Deze gids toont u hoe gebruikt u de split-tunneling functie op ExpressVPN apps voor Windows en Mac.

Belangrijk: De split-tunneling functie is niet beschikbaar op macOS 11 en hoger.

Spring naar…

Wat is de split-tunneling functie?
Wat gebeurt er met mijn DNS zoekopdrachten als ik split-tunneling gebruik?
Hoe u VPN split-tunneling op Windows gebruikt
Hoe u VPN split-tunneling op Mac gebruikt

Wat is de split-tunneling functie?

De split-tunneling functie laat u kiezen welke apps de VPN gebruiken en welke niet wanneer uw apparaat met ExpressVPN verbonden is.

Als u bijvoorbeeld wilt dat al uw apps behalve Firefox de VPN gebruiken, kunt u ExpressVPN instellen dat het verkeer zo gestuurd wordt dat alleen Firefox niet door de versleutelde VPN tunnel gaat.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Wat gebeurt er met mijn DNS zoekopdrachten wanneer ik split-tunneling gebruik?

Zolang u met ExpressVPN verbonden bent, lopen al uw DNS zoekopdrachten via de servers van ExpressVPN, hoe u uw split-tunneling ook hebt ingesteld.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Hoe u VPN split-tunneling op Windows gebruikt

NB: U moet eerst de verbinding met de VPN verbreken als u uw split-tunneling instellingen wilt veranderen.

Om uw split-tunneling instellingen te veranderen, klikt u op Menu icon.>Opties.

Klik op "Opties."

In Split-tunneling, vink het vakje aan voor Verbinding per app beheren en klik op Instellingen.

Onder "Split-tunneling," klik op "Instellingen."

Hier kunt u verschillende opties voor split-tunneling kiezen. Vouw onderstaande lijst open om meer over elke optie te lezen:

Alle apps gebruiken de VPN

Als u deze optie selecteert, zullen al uw apps de VPN gebruiken wanneer u verbonden bent met ExpressVPN.

In het Split-tunneling menu, selecteer Alle apps gebruiken de VPN en klik vervolgens op OK.

Select "All apps use the VPN," then click "OK."

(Het selecteren van deze optie is hetzelfde als het uitvinken van het vakje voor Split-tunneling in de vorige stap.)

Sta geselecteerde apps niet toe de VPN te gebruiken

Met deze optie kunt u instellen dat bepaalde apps geen gebruik maken van de VPN wanneer u verbonden bent met ExpressVPN. Om te kiezen welke apps de VPN niet zullen gebruiken, selecteert u Geselecteerde apps niet toestaan de VPN te gebruiken en klikt u vervolgens op Add icon..

Select "Do not allow selected apps to use the VPN," then click the "plus sign."

Vink het vakje aan naast elke app die u wilt uitsluiten van de VPN. Als u een bepaalde app niet kunt vinden, klikt u op Een andere app toevoegen om deze aan de lijst toe te voegen.

Click "Add Another App."

Klik op OK > OK om uw wijzigingen te implementeren.

Wanneer u verbonden bent met ExpressVPN, zal al het internetverkeer behalve de geselecteerde app(s) de VPN gebruiken.

Sta alleen geselecteerde apps toe de VPN te gebruiken

Met deze optie kunt u bepaalde apps selecteren om de VPN te gebruiken.

Om te kiezen welke apps de VPN zullen gebruiken, selecteert u Alleen geselecteerde apps toestaan de VPN te gebruiken en klikt u vervolgens op Add icon..

Select "Only allow selected apps to use the VPN," then click the "plus sign."

Vink het vakje aan naast elke app die u wilt beschermen met de VPN. Als u een bepaalde app niet kunt vinden, klikt u op Een andere app toevoegen om deze aan de lijst toe te voegen.

Click "Add Another App."

Klik op OK > OK om uw wijzigingen te implementeren.

Wanneer u bent verbonden met ExpressVPN, zullen alleen de geselecteerde app(s) de VPN gebruiken.

Belangrijk: de split-tunneling-functie is beschikbaar in ExpressVPN voor Windows versie 12 (momenteel beschikbaar als early preview), en Windows versie 10 en lager.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Hoe u VPN split-tunneling op Mac gebruikt

Belangrijk: De split-tunneling functie is niet beschikbaar op macOS 11 en hoger.

NB: U moet eerst de verbinding met de VPN verbreken als u uw split-tunneling instellingen wilt veranderen.

Om uw split-tunneling instellingen te veranderen klikt u op Menu icoontje. > Voorkeuren…

Klik op "Voorkeuren."

In Split-tunneling, vink het vakje aan voor Verbinding per app beheren en klik op Instellingen.

Naast "Split-tunneling," klik op "Instellingen."

Hier kunt u verschillende opties voor split-tunneling kiezen. Vouw onderstaande lijst open om meer over die opties te lezen:

Alle apps gebruiken de VPN

Door deze optie te selecteren, gebruiken alle apps de VPN als u verbonden bent met ExpressVPN.

In het Split-tunneling menu, selecteer Alle apps gebruiken de VPN, en klik vervolgens op OK.

Select "Alle apps gebruiken de VPN," en klik vervolgens op "OK."

(Het selecteren van deze optie is hetzelfde als het vinkje weghalen uit het vakje voor Split-tunneling bij de vorige stap.)

Sta geselecteerde apps niet toe de VPN te gebruiken

Met deze optie laat u bepaalde apps de VPN niet gebruiken wanneer u verbonden bent met ExpressVPN. Om te kiezen welke apps de VPN niet gebruiken, selecteer Sta geselecteerde apps niet toe de VPN te gebruiken, en klik vervolgens opicoontje toevoegen..

Selecteer "Sta geselecteerde apps niet toe de VPN te gebruiken," klik vervolgens op het "plustekentje."

Vink het vakje aan naast elke app waarvan u niet wilt dat deze de VPN gebruikt, en klik vervolgens op Applicatie selecteren.

Click “Applicatie selecteren.”

Klik op OK.

Klik op "OK."

Wanneer u verbonden bent met ExpressVPN, gebruikt alle internetverkeer behalve de geselecteerde app(s) de VPN.

Alleen geselecteerde apps toestaan de VPN te gebruiken

Met deze optie kunt u bepaalde apps selecteren om de VPN te gebruiken.

Om te kiezen welke apps de VPN gebruiken, selecteer Alleen geselecteerde apps toestaan de VPN te gebruiken, en klik vervolgens op Icontje toevoegen..

Select "Alleen geselecteerde apps toestaan de VPN te gebruiken," klik vervolgens op het "plustekentje."

Vink het vakje aan naast elke app die u wilt beschermen met de VPN, en klik vervolgens op Applicatie selecteren.

Click “Applicatie selecteren.”

Klik op OK.