Need connection help?

Talk to a Human
connection help

Need connection help?

Talk to a Human
Er kunnen allerlei redenen zijn waardoor het niet lukt om uw e-mail cliënt te gebruiken wanneer u met de VPN verbonden bent. Voor de beste oplossing kunt u contact opnemen met de ExpressVPN Helpdesk via Live Chat.

Als u geen e-mails kunt verzenden wanneer u met de VPN verbonden bent, kan dat komen doordat uw e-mail app gebruik maakt van TCP poort 25; deze wordt op het ExpressVPN netwerk geblokkeerd om spam te voorkomen. Dit komt vooral voor met de oudere e-mail apps. Om dit probleem op te lossen:

• Geef toestemming voor toegang tot het locale netwerk. Dit kunt als volgt doen binnen uw ExpressVPN app:
    • Windows: Ga naar > Opties > Algemeen en vink het vakje aan voor “Toegang tot locale netwerkapparaten zoals gedeelde netwerken of printers toestaan.”
    • Mac: Ga naar > Voorkeuren > Algemeen en vink het vakje aan voor “Toegang tot locale netwerkapparaten zoals gedeelde netwerken of printers toestaan.”
  • Ga in de ExpressVPN app naar Instellingen (Windows) of Voorkeuren (Mac) > Algemeen > Split-tunneling. Klik op Instellingen en stel het zo in dat uw e-mail app de VPN NIET mag gebruiken.

Als bovenstaande stappen niet werken moet u misschien:

• Overstappen naar een moderner e-mailprogramma zoals bijvoorbeeld Outlook of Thunderbird, of uw e-mail programma handmatig configureren om poort 587 te gebruiken in plaats van poort 25. Outlook gebruikers moeten kiezen welk type versleutelde verbinding gebruikt wordt voor de uitgaande server voordat 587 wordt ingevoerd als Outgoing server (SMTP) poort nummer. Kijk hier voor meer gegevens.
  • Verbreek de verbinding met de VPN om bij uw e-mail te kunnen. Dit kan nodig zijn als u de e-mail server van uw provider gebruikt en die e-mail verkeer blokkeert dat niet vanuit het eigen netwerk komt.

Hulp nodig? U kunt hier klikken om contact op te nemen met de ExpressVPN Helpdesk via Live Chat.