När du försöker aktivera ditt ExpressVPN-konto kan det ibland hända att du får ett felmeddelande om att det inte går att logga in.

Vilket felmeddelande ser du?

”Din aktiveringskod är inkorrekt. Försök igen eller kontakta support.”
”Kontrollera att e-post och lösenord stämmer.”
”Kontrollera din anslutning och försök igen.”

Felsökningssteg för problem med aktiveringskod

När du anger din aktiveringskod kan du få följande felmeddelande:

Unable to Sign In. Your activation code is incorrect. Please try again or contact Support.

Activation code error message on the ExpressVPN app.

Se till att du kopierar och klistrar in din aktiveringskod i fältet för att undvika fel. Om problemet kvarstår, kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

För ytterligare frågor, kontakta ExpressVPN:s supportteam och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Felsökning av inloggningsproblem på mobil

När du anger dina inloggningsuppgifter kan du få följande felmeddelande:
Unable to Sign In. Please make sure your email address and password are correct.

Sign in error message on the ExpressVPN app.

Prova att logga in på ditt ExpressVPN-konto på hemsidan.

Ifall det inte heller går att logga in på hemsidan innebär det att dina inloggningsuppgifter är inkorrekta.  Återställ ditt lösenord och logga in på ditt ExpressVPN-konto igen.

För ytterligare frågor, kontakta ExpressVPN:s supportteam och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Felsökning av nätverksproblem

När du loggar in på ExpressVPN:s app kan du få följande felmeddelande:

Unable to Sign In. Please check your connection then try again.

Connection error message on the ExpressVPN app.

Prova att ansluta enheten till ett annat nätverk.

Ifall problemet kvarstår kan du prova att ändra dina DNS-servrar till endast Cloudflares. Se det avsnitt nedan som är relevant för din enhet.

Observera: Vi rekommenderar starkt att du för säkerhets skull och framtida referens skriver ner din nuvarande DNS-adress/inställning innan du gör några ändringar.

Windows

Du kan ändra din DNS-server med följande steg:

1. Gå till Kontrollpanelen > Nätverk och Internet > Nätverks- och delningscenter > Ändra adapterinställningar.
  2. Högerklicka på aktiv nätverksanslutning och klicka på Egenskaper.
  3. I nätverksfliken, välj Internetprotokoll Version 4 (TCP/IPv4) och klicka på Egenskaper.

Select "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)" and click "Properties".

1. Välj Använd följande DNS-serveradresser.
  2. Ange 1.1.1.1 och 1.0.0.1. Dessa är säkra Cloudflare DNS-servrar.

Enter Cloudfare DNS servers on the Windows device.

1. Klicka OK och OK.
  2. Försök aktivera din ExpressVPN-app igen.

Du kan återställa de ändringar du gjort i dina DNS-inställningar för att använda dina lokala DNS-inställningar när du har lyckats aktivera din ExpressVPN-app.

För ytterligare frågor, kontakta ExpressVPN:s supportteam och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Mac

Du kan ändra din DNS-server med följande steg:

1. Från Apple-menyn, välj Systempreferenser > Nätverk.
  2. Välj den anslutning du vill ändra dina DNS-serverinställningar för. Klicka på Avancerat.
  3. Välj DNS-fliken. Klicka på + och ange 1.1.1.1 och 1.0.0.1. Dessa är säkra Cloudflare DNS-servrar.

Enter Cloudfare DNS servers on the Mac device.

4. Klicka OK > Använd.

5. Testa att aktivera din ExpressVPN-app igen.

Du kan återställa de ändringar du gjort i dina DNS-inställningar för att använda dina lokala DNS-inställningar när du har lyckats aktivera din ExpressVPN-app.

För ytterligare frågor, kontakta ExpressVPN:s supportteam och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Linux

Du kan ändra dina DNS-serverinställningar med följande steg:

1. Gå till Inställningar > Preferenser > Nätverksanslutningar.
  2. Välj den anslutning som du vill ändra dina DNS-serverinställningar för.
  3. Klicka på Ändra. Välj IPv4-inställningar.
  4. Välj endast automatiska adresser (DHCP).
  5. I DNS-serverfältet, ange 1.1.1.1 och 1.0.0.1.
  6. Klicka på Använd.
  7. Priva att aktivera ExpressVPN-appen igen.

Du kan återställa de ändringar du gjort i dina DNS-inställningar för att använda dina lokala DNS-inställningar när du har lyckats aktivera din ExpressVPN-app.

För ytterligare frågor, kontakta ExpressVPN:s supportteam och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Android

Alla Android-enheter använder olika användargränssnitt i sina inställningar. Du kan ändra dina DNS-serverinställningar genom att följa de allmänna stegen nedan:

1. Gå till Inställningar > Nätverk och internet.
  2. Tryck på  Wi-Fi > Ditt nuvarande nätverk.
  3. Tryck på ditt nuvarande nätverk igen. Tryck sedan på pennikonen högst upp till höger.
  4. Välj Avancerade alternativ.
  5. Ändra IP-inställningar till statisk.
  6. I fälten DNS 1 och DNS 2, ange 1.1.1.1 och 1.0.0.1. Dessa är Cloudflare DNS-servrar.

Enter Cloudfare DNS servers on the Android device.

7. Tryck på Spara.

8. Prova att aktivera ExpressVPN-appen igen

Du kan återställa de ändringar du gjort i dina DNS-inställningar för att använda dina lokala DNS-inställningar när du har lyckats aktivera din ExpressVPN-app.

För ytterligare frågor, kontakta ExpressVPN:s supportteam och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

iOS

Du kan ändra din DNS-server med de här stegen:

1. Gå till Inställningar.
  2. Tryck på Wi-Fi > Ditt nuvarande nätverk.
  3. Under DNS, ändra Automatisk till Manuell.
  4. Ta bort befintliga DNS-servrar.
  5. Tryck på Lägg till server. Ange 1.1.1.1 och 1.0.0.1. Dessa är säkra Cloudflare DNS-servrar.

Enter Cloudfare DNS servers on the iOS device.

7. Tryck på Spara.

8. Prova att aktivera ExpressVPN-appen igen

Du kan återställa de ändringar du gjort i dina DNS-inställningar för att använda dina lokala DNS-inställningar när du har lyckats aktivera din ExpressVPN-app.

För ytterligare frågor, kontakta ExpressVPN:s supportteam och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Routrar

Om du fortfarande inte kan aktivera ExpressVPN:s app efter att ha ändrat DNS-server, testa att återansluta din enhet till ett annat wifi-nätverk som du inte anslutit till tidigare. Skulle problemet kvarstå, kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

För ytterligare frågor, kontakta ExpressVPN:s supportteam och få hjälp direkt.