Als u geen e-mails kunt verzenden wanneer u met de VPN verbonden bent, kan dat komen omdat ExpressVPN mogelijk uw e-mail client’s TCP poort 25 blokkeert, die gebruikt wordt om e-mails tussen mailservers te verzenden.

Om dit probleem op te lossen, pas uw instellingen in de ExpressVPN app als volgt aan:

1. Geef toestemming tot het lokale netwerk
  2. Zorg ervoor dat uw e-mail app geen verbinding maakt met de VPN

1. Geef toestemming tot het lokale netwerk

Ga naar > Opties/Voorkeuren > Algemeen. Vink het vakje aan voor Toegang tot lokale netwerkapparaten zoals gedeelde netwerken of printers toestaan.

2. Zorg ervoor dat uw e-mail app geen verbinding maakt met de VPN

Ga naar > Opties/Voorkeuren > Algemeen > Split-tunneling. Selecteer Geselecteerde apps geen verbinding laten maken met de VPN. Klik op het (+) plus-icoontje en selecteer uw e-mail app.

Als bovenstaande stappen niet werken moet u misschien:

• Updaten met de laatste versie van uw e-mail app.
  • Uw uitgaande poortnummer veranderen van 25 naar 587.
  • Verbinding verbreken met ExpressVPN om toegang te krijgen tot uw e-mail. Dit is mogelijk nodig wanneer u de e-mail van uw provider gebruikt en deze verkeer van buiten het eigen netwerk blokkeert.

Hulp nodig? Neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN voor directe ondersteuning.