Hvis du ikke kan sende e-mails, når du er forbundet til VPN’en, kan ExpressVPN have blokeret din e-mailklients TCP-port 25, som bruges til at overføre e-mails mellem mailservere.

For at løse problemet skal du ændre dine indstillinger i ExpressVPN-appen:

1. Tillad adgang til det lokale netværk
  2. Udeluk din e-mailapp fra at oprette forbindelse til VPN’en

1. Tillad adgang til det lokale netværk

Gå til > Valgmuligheder/Indstillinger > Generelt. Afkryds feltet for Tillad adgang til enheder på det lokale netværk (såsom printere eller filservere).

2. Udeluk din e-mailapp fra at oprette forbindelse til VPN’en

Vigtigt: Funktionen split-tunneling er ikke tilgængelig på macOS 11 og derover.

Gå til Valgmuligheder/Indstillinger > Generelt > Split-tunneling. Klik på Indstillinger > Tillad ikke valgte apps at bruge VPN’en. Klik på plustegnet (+), og vælg derefter din e-mailapp.

Hvis problemet fortsætter, skal du muligvis:

• Opdatere til den nyeste version af din e-mailapp.
  • Ændre dit udgående portnummer fra 25 til 587.
  • Afbryde forbindelsen til ExpressVPN for at få tilgå din e-mail. Dette kan være nødvendigt, hvis du bruger din internetudbyders e-mailserver, og udbyderen blokerer e-mailtrafik, der kommer fra uden for sit eget netværk.