Get ExpressVPN on Android.
Wilt u ExpressVPN op uw Android?
De app voor Android bekijken
Contact the ExpressVPN support team if you're stuck.
Vastgelopen en hulp nodig?
Met een mens praten

Een VPN helpt om uw netwerkverkeer te beveiligen en anonimiseren. Als uw VPN plotseling wegvalt kan het zijn dat u online activiteiten niet veilig meer zijn.

De ExpressVPN app heeft een beschermingsfunctie die het internetverkeer blokkeert als de VPN wegvalt. In de Android instellingen zijn nog meer opties beschikbaar.

Belangrijk: Als u algemene verbindingsproblemen hebt kunt u de andere probleemoplossingsgidsen raadplegen.

Meestal hoeft u in de ExpressVPN app helemaal geen instellingen te veranderen om netwerkbescherming te gebruiken. Deze functie staat standaard ingesteld op de meeste Android apparaten en biedt voldoende bescherming voor uw online verkeer.

Als u volledige bescherming wilt voor uw online verkeer kunt u  binnen de Android systeem instellingen een functie inschakelen die u volledige databescherming geeft. Deze functie is niet beschikbaar op Android TV en Fire TV.

Spring naar…

Hoe werkt ExpressVPN’s netwerkbescherming?
Hoe werken de Android systeem instellingen?
Welke bescherming kan ik het beste gebruiken?

Hoe werkt ExpressVPN’s netwerkbescherming?

Als uw VPN onverwacht de verbinding verbreekt kan uw interternetverkeer mogelijk onderschept worden door derden. De ExpressVPN netwerkbescherming blokkeert al het internetverkeer totdat uw VPN verbinding hersteld is.

Wanneer dit is ingesteld heeft netwerkbescherming geen effect op split-tunneling of op toegang tot lokale apparaten. Zelfs als de VPN onverwacht de verbinding verbreekt kunt u nog steeds de apps gebruiken waarvoor u hebt ingesteld dat ze de VPN niet gebruiken. Maar u hebt geen toegang tot de apps die zijn ingesteld om de VPN te gebruiken. Lees meer over netwerkbescherming voor Android.

NB: De functie netwerkbescherming blokkeert de verbinding met het internet niet als de VPN handmatig is uitgezet.

Netwerkbescherming is beschikbaar op:

• De ExpressVPN app voor Android (Versie 7.0 en hoger)
  • Alle versies en merken van Android mobiele apparaten

(Netwerkbescherming is momenteel niet beschikbaar voor Chrome OS apparaten.)

Wanneer is netwerkbescherming actief?

In de ExpressVPN Android app op mobiele apparaten en tablets staat netwerkbescherming standaard ingeschakeld. Voor Android TV’s wordt netwerkbescherming handmatig ingeschakeld.

Wanneer netwerkbescherming is ingeschakeld blokkeert het de toegang tot internet meteen als uw VPN verbinding wegvalt. U ziet dan een melding “Kan niet verbinden”, “Verbindt”, or “Verbindt opnieuw”.

A message that says “Unable to Connect.”

In de ExpressVPN Android app op mobiele apparaten en tablets ziet u ook deze systeemnotificatie:

A system notification that says “Unable to Connect.”

U hebt de volgende opties:

• Opnieuw proberen: De VPN probeert opnieuw te verbinden.
  • Internet deblokkeren: U gaat het internet op zonder de VPN te gebruiken.

Android TV’s ondersteunen geen systeemnotificaties. Bij Android TV’s kunt u uitzoeken of netwerkbescherming is ingeschakeld en of de ExpressVPN app de toegang tot het internet blokkeert in de instellingen van de app.

Netwerkbescherming aan- of uitzetten

Om netwerkbescherming aan of uit te zetten:

1. Selecteer in de app Menu icon.> Instellingen > Netwerkbescherming.
  2. Zet Internet blokkeren als verbinden met VPN niet lukt aan of uit.
    Toggle “Block internet when unable to connect or reconnect to VPN” on or off.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Hoe werken de Android systeem instellingen?

ExpressVPN ondersteunt ook volledige lekbeveiliging (blokkeert alle internet activiteit) via de Android systeem instellingen voor Android 8.0 of hoger. Als dit is ingeschakeld zal deze instelling:

• De toegang tot internet volledig blokkeren (zelfs als de VPN handmatig is uitgeschakeld)
  • Automatisch uw split-tunneling instelling en toegang tot lokale apparaten deactiveren

Deze functie:

• Is niet beschikbaar op Android TV of Fire TV
  • Is mogelijk niet beschikbaar op apparaten van bepaalde merken (Huawei bijvoorbeeld)

Android systeem instellingen aan of uit zetten

Om de functie in uw Android systeem instellingen aan of uit te zetten (werkt op de meeste Android apparaten):

1. Tik in de app op Menu icon. > InstellingenNetwerkbescherming.
  2. Tik op Android instellingen.
    Tap “Android settings.”
  3. Tik op de prompt ANDROID INSTELLINGEN.
    Tap “ANDROID SETTINGS.”
  4. Als in een lijst ExpressVPN staat, tik dan op de Settings icon. ernaast.
  5. Schakel VPN Altijd aan en Blokkeer verbindingen zonder VPN aan of uit. (Als u Blokkeer verbindingen zonder VPN aan hebt staan, tikt u op Aanzetten.)
    Tap “Turn on.”

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Welke beschermingsinstelling kan ik het beste gebruiken?

In de meeste gevallen wordt u geadviseerd om de netwerkbeschermingsfunctie in de app te gebruiken omdat het

• Voldoende bescherming voor u biedt
  • U in staat stelt om split-tunneling te gebruiken en normaal toegang te houden tot lokale apparaten
  • Toegang tot het internet toestaat (Android systeem instellingen blokkeren toegang tot het internet zelfs als de VPN handmatig is uitgezet)