Set up on your smart TV.
Tarvitsetko DNS:n älytelevisiollesi?
Kokeile ExpressVPN:n DNS:ää nyt
Hanki sovelluksia ilmaiseksi

Tässä oppaassa kerrotaan, miten MediaStreamer otetaan käyttöön Samsung Smart TV:llä. MediaStreamer voi parantaa suoratoistokokemustasi, mutta se ei tarjoa VPN:n tuomia salausetuja.

MediaStreamer on DNS-palvelu, joka on suunniteltu parantamaan suoratoistokokemusta. Jos laitteesi ei tue VPN:iä, MediaStreamer on loistava vaihtoehto suoratoistoon.

Jotta voit käyttää MediaStreameria sujuvasti, sinun tulee rekisteröidä IP-osoitteesi ExpressVPN:n verkkosivuilla. Näin ExpressVPN tunnistaa IP-osoitteesi ja voi siten antaa laitteellesi pääsyn MediaStreameriin. Vaihtoehtoisesti voit hankkia oman DDNS-isäntänimesi ja rekisteröidä isäntänimen ExpressVPN:n verkkosivuilla.

Huomaa: MediaStreamer ei ole VPN eikä se tarjoa VPN:n tuomia yksityisyys- ja turvallisuusetuja. Et voi muuttaa sijaintia MediaStreamerin avulla.

Jos sinulla on:

• Android-laite tai
  • iOS-laite ja AirPlay 2 -yhteensopiva Samsung TV,

voit peilata sisältöä Samsung TV:seesi ilman MediaStreameria.

Huomaa: Tämän oppaan ohjeet on testattu Samsung 5500 Series Smart TV:llä. DNS-määritysten muokkaamisen vaiheet ovat samankaltaisia useimmissa Samsung Smart TV:issä.

Tärkeää: Samsung Smart TV:t on aluelukittu siihen maahan, josta älytelevisio on ostettu. Jotkin sovellukset pysyvät aluelukittuina, vaikka käyttäisit MediaStreameria. Jos haluat ratkaista tämän ongelman, sinun täytyy vaihtaa Smart TV:si aluetta. Tämä opas ei käsittele älytelevision alueen vaihtamista.

Siirry osioon..

1. Rekisteröi IP-osoitteesi ExpressVPN:n verkkosivuilla
2. Hanki IP-osoitteesi MediaStreamerin käyttöön
3. Tarkista verkkosi tila
4. Avaa IP-asetukset
5. Määritä DNS-palvelimesi Samsung Smart TV:seen
6. Tarkasta yhteytesi toimivuus
DNS-asetusten palauttaminen
Laitteelta toistaminen tai peilaaminen Samsung-televisioon

1. Rekisteröi IP-osoitteesi ExpressVPN:n verkkosivuilla

Siirry ExpressVPN:n DNS-asetukset-sivulle. Syötä pyydettäessä sähköpostiosoitteesi sekä salasanasi ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Syötä kirjautumistietosi ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Syötä vahvistuskoodi, joka lähetettiin sähköpostiisi.

IP-osoitteen rekisteröinti -otsakkeen alta valitse Rekisteröi IP-osoitteeni. Jos IP-osoitteesi vieressä lukee ”rekisteröity”, sinun ei tarvitse tehdä tätä valintaa.

IP-osoitteen rekisteröinti -otsakkeen alta valitse Rekisteröi IP-osoitteeni.

Laita Rekisteröi IP-osoitteeni automaattisesti -valinta päälle. Tämä on suositeltavaa, sillä se havaitsee automaattisesti IP-osoitteesi muutokset.

Laita Rekisteröi IP-osoitteeni automaattisesti -valinta päälle.

Kun olet laittanut Rekisteröi IP-osoitteeni automaattisesti -valinnan päälle, IP-osoitteesi pysyy ajan tasalla, jos käytät ExpressVPN-sovellusta laitteellasi tai kirjaudut sisään ExpressVPN-tilillesi säännöllisin väliajoin.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

2. Hanki IP-osoitteesi MediaStreamerin käyttöön

Siirry ExpressVPN-asennussivulle. Syötä pyydettäessä sähköpostiosoitteesi sekä salasanasi ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Syötä pyydettäessä sähköpostiosoitteesi sekä salasanasi ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Syötä vahvistuskoodi, joka lähetettiin sähköpostiisi.

