Alla olevat vianetsintävaiheet on tarkoitettu käyttäjille, jotka eivät saa muodostettua yhteyttä ExpressVPN-palvelinsijaintiin.

Tärkeää: Jos saat muodostettua yhteyden palvelinsijaintiin, mutta et pääse joillekin nettisivuille tai et saa yhteyttä verkkopalvelimiin, ole hyvä ja ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin saadaksesi apua.

Jos ExpressVPN-sovellus toimii normaalisti, mutta et silti saa muodostettua yhteyttä, ExpressVPN näyttää seuraavan virheilmoituksen:

Windows ja Mac

ExpressVPN-sovellus ei pysty muodostamaan yhteyttä.

Android

ExpressVPN-sovellus ei pysty muodostamaan yhteyttä.

iOS

ExpressVPN iOS:lle ei pysty muodostamaan yhteyttä.

Windows (versio 3.x)

pahoittelemme, yhteyden muodostaminen ei onnistunut

Vianmääritysvaiheet

Tarkista jokaisen vaiheen jälkeen, onko ongelma ratkaistu.

Voit myös ottaa yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin live-chatin välityksellä saadaksesi välitöntä apua.

1. Varmista, että internet-yhteytesi toimii
  2. Yritä muodostaa yhteys toiseen ExpressVPN-sijaintiin
  3. Kokeile palomuurin, virustorjunnan tai vakoiluohjelmien torjuntaohjelman laittamista pois päältä
  4. Lataa uusin ExpressVPN-versio
  5. Kokeile protokollan muuttamista
  6. Lähetä ExpressVPN-lokitiedosto tai diagnostiikka
  7. Ratkaise lokitiedostovirheet
  8. Jos kyseessä on Androidin Tun-ajuri puuttuu -virhe…
  9. Reitittimeen ei voida muodostaa yhteyttä

Varmista, että internet-yhteytesi toimii

Testataksesi toimiiko internet-yhteytesi katkaise yhteys ExpressVPN:ssä ja yritä käydä jollakin nettisivulla normaalisti.

Jos pääset internettiin, kun yhteys ExpressVPN:ään on katkaistu, jatka seuraavaan kohtaan.

Jos et pääse internettiin silloinkaan, kun yhteys ExpressVPN:ään on katkaistu, sinun täytyy tarkistaa internet-yhteytesi. Windows-käyttäjät, teettehän myös seuraavat tarkistukset.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin live chatin välityksellä saadaksesi välitöntä apua.

Takaisin sisällysluetteloon

Yritä muodostaa yhteys toiseen ExpressVPN-sijaintiin

Jos pääset internettiin kun yhteys ExpressVPN:ään on katkaistu, mutta et pysty muodostamaan yhteyttä ExpressVPN-palvelinsijaintiin, kokeile toista palvelinsijaintia sijaintilistalta.

Voit myös katsoa tätä opasta omia tarpeitasi parhaiten palvelevan palvelinsijainnin valitsemiseen.

Yhdistä toiseen palvelinsijaintiin…

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin live chatin välityksellä saadaksesi välitöntä apua.

Takaisin sisällysluetteloon

Kokeile palomuurin, virustorjunnan tai vakoiluohjelmien torjuntaohjelman laittamista pois päältä

VPN-yhteytesi voi estää palomuuri, virustorjunta tai vakoiluohjelmien torjuntaohjelma.

Testataksesi tätä, laita nämä ohjelmat pois päältä ja katso, voitko luoda yhteyden ExpressVPN-palvelinsijaintiin. Jos yhdistäminen onnistuu, tee jokin seuraavista:

• Jos tiedät, miten voit muuttaa yhteyden estävän ohjelman määrityksiä, muuta niitä niin, että ohjelma sallii ExpressVPN:n. Ohjelmasta riippuen sinun täytyy mahdollisesti vaihtaa turvallisuustaso korkeasta keskitasoon, luoda poikkeus ExpressVPN:lle tai UDP-porteille 1194-1204, tai asettaa ohjelma luottamaan ExpressVPN:ään. Katso tarkempia ohjeita oman palomuurisi, antiviruksesi tai vakoiluohjelmien torjuntaohjelman ohjeista.
  • Jos mahdollista, asenna uudelleen ohjelma, joka estää VPN-yhteytesi. Yhteyden luominen ExpressVPN:ään todennäköisesti sallitaan, mikäli asennat ohjelman ExpressVPN:n asentamisen jälkeen. Tee näin:
    1. Poista ExpressVPN-sovellus
    2. Poista ohjelma, joka estää VPN-yhteyden
    3. Asenna ExpressVPN
    4. Asenna ohjelma, joka esti VPN-yhteyden

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin live chatin välityksellä saadaksesi välitöntä apua.

