Seuraa seuraavia vianetsintävaiheita, mikäli et saa muodostettua yhteyttä ExpressVPN:ään tai näet virheilmoituksen ”yhteyttä ei voida muodostaa”.

Tärkeää: Jos saat muodostettua yhteyden palvelinsijaintiin, mutta et pääse joillekin nettisivuille tai et saa yhteyttä verkkopalvelimiin, ole hyvä ja ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua henkilökohtaisesti.

Vianmääritysvaiheet

Tarkista jokaisen vaiheen jälkeen, onko ongelma ratkaistu.

Voit myös ottaa yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi välitöntä apua.

1. Varmista, että internet-yhteytesi toimii
  2. Lataa ExpressVPN:n viimeisin versio
  3. Yhdistä toiseen ExpressVPN-sijaintiin
  4. Laita palomuuri, virustorjunta tai vakoiluohjelmien torjuntaohjelma pois päältä
  5. Vaihda VPN-protokollaasi
  6. Lähetä ExpressVPN-diagnostiikkatiedosto
  7. Ratkaise diagnostiikkatiedostosi virheet
  8. Reitittimeen ei voida muodostaa yhteyttä

Varmista, että internet-yhteytesi toimii

Testataksesi toimiiko internet-yhteytesi katkaise yhteys ExpressVPN:ään ja yritä käydä jollakin nettisivulla normaalisti.

Jos pääset internettiin, kun yhteys ExpressVPN:ään on katkaistu, jatka seuraavaan kohtaan.

Jos et pääse internettiin silloinkaan, kun yhteys ExpressVPN:ään on katkaistu, sinun täytyy tarkistaa internet-yhteytesi. Windows-käyttäjät,  seuraattehan seuraavaa opasta internet-yhteyden palauttamiseen Windowsissa.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Lataa ExpressVPN:n viimeisin versio

Toimi näin, kun haluat ladata ExpressVPN:n viimeisimmän version:

1. Kytke ExpressVPN pois päältä
  2. Poista sovelluksesi
  3. Lataa ja asenna ExpressVPN-sovelluksesi

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Yhdistä toiseen ExpressVPN-sijaintiin

Jos pääset internettiin kun yhteys ExpressVPN:ään on katkaistu, mutta et pysty muodostamaan yhteyttä ExpressVPN-palvelinsijaintiin, kokeile toista palvelinsijaintia sijaintilistalta.

Voit myös katsoa tätä opasta omia tarpeitasi parhaiten palvelevan palvelinsijainnin valitsemiseen.

Yhdistä toiseen palvelinsijaintiin…

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Laita palomuuri, virustorjunta tai vakoiluohjelmien torjuntaohjelma pois päältä

VPN-yhteytesi voi estää palomuuri, virustorjunta tai vakoiluohjelmien torjuntaohjelma.

Testataksesi tätä, laita nämä ohjelmat pois päältä ja katso, voitko luoda yhteyden ExpressVPN-palvelinsijaintiin. Jos yhdistäminen onnistuu, tee jokin seuraavista:

• Jos tiedät, miten voit muuttaa yhteyden estävän ohjelman määrityksiä, muuta niitä niin, että ohjelma sallii ExpressVPN:n. Ohjelmasta riippuen sinun täytyy mahdollisesti tehdä myös seuraavat toimenpiteet (katso yksityiskohdat palomuurisi, virustorjuntaohjelmasi tai vakoilunohjelmien torjuntaohjelman ohjeista):
    • Vaihda turvallisuustaso korkeasta keskitasoon
    • Luo poikkeus ExpressVPN:lle tai UDP-porteille 1194-1204
  • Yritä poistaa ja uudelleenasentaa sekä palomuuri/virustorjunta/vakoiluohjelmien torjuntaohjelma ja ExpressVPN seuraavassa järjestyksessä:
    1. Poista ExpressVPN-sovellus
    2. Poista ohjelma, joka estää VPN-yhteyden
    3. Asenna ExpressVPN
    4. Asenna ohjelma, joka esti VPN-yhteyden

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Vaihda VPN-protokollaasi

VPN-protokollat ovat tapoja, joilla laitteesi luo yhteyden VPN-palvelimeen.

Parasta käyttäjäkokemusta varten ExpressVPN suosittelee käyttämään protokollavaihtoehtoa Automaattinen, joka on oletusasetus.

Jos yhdistäminen ei onnistu automaattista asetusta käyttäen, suosittelemme että kokeilet muita protokollia seuraavassa järjestyksessä:

1. TCP OpenVPN
  2. UDP Open VPN
  3. IKEv2
  4. L2TP/IPSec

Huomaa: PPTP ja L2TP-IPsec tarjoavat vähäisiä turvallisuushyötyjä, joten niitä tulisi käyttää ainostaan anonyymiyden saavuttamiseen tai sijainnin vaihtoon.

Miten vaihtaa protokollaa…

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Lähetä ExpressVPN-diagnostiikkatiedosto

ExpressVPN-diagnostiikkatiedosto saattaa osoittaa, mikä saattaa aiheuttaa yhteyden epäonnistumisen.

Voit lähettää tiedoston suoraan ExpressVPN-tukitiimille saadaksesi yksityiskohtaista apua yhteyssongelmasi ratkaisuun.

Windows tai Mac

1. Klikkaa hampurilaisvalikkoa (≡) > Apu ja tuki > Diagnostiikkatiedot.
  2. Klikkaa Ota yhteyttä tukeen
  3. Kirjoita tekstilaatikkoon tietoja ongelmastasi
  4. Rasti ruutu, jossa lukee ”Sisällytä tietoja aiemmista yhteysongelmista tai sisällytä diagnostiikkatiedot”
  5. Odota, että saat vastauksen sähköpostilla ExpressVPN:n tukitiimiltä

Android tai iOS

1. Avaa Vaihtoehdot tai hampurilaisvalikko (≡) > Apu ja tuki
  2. Napauta Lähetä sähköpostia tai Ota yheyttä tukeen
  3. Kirjoita tekstilaatikkoon tietoja ongelmastasi
  4. Napauta Lähetä ja odota, että saat vastauksen sähköpostilla ExpressVPN:n tukitiimiltä

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Ratkaise diagnostiikkatiedostosi virheet

Onko tekniikka alaasi? Selvitä, mitä virheilmoitukset tarkoittavat, ja ratkaise ongelma itse.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua välittömästi.

Takaisin ylös

Reitittimeen ei voida muodostaa yhteyttä

Jos sinulla on ongelmia reitittimen tai ExpressVPN:n reititinsovelluksen kanssa, on parasta olla yhteydessä ExpressVPN:n tukitiimiin live chatin välityksellä. Tämä johtuu siitä, että reititinmalleja ja laiteohjelmistoja on niin monenlaisia.