lyckats aktivera din ExpressVPN-app.

För ytterligare frågor, kontakta ExpressVPN:s supportteam och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Alla router-paneler har olika användargränssnitt. Du kan ändra din primära routers DNS-inställningar med de här allmänna stegen nedan:

1. Hitta din routers IP-adress. Skriv sedan in den i din webbläsare.
  2. Logga in på routerns admin-panel.
  3. Gå till dina DNS-serverinställningar. Ange 208.67.222.222 och 208.67.220.220. Det är säkra DNS-servrar fr¨n OpenDNS.
  4. Tryck Spara.
  5. Prova att aktivera din ExpressVPN-app igen.

Du kan ångra ändringarna du gjort av dina DNS-inställningar för att använda dina lokala DNS-servrar efter att du aktiverat ExpressVPN:s app.