Takaisin sisällysluetteloon

Lataa uusin ExpressVPN-versio

1. Sammuta ExpressVPN:n käytössäsi oleva versio
  2. Poista sovelluksesi
    1. Poistamisohjeet ExpressVPN Windows -sovellukselle
    2. Poistamisohjeet ExpressVPN Mac -sovellukselle
    3. Poistamisohjeet ExpressVPN Linux -sovellukselle
    4. Poistamisohjeet ExpressVPN iOS -sovellukselle
    5. Poistamisohjeet ExpressVPN Android -sovellukselle
  3. Kirjaudu ExpressVPN-tilillesi
  4. Valitse Asenna ExpressVPN
  5. Etsi ja lataa ExpressVPN-sovelluksen viimeisin versio laitteellesi
  6. Asenna ExpressVPN-sovelluksesi
    1. Asennusohjeet ExpressVPN Windows -sovellukselle
    2. Asennusohjeet ExpressVPN Mac -sovellukselle
    3. Asennusohjeet ExpressVPN Linux -sovellukselle
    4. Asennusohjeet ExpressVPN iOS -sovellukselle
    5. Asennusohjeet ExpressVPN Android -sovellukselle
  7. Yhdistä VPN-palvelinsijaintiin
    1. Yhdistämisohjeet ExpressVPN Windows -sovellukselle
    2. Yhdistämisohjeet ExpressVPN Mac -sovellukselle
    3. Yhdistämisohjeet ExpressVPN Linux -sovellukselle
    4. Yhdistämisohjeet ExpressVPN iOS -sovellukselle
    5. Yhdistämisohjeet ExpressVPN Android -sovellukselle

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin live chatin välityksellä saadaksesi välitöntä apua.

Takaisin sisällysluetteloon

Kokeile protokollan muuttamista

Tärkeää: Ennen kuin muutat protokollaa, kokeile tietokoneesi tai mobiililaitteesi uudelleenkäynnistämistä ja sen jälkeen ExpressVPN:n yhdistämistä.

VPN-protokollat ovat tapoja, joilla laitteesi luo yhteyden VPN-palvelimeen.

Oletusasetuksena ExpressVPN käyttää UDP-protokollaa, joka on usein estetty joissain maissa, erityisesti Lähi-Idässä. Parasta käyttäjäkokemusta varten ExpressVPN suosittelee käyttämään protokollavaihtoehtoa Automaattinen.

Jos sinun täytyy muuttaa protokollaa, valitse protokollat seuraavassa järjestyksessä:

1. OpenVPN TCP
  2. L2TP
  3. PPTP

Huomaa: PPTP ja L2TP-IPsec tarjoavat vähäisiä turvallisuushyötyjä, joten niitä tulisi käyttää ainostaan anonyymiyden saavuttamiseen tai sijainnin vaihtoon.

Huomaa: ExpressVPN ei suosittele L2TP:n tai PPTP:n käyttöä, jollei se ole välttämätöntä. Nämä protokollat tarjoavat vain niukan turvallisuustason.

Miten muuttaa protokollaa…

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin live chatin välityksellä saadaksesi välitöntä apua.

Takaisin sisällysluetteloon

Muuta protokollaa ExpressVPN Windows 3.x -sovelluksessa

Klikkaa Vaihtoehdot.

päävalikko

Valitse ”Muuta protokollaa” -kohdassa protokolla, jota haluat käyttää, ja klikkaa sitten takaisin sijaintilistaan.

protokollat

Takaisin Kokeile protokollan muuttamista -osioon
Takaisin sisällysluetteloon

Lähetä ExpressVPN-lokitiedosto tai diagnostiikka

ExpressVPN-lokitiedostossasi tai diagnostiikassasi on tallessa tietoja, jotka voivat osoittaa mikä saattaa aiheuttaa yhteyden epäonnistumisen.

Tallenna lokitiedosto tai diagnostiikka ja lähetä se sähköpostin liitetiedostona ExpressVPN-tukitiimille: support@expressvpn.zendesk.com.

Tallentaaksesi diagnostiikkatiedoston mene kohtaan > Apu ja tuki > Diagnostiset tiedot. Tallenna diagnostiikkatiedot tai kopioi ne tekstitiedostoon.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin live chatin välityksellä saadaksesi välitöntä apua.

Takaisin sisällysluetteloon

Ratkaise lokitiedostovirheet

Onko tekniikka alaasi? Selvitä, mitä virheilmoitukset tarkoittavat, ja ratkaise ongelma itse.

Takaisin sisällysluetteloon

Jos kyseessä on Androidin Tun-ajuri puuttuu -virhe…

Jos ExpressVPN-sovellus toimii Android-laitteellasi, mutta näet Androidin Tun-ajuri puuttuu -virheen, katso miten ratkaiset Androidin Tun-ajuri puuttuu -virheen.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN-tukitiimiin live chatin välityksellä saadaksesi välitöntä apua.

Takaisin sisällysluetteloon

Reitittimeen ei voida muodostaa yhteyttä

Jos sinulla on ongelmia reitittimen tai ExpressVPN:n reititinsovelluksen kanssa, on parasta olla yhteydessä ExpressVPN:n tukitiimiin live chatin välityksellä. Tämä johtuu siitä, että reititinmalleja ja laiteohjelmistoja on niin monenlaisia.

Takaisin sisällysluetteloon