Contact ExpressVPN Support if you need help.
Te verward om deze hele pagina te lezen?
Met een mens praten

ExpressVPN handmatig instellen is ontwikkeld voor apparaten waar de ExpressVPN apps niet op kunnen draaien. Terwijl een aantal protocollen ondersteund worden, worden protocollen die geen encryptie bieden, zoals L2TP en PPTP, niet ondersteund.

Als u een L2TP or PPTP verbinding instelt op uw router met uw ExpressVPN inloggegevens, zal het instellen niet werken of resulteren in een niet-versleutelde verbinding.

Spring naar:

Welke VPN protocollen ondersteunt ExpressVPN voor handmatig instellen?
Aanbevolen oplossing: gebruik de OpenVPN configuratie
Aanbevolen oplossing: gebruik ExpressVPN voor routers
Aanbevolen oplossing: gebruik een router die OpenVPN configuraties ondersteunt

Welke VPN protocollen ondersteunt ExpressVPN voor handmatig instellen?

ExpressVPN ondersteunt de volgende protocollen voor handmatig instellen:

• OpenVPN: open-source en extreem veilig. Niet ondersteund op sommige apparaten.
  • L2TP/IPsec: veilig maar trager dan OpenVPN. Word soms geblokkeerd door firewalls.
Belangrijk: L2TP/IPsec moet niet verward worden met L2TP. L2TP biedt geen enkele encryptie.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Aanbevolen oplossing: gebruik de OpenVPN configuratie

Als uw router zowel OpenVPN en L2TP handmatig instellen ondersteunt, wordt u ten zeerste aangeraden om de OpenVPN instellingen te gebruiken. Dit omvat het downloaden van de bestanden voor handmatig instellen en deze toepassen op uw router.

U kunt de instructies voor uw specifieke router vinden of contact op nemen met de helpdesk van ExpressVPN voor ondersteuning als uw specifieke routermodel er niet bij staat. Voordat u contact opneemt met de helpdesk, kunt u uw routerdocumentatie nalezen om u ervan te verzekeren dat deze handmatig ingestelde OpenVPN verbindingen ondersteunt.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Aanbevolen oplossing: gebruik ExpressVPN voor routers

ExpressVPN voor routers versleutelt de internetverbinding van uw router en biedt dezelfde bescherming voor elk apparaat dat ermee verbonden is. Om ExpressVPN voor routers te gebruiken, moet u de ExpressVPN router firmware downloaden en “flashen” op een ondersteund routermodel.

ExpressVPN voor routers is momenteel beschikbaar voor bepaalde Asus, Linksys en Netgear routers. Als uw specifieke router er niet bij staat, kunt u een verzoek verzenden naar de helpdesk van ExpressVPN.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Aanbevolen oplossing: gebruik een router die OpenVPN configuraties ondersteunt

Als uw huidige router momenteel geen OpenVPN configuraties biedt, wordt u aangeraden om een router te nemen die dat wel doet.

OpenVPN is open-sourced en gebruikt SSL/TLS voor sleuteluitwisseling, wat het een zeer vertrouwd protocol maakt dat een ideale combinatie biedt van snelheid en veiligheid. Een groot aantal moderne routers van verschillende prijsklassen ondersteunen OpenVPN.