Get ExpressVPN on Android.
Vill du ha ExpressVPN på din Android?
Se appen för Android
Contact the ExpressVPN support team if you're stuck.
Har du fastnat och behöver hjälp?
Prata med en människa

Ett VPN bidrar till att skydda din nätverkstrafik. Ifall ditt VPN oväntat kopplas från kan det hända att din onlineaktivitet inte längre är säker.

ExpressVPN:s app har en funktion för nätverksskydd som blockerar internettrafik ifall VPN-anslutningen bryts. Ytterligare alternativ finns tillgängliga i Androids systeminställningar.

Viktigt: Om du har generella anslutningsproblem hänvisar vi till andra felsökningsguider.

I de flesta fall behöver du inte ändra några inställningar i ExpressVPN:s app för att använda nätverksskydd. Funktionen är aktiverad som standard på de flesta Android-enheter och ger din onlinetrafik ett tillräckligt skydd.

Om du vill ha fullt skydd för din onlinetrafik kan du aktivera en funktion via Androids systeminställningar som ger dig fullständigt dataskydd. Observera att den här funktionen inte är tillgänglig för Android TV och Fire TV.

Gå direkt till…

Hur fungerar ExpressVPN:s nätverksskydd?
Hur fungerar Androids systeminställningar?
Vilken skyddsinställning ska jag använda?

Hur fungerar ExpressVPN:s nätverksskydd?

Ifall ditt VPN oväntat kopplas från kan din onlinetrafik utsättas för intrång av tredje part. ExpressVPN:s nätverksskydd blockerar all trafik tills din VPN-anslutning återupprättats.

Funktionen stör inte split tunneling eller åtkomst till lokala enheter när den är aktiverad. Även om VPN-anslutningen oväntat kopplas från kan du fortfarande komma åt de appar du valt att undanta från VPN-skyddet. Du kommer dock inte kunna använda de appar du valt att skydda med ditt VPN. Läs mer om nätverksskydd för Android.

Observera: Funktionen för nätverksskydd kommer inte blockera internetanslutningen ifall VPN:et frånkopplas manuellt.

Nätverksskydd är tillgängligt på:

• The ExpressVPN:s app för Android (version 7.0 och högre)
  • Alla versioner och tillverkare av Android-mobiler

(Nätverksskydd är för närvarande inte tillgängligt på Chrome OS-enheter.)

När är nätverksskydd aktivt?

I ExpressVPN:s app för Android på mobiler och surfplattor är nätverksskydd aktiverat som standard. För Android TV aktiveras nätverksskydd manuellt.

När nätverksskyddet är aktiverat blockerar det internetåtkomst så fort din VPN-anslutning bryts. Du kommer då få ett meddelande som lyder ”Kan inte ansluta”, ”Ansluter” eller ”Återansluter”.

A message that says “Unable to Connect.”

För ExpressVPN:s app för Android på mobiler och surfplattor kommer du också se den här systemnotisen:

A system notification that says “Unable to Connect.”

Du har följande alternativ:

• Prova igen: VPN:et kommer försöka återansluta.
  • Avblockera internet: Du kommer kunna använda internet utan att använda VPN.

Android TV stöder inte systemnotiser. För Android TV kan du kolla huruvida nätverksskydd är aktiverat och huruvida ExpressVPN:s app blockerar internetåtkomst i appens inställningar.

Aktivera eller inaktivera nätverksskydd

För att ktivera eller inaktivera nätverksskydd:

1. I appen, välj Menu icon.> Inställningar > Nätverksskydd.
  2. Aktivera eller inaktivera alternativet Blockera internet när det inte går att ansluta eller återansluta till VPN
    Toggle “Block internet when unable to connect or reconnect to VPN” on or off.