Ifall du inte kan skicka mejl medan du är ansluten till VPN kan det hända att ExpressVPN har blockerat din e-postklients TCP-port 25, som används för att skicka mejl mellan e-postservrar.

För att lösa det här problemet justerar du dina inställningar i ExpressVPN:s app enligt följande:

1. Ge åtkomst till det lokala nätverket
  2. Uteslut din e-postapp från VPN-anslutningen

1. Ge åtkomst till det lokala nätverket

Gå till > Alternativ/Inställningar > Allmänt. Kryssa i rutan där det står Ge åtkomst till enheter på det lokala nätverket (som skrivare eller filservrar).

2. Uteslut din e-postapp från VPN-anslutningen

Viktigt: Split tunneling-funktionen är inte tillgänglig på macOS 11 och högre.

Gå till > Alternativ/Inställningar > Allmänt > Split tunneling. Klicka på Inställningar > Låt inte utvalda appar använda VPN. Klicka på plustecknet (+) och välj sedan din e-postapp.

Ifall problemet kvarstår kan du behöva:

• Uppdatera till den senaste versionen av din e-postapp.
  • Ändra ditt utgående portnummer från 25 till 587.
  • Koppla från ExpressVPN för att komma åt din e-post. Det kan vara nödvändigt ifall du använder din internetleverantörs e-postserver och den blockerar e-posttrafik som kommer utifrån deras eget nätverk.