Denne veiledningen vil vise deg hvordan du bruker funksjonen delt tunnelering i ExpressVPN-appene for Windows og Mac.

Viktig: Funksjonen delt tunnelering er ikke tilgjengelig for macOS 11 og nyere.

Hopp til …

Hva er funksjonen delt tunnelering?
Hva skjer med DNS-forespørslene mine når jeg bruker delt tunnelering?
Slik bruker du VPN med delt tunnelering på Windows
Slik bruker du VPN med delt tunnelering på Mac

Hva er funksjonen delt tunnelering?

Funksjonen delt tunnelering lar deg velge hvilke apper som bruker VPN-et og hvilke apper som ikke gjør det når du er tilkoblet ExpressVPN.

Hvis du for eksempel vil at alle appene dine bortsett fra Firefox skal bruke VPN-et, kan du konfigurere ExpressVPN til å «dele tunnelen» til trafikken så bare Firefox ikke vil gå gjennom den krypterte VPN-tunnelen.

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPNs kundestøtteteam for umiddelbar assistanse.

Tilbake til toppen

Hva skjer med DNS-forespørslene mine når jeg bruker delt tunnelering?

Så lenge du er tilkoblet ExpressVPN, vil alle DNS-forespørslene dine gå gjennom ExpressVPNs servere, uansett hvordan du konfigurerer innstillingene dine for delt tunnelering.

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPNs kundestøtteteam for umiddelbar assistanse.

Tilbake til toppen

Slik bruker du VPN med delt tunnelering på Windows

Merk: Du må være frakoblet VPN-et for å endre innstillingene for delt tunnelering.

For å få tilgang til innstillingene for delt tunnelering, klikk på Menu icon.> Alternativer.

Klikk "Alternativer."

I Delt tunnelering, huk av i boksen for Administrer tilkobling per enkelt app og klikk på Innstillinger.

Under "Delt tunnelering," klikk "Innstillinger."

Derfra kan du velge ulike alternativer for delt tunnelering. Utvid listen nedenfor for å lese mer om hvert alternativ:

Bruk VPN for alle apper

Å velge dette alternativet vil få alle appene dine til å bruke VPN-et når du er tilkoblet ExpressVPN.

I menyen Delt tunnelering, velg Alle apper bruker VPN-et, og klikk så på OK.

Velg Alle apper bruker VPN-et, og klikk så på OK.

(Å velge dette alternativet er det samme som å fjerne haken i boksen for delt tunnelering i det forrige steget.)

Ikke tillat valgte apper å bruke VPN

Dette alternativet lar deg velge at bestemte apper ikke bruker VPN-et når du er tilkoblet ExpressVPN. For å velge hvilke apper som ikke skal bruke VPN-et, velg Ikke tillat valgte apper å bruke VPN og klikk så påAdd icon..

Velg Ikke tillat valgte apper å bruke VPN og klikk så på plusstegnet.

Merk boksen ved siden av hver app du vil ekskludere fra VPN-et. Hvis du ikke kan finne en bestemt app, klikk på Legg til en annen app for å legge den til på listen.

Klikk på Legg til en annen app.

Klikk på OK > OK for å bruke endringene dine.

Når du er tilkoblet ExpressVPN, vil all internettrafikk unntatt de valgte appene bruke VPN-et.

Tillat kun valgte apper å bruke VPN

Dette alternativet lar deg velge at bestemte apper bruker VPN-et.

For å velge hvilke apper som skal bruke VPN-et, velg Tillat kun valgte apper å bruke VPN og klikk så på Add icon..

Velg "Tillat kun valgte apper å bruke VPN," klikk så på plusstegnet.

Huk av boksen ved siden av hver app du vil beskytte med VPN-et. Hvis du ikke kan finne en bestemt app, klikk på Legg til en annen app for å legge den til på listen.

Klikk på Legg til en annen app.

Klikk på OK > OK for å bruke endringene dine.

Når du er tilkoblet ExpressVPN, vil bare de valgte appene bruke VPN-et.

Viktig: Funksjonen delt tunnelering er tilgjengelig i ExpressVPN for Windows versjon 12 og eldre (for øyeblikket tilgjengelig som en tidlig forhåndsvisning), og Windows versjon 10 og lavere.