Get ExpressVPN on Android.
Vil du ha ExpressVPN på din Android?
Se appen for Android
Contact the ExpressVPN support team if you're stuck.
Står du fast og trenger litt hjelp?
Snakk med et menneske
Viktig: Denne funksjonen er for øyeblikket ikke tilgjengelig på Chrome OS-enheter.

Alle versjonene av ExpressVPNs Android-app fra versjon 7.4 og videre, inkluderer en funksjon under nettverksbeskyttelse-menyen som midlertidig blokkerer internettilgang når du ikke kan koble til eller gjentilkoble VPN-et. Når internettrafikken din er blokkert av denne funksjonen, kan ikke denne trafikken oppfanges av tredjeparter eller brukes for å identifisere deg.

Denne nettverksbeskyttelse-funksjonen er tilgjengelig for alle versjoner og produsenter av Android-enheter, og er aktivert på telefoner og nettbrett som standard. (Android TV-brukere må aktivere funksjonen manuelt.)

Bruk av denne funksjonen forstyrrer ikke delt tunnelering eller tilgang til lokale enheter. Hvis internettilgangen blir blokkert, vil du se denne meldingen i ExpressVPN-appen.

Internett er blokkert på Android-enheter.

På Android-telefoner og -nettbrett, vil du også se systemvarslet under:

Systemvarsel indikerer at internett er blokkert på Android.

Hvis du trykker på Prøv igjen, vil appen prøve å koble til VPN-et på nytt. Hvis du trykker på Avblokker internett, vil du sendes tilbake til ExpressVPNs hjemskjerm, med VPN-et frakoblet og internettilkoblingen din avblokkert og ubeskyttet.

Merk: Android TV støtter ikke systemvarsler, så du må gå til ExpressVPN-appen for å se om nettverksbeskyttelse-funksjonen blokkerer internettilgangen din eller ikke.

Deaktivere eller aktivere funksjonen i ExpressVPN-appen

For å dekaitvere nettverksbeskyttelse-funksjonen, gå til hamburgermenyen (≡) > Innstillinger > Nettverksbeskyttelse, og sett så Blokker internett når tilkobling eller gjentilkobling til VPN ikke er mulig til av. For å aktivere den, slå den på.

Sette nettverksbeskyttelse på for Android.

Å bruke Android-systeminnstillinger for lekkasjebeskyttelse

ExpressVPN støtter også full lekkasjebeskyttelse via Androids systeminstillinger hvis du bruker Android 8.0 (eller nyere). Merk imidlertid at:

• Denne Android-systemfunksjonen er ikke tilgjengelig på Android TV eller Fire TV og vil kanskje ikke være tilgjengelig for enkelte Android-enhetsprodusenter (f.eks. Huawei).
  • Å aktivere disse systeminnstillingene vil forstyrre delt tunnelering og tilgang til lokale enheter (selv hvis delt tunnelering og tilgang til lokale enheter er aktivert).

For å aktivere lekkasjebeskyttelse via Android-systeminnstillingene, må du aktivere både Alltid-på VPN og Blokker tilkoblinger uten VPN. Den enkleste måten å få tilgang til disse innstillingene, er ved å trykke på Android-innstillinger i den røde boksen under Nettverksbeskyttelse i ExpressVPN-appen din.

I popup-vinduet som følger, trykk på Android-innstillinger.

Trykk for å åpne Android-innstillingene dine.

I den følgende menyen, aktiver Alltid-på VPN, og aktiver så Blokker tilkoblinger uten VPN.

Hvilken form for beskyttelse er riktig for meg?

Når du aktiverer Blokker internett når tilkobling eller gjentilkobling til VPN ikke er mulig fra ExpressVPN-appen, beholder du tilgang til de lokale nettverksenhetene og delt tunnelering mens du reduserer risikoen for lekkede data sterkt. Men begrensninger i Android gjør det umulig for noen VPN-apper å garantere 100% lekkasjebeskyttelse under disse betingelsene.

Brukere som krever slik komplett lekkasjebeskyttelse, selv på bekostning av delt tunnelering og tilgang til lokale enheter, vil måtte aktivere Alltid-på VPN og Blokker tilkoblinger ute VPN fra Android-systeminnstillingene.