Stuck and need some help?

Talk to a human

Deze gids toont u hoe u de split-tunneling functie gebruikt op ExpressVPN apps.

Voordat u aan de slag gaat moet u er op letten dat:

• De verbinding met de VPN verbroken moet zijn als u uw split-tunneling instellingen gaat veranderen.
  • Als u gebruik maakt van de ExpressVPN router app op een router met DD-WRT hardware kunt u split-tunneling niet aan- en uitschakelen voor apparaten die via een statisch IP adres verbonden zijn

Ga naar sectie

Wat is split-tunneling?
Wat gebeurt er met mijn DNS zoekopdrachten wanneer ik split-tunneling gebruik?
Hoe gebruikt u VPN split-tunneling op Windows
Hoe gebruikt u VPN split-tunneling op de Mac

Wat is split-tunneling?

De split-tunneling functie laat u kiezen welke apps de VPN moeten gebruiken en welke niet wanneer u met ExpressVPN verbonden bent.

U wilt bijvoorbeeld dat al uw apps behalve Firefox de VPN gebruiken. Of u wilt dat alleen Chrome de VPN gebruikt. U kunt ExpressVPN instellen om het verkeer te “split- tunnelen” zodat alleen bepaalde apps de VPN gebruiken.

Terug naar boven

Wat gebeurt er met mijn DNS zoekopdrachten wanneer ik split-tunneling gebruik?

Zo lang u met ExpressVPN verbonden bent lopen al uw DNS zoekopdrachten via de servers van ExpressVPN, hoe u uw split-tunneling ook hebt ingesteld.

Terug naar boven

Hoe gebruikt u VPN split-tunneling op Windows

NB: De verbinding met de VPN moet verbroken zijn als u uw split-tunneling instellingen wilt veranderen.

Om uw split-tunneling instellingen te veranderen klikt u op het hamburger menu (≡) en dan gaat u naar Opties.

Selecteer Opties in het menu van de ExpressVPN voor Windows app.

Onder Algemeen > Split-tunneling vinkt u het vakje aan en klikt u op Instellingen.

expressvpn windows split tunneling menu

Nu ziet u drie opties:

1. Alle apps gebruiken de VPN
  2. Sta geselecteerde apps niet toe de VPN te gebruiken
  3. Sta alleen geselecteerde apps toe de VPN te gebruiken

#1: Alle apps gebruiken de VPN

Kies deze optie als u wilt dat al het internetverkeer van uw computer de VPN gebruikt wanneer u met ExpressVPN verbonden bent. (Dit heeft dezelfde uitwerking als wanneer u het vinkje weghaalt in het vakje naast “split-tunneling” in het vorige scherm.)

Om te zorgen dat al uw apps de VPN gebruiken wanneer u met ExpressVPN verbonden bent kiest u Alle apps gebruiken de VPN, daarna klikt u op OK.

windows split tunnel alles

#2: Sta geselecteerde apps niet toe de VPN te gebruiken

Kies deze optie als u wilt beslissen welke apps de VPN niet moeten gebruiken wanneer u met ExpressVPN verbonden bent.

Om te kiezen welke apps de VPN niet mogen gebruiken kiest u Sta geselecteerde apps niet toe de VPN te gebruiken, daarna klikt u op het plus teken (+).

windows split tunnel do notVink het vakje aan naast alle apps die u wilt selecteren. Als de app die u wilt niet wordt weergegeven klikt u op een app toevoegen om ernaar te zoeken.

kiezen welke apps split-tunneling niet mogen gebruikenKlik op OK om uw veranderingen door te voeren.

Wanneer u voortaan verbinding maakt met de VPN zal alles behalve de geselecteerde app(s) de VPN gebruiken.

#3: Sta alleen geselecteerde apps toe de VPN te gebruiken

Kies deze optie als u wilt dat alleen bepaalde apps de VPN gebruiken.

Om te kiezen welke apps de VPN moeten gebruiken kiest u Sta alleen geselecteerde apps toe de VPN te gebruiken, daarna klikt u op het plus teken (+).

windows apps that are split tunnel only

Vink het vakje aan naast alle apps die u wilt selecteren. Als de app die u wilt niet wordt weergegeven klikt u op een app toevoegen om ernaar te zoeken.

kiezen welke apps split-tunneling moeten gebruiken

Klik op OK om uw veranderingen door te voeren.

Wanneer u voortaan verbinding maakt met ExpressVPN zullen alleen de geselecteerde apps de VPN gebruiken.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Hoe gebruikt u VPN split-tunneling op de Mac

NB: De verbinding met de VPN moet verbroken zijn als u uw split-tunneling instellingen wilt veranderen.

Om uw split-tunneling instellingen te veranderen klikt u op het hamburger menu (≡) , daarna gaat u naar Voorkeuren…

Open voorkeuren in de ExpressVPN Mac app.

Vink het vakje in het Split-tunneling gedeelte aan en klik op Instellingen.

De ExpressVPN split-tunneling instellingen op de Mac.

Nu ziet u drie opties:

1. Alle apps gebruiken de VPN
  2. Sta geselecteerde apps niet toe de VPN te gebruiken
  3. Sta alleen geselecteerde apps toe de VPN te gebruiken

#1: Alle apps gebruiken de VPN

Kies deze optie als u wilt dat al het internetverkeer van uw computer de VPN gebruikt wanneer u met ExpressVPN verbonden bent. (Dit heeft dezelfde uitwerking als wanneer u het vinkje weghaalt in het vakje naast “split-tunneling” in het vorige scherm.)

Als u wilt dat alle apps de VPN gebruiken wanneer u verbonden bent met ExpressVPN kiest u Alle apps gebruiken de VPN, daarna klikt u op OK.

Alle apps gebruiken de VPN

#2: Sta geselecteerde apps niet toe de VPN te gebruiken

Kies deze optie als u wilt beslissen welke apps de VPN niet moeten gebruiken wanneer u met ExpressVPN verbonden bent.

Om te kiezen welke apps de VPN niet mogen gebruiken kiest u Sta geselecteerde apps niet toe de VPN te gebruiken, daarna klikt u op het plus teken (+).

Apps toevoegen om ze van VPN uit te sluiten

Kies de toepassing die u wilt uitsluiten van het gebruik van de VPN, klik daarna op Applicatie selecteren.

Applicatie selecteren om uit te sluiten van VPN

Klik op OK.

Apps uitsluiten van VPN bevestigen

Gebruik het plus (+) en min (-) teken om apps toe te voegen of te verwijderen.

Wanneer u voortaan verbinding maakt met de VPN zal alles behalve de geselecteerde app(s) de VPN gebruiken.

#3: Sta alleen geselecteerde apps toe de VPN te gebruiken

Kies deze optie als u wilt dat alleen bepaalde apps de VPN gebruiken.

Om te kiezen welke apps de VPN moeten gebruiken kiest u Sta alleen geselecteerde apps toe de VPN te gebruiken, daarna klikt u op het plus teken (+).

Sta alleen geselecteerde apps toe de VPN te gebruiken

Kies de toepassing die u toestemming wilt geven de VPN te gebruiken, klik daarna op Applicatie selecteren.

Apps selecteren die de VPN moeten gebruiken

Klik op OK.

Gebruik het plus (+) en min (-) teken om apps toe te voegen of te verwijderen.

Wanneer u voortaan verbinding maakt met ExpressVPN zullen alleen de geselecteerde apps de VPN gebruiken.