Contact ExpressVPN Support if you need help.
Är du för frustrerad för att läsa den här sidan?
Prata med en människa

ExpressVPN:s manuella konfigurationer är utformade för enheter som inte kan köra ExpressVPN:s appar. Vissa protokoll stöds, men protokoll som inte erbjuder någon kryptering, som L2TP och PPTP, stöds inte.

Om du försöker konfigurera en anslutning med L2TP eller PPTP på din router med dina inloggningsuppgifter för ExpressVPN kommer konfigureringen antingen misslyckas eller resultera i en anslutning utan kryptering.

Gå direkt till:

Vilka VPN-protokoll stöder ExpressVPN för manuell konfiguration?
Rekommenderad lösning: använd OpenVPN-konfiguration
Rekommenderad lösning: använd ExpressVPN för routrar
Alternativ lösning: använd en router som stöder OpenVPN-konfigurationer

Vilka VPN-protokoll stöder ExpressVPN för manuell konfiguration?

ExpressVPN stöder följande protokoll för manuella konfigurationer:

• OpenVPN: Open source och extremt säkert. Stöds inte på vissa enheter.
  • L2TP/IPsec: Säkert men långsammare än OpenVPN. Kan ibland blockeras av brandväggar.
Viktigt: L2TP/IPsec ska inte förväxlas med L2TP. L2TP erbjuder ingen kryptering.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s kundtjänst för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Rekommenderad lösning: använd OpenVPN-konfigurationen

Om din router stöder manuell konfiguration för både OpenVPN och L2TP rekommenderas det starkt att du använder konfigurationen för OpenVPN. Det innebär att ladda ner ExpressVPN:s filer för manuell konfiguration och använda dem för din router.

Du hittar instruktioner för just din router här eller så kan du kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp ifall din routermodell inte står med på listan. Innan du kontaktar support, var god kontrollera din routerdokumentation för att se till att den stöder manuellt konfigurerade OpenVPN-anslutningar.