Oikealta löydät MediaStreamerin DNS-palvelimen IP-osoitteen.

Määritä Mediastreamer -otsakkeen alta löydät MediaStreamerin DNS-palvelimen IP-osoitteen.

Pidä tämä selainikkuna avoinna. Tarvitset tätä tietoa myöhemmin asennuksen aikana.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

3. Tarkista verkkosi tila

Paina Samsung Smart TV:si kaukosäätimen MENU-painiketta television ollessa päällä.

Paina Samsung Smart TV:si kaukosäätimen MENU-painiketta.

Valitse television valikosta Verkko.

Valitse tv:n valikosta Verkko.

Valitse Verkko-otsakkeen alta Verkon tila.

Valitse Verkon tila.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

4. Avaa IP-asetukset

Odota, kunnes televisio on tarkastanut internet-yhteytesi.

Kun tarkastus on valmis, televisio listaa muutaman vaihtoehdon. Valitse IP-asetukset.

Valitse IP-asetukset.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

5. Määritä DNS-palvelimesi Samsung Smart TV:seen

Valitse IP-asetukset-valikossa DNS-asetukset.

Valitse IP-asetukset-valikossa DNS-asetukset.

Valitse Syötä manuaalisesti.

Valitse Syötä manuaalisesti.

Syötä aiemmin löytämäsi MediaStreamerin IP-osoitteet.

Syötä aiemmin löytämäsi MediaStreamerin IP-osoitteet.

Kun olet syöttänyt uuden DNS-osoitteen, tallenna asetukset painamalla kaukosäätimesi ENTER-painiketta (enter). Valitse sen jälkeen OK.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

6. Tarkasta yhteytesi toimivuus

Odota, kunnes televisio on tarkastanut internet-yhteytesi uudelleen.

Jos et syöttänyt DNS-palvelimen osoitetta oikein, televisiosi ilmoittaa, että internet-yhteyttä ei löydy. Jos näin käy, toista vaihe 5.

Jos syötit DNS-palvelimen osoitteen oikein, näet seuraavan viestin: ”Olet yhteydessä internettiin”.

Valitse Sulje.

Valitse Sulje.

Tärkeää: Jos MediaStreamer lakkaa toimimasta, IP-osoitteesi on saattanut muuttua. Avaa Dynu-asiakasohjelma ja tarkista, seuraako se edelleen IP-osoitteesi muutoksia.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

Palauta DNS-asetukset

Jos haluat palauttaa DNS-asetukset, toista vaihe 5, mutta valitse DNS-asetuksissa Hanki automaattisesti.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

Laitteelta toistaminen tai peilaaminen Samsung-televisioon

Toistaminen (casting) ja peilaaminen ovat langattomia tekniikoita, joiden avulla voit suoratoistaa sisältöä laitteeltasi Samsung-televisioon.

Jos haluat suoratoistaa laitteeltasi (jossa on VPN) Samsung-televisioon, näet alta yhteensopivia toistamis- ja peilaamisvaihtoehtoja:

ToistaminenPeilaaminen
Android (jossa VPN)✘ Ei tuettu✔ Tuettu
Windows (jossa VPN)✘ Ei tuettu✔ Tuettu
Chromebook (jossa VPN)✘ Ei tuettu✘ Ei tuettu
Linux (jossa VPN)✘ Ei tuettu✘ Ei tuettu

Voit toistaa tai peilata sisältöä iOS:stä tai macOS:stä Samsung-televisioon, joka tukee AirPlay 2:ta.

Vaihtoehtoisesti voit yhdistää Samsung TV:n VPN-reitittimeen, manuaalisesti määritettyyn VPN:ään tai virtuaaliseen VPN-reitittimeen. Jos käytät tätä ratkaisua, sinun ei tarvitse toistaa tai peilata sisältöä laitteeltasi Samsung TV:seen. Tarvitset ainoastaan VPN:ään yhdistetyn Samsung TV:n suoratoistaaksesi sisältöä.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.