Hulp nodig met verbinden?
Met een mens praten
Get connection help.
Hulp nodig met verbinden?
Met een mens praten

Network Lock van ExpressVPN is een kill switch, die is ontworpen om uw internet privacy te waarborgen.

Deze handleiding is voor de Windows, Mac, Linux en andere router apps. U kunt ook Network Lock op Android apparaten gebruiken.

Spring naar…

Hoe werkt Network Lock?
Wanneer is Network Lock actief?
Hoe kunt u Network Lock uitschakelen
Niet mogelijk om veranderingen aan te brengen in Network Lock
Toegang krijgen tot uw lokale netwerkapparaten wanneer Network Lock is ingeschakeld

Hoe werkt Network Lock?

Een VPN versleutelt en verbergt uw netwerkverkeer voor derden om u online bescherming en privacy te bieden. Maar zelfs de beste VPN verbindingen kunnen falen, en dan is uw internet verkeer voor iedereen zichtbaar.

ExpressVPN lost dit onverwachte probleem op met Network Lock, welke automatisch de internetverbinding van uw apparaat laat vallen wanneer de VPN opeens de verbinding verbreekt. Hierdoor kan verkeer niet onbeschermd door uw apparaat verzonden worden. Meer weten over Network Lock.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met het ExpressVPN team.

Terug naar boven

Wanneer is Network Lock actief?

Network Lock is actief wanneer uw VPN verbinding wegvalt.

Deze blokkeert internetverkeer van of naar uw apparaat tot uw besluit de VPN niet meer te gebruiken of tot de VPN verbinding hersteld is.

In onderstaande tabel ziet u een samenvatting van de situaties waarin Network Lock is actief of inactief is.

In onderstaande tabel ziet u een samenvatting van de situaties waarin Network Lock is actief of inactief is.

NB: Het kan een paar seconden duren voordat Network Lock actief wordt terwijl de VPN verbinding maakt.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met het ExpressVPN team.

Terug naar boven

Hoe schakelt u Network Lock uit

NB: Network Lock kan niet worden uitgeschakeld in de ExpressVPN app voor routers.

Network Lock is automatisch ingeschakeld in uw app. Als uw Network Lock wilt uitschakelen, wordt uw internetverkeer niet geblokkeerd wanneer uw VPN verbinding wegvalt. Tijdens deze momenten is uw verkeer niet versleuteld of veilig.

Gebruik de volgende instructies om Network Lock uit te schakelen voor uw apparaat hieronder.

Windows

Klik in uw app op Menu icoontje.Opties.

Klik op "Opties."

In het tabblad Algemeen verwijdert u het vinkje voor Houd alle internetverkeer tegen als de VPN onverwachts wegvalt. Klik op OK.

Haal het vinkje weg bij "Houd alle internetverkeer tegen als de VPN onverwachts wegvalt."

Network Lock is nu uitgeschakeld.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met het ExpressVPN team.

Terug naar boven

Mac

Klik in de app op Menu icoontje. > Voorkeuren…

Klik op "Voorkeuren."

In het tabblad Algemeen verwijdert u het vinkje voor Houd alle internetverkeer tegen als de VPN onverwachts wegvalt en sluit vervolgens het menu.

Verwijder het vinkje voor "Houd alle internetverkeer tegen als de VPN onverwachts wegvalt."

Network Lock is nu uitgeschakeld.

Om Network Lock weer in te schakelen, gaat u terug naar het tabblad Algemeen in het Voorkeuren menu van de app en vinkt u het vakje weer aan.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met het ExpressVPN team.

Terug naar boven

Linux

Typ:
expressvpn disconnect

Typ vervolgens:
expressvpn preferences set network_lock off

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met het ExpressVPN team.

Terug naar boven

Niet mogelijk om veranderingen aan te brengen in Network Lock

Als u geen veranderingen aan kunt brengen aan Network Lock, start uw apparaat opnieuw op en start ExpressVPN opnieuw op.

Als het probleem zich blijft voordoen, volg onderstaande stappen.

Voor Windows (terwijl u als administrator ingelogd bent):

1. Druk op Ctrl + Alt + Delete.
  2. Selecteer Task Manager. Klik op Yes om veranderingen aan te brengen op uw apparaat.
  3. Klik op More details.
  4. Selecteer Services.
  5. Klik met de rechtermuisknop op ExpressVpnService.
  6. Klik op Stop.
  7. Klik met de rechtermuisknop op ExpressVpnService.
  8. Klik op Start.
  9. Start ExpressVPN opnieuw op.

Voor Mac:

1. Gebruik Spotlight Search en zoek naar Activity Monitor.
  2. Selecteer ExpressVPN.
  3. Klik op het icoontje Force Quit links bovenin het scherm.
  4. Start ExpressVPN opnieuw op.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met het ExpressVPN team.

Terug naar boven

Toegang krijgen tot uw lokale netwerkapparaten wanneer Network Lock is ingeschakeld

Het is mogelijk om Network Lock te gebruiken en tegelijkertijd toegang tot uw lokale netwerk apparaten te hebben.

Om dat te doen, gaat u naar onderstaande instructies voor uw apparaat.

Windows

1. In uw app, klik op Menu icoontje. > Opties.
  2. In het tabblad Algemeen vinkt u alle vakjes naast Alle internetverkeer tegenhouden wanneer de verbinding onverwachts wegvalt en Toestaan dat apparaten het lokale netwerk (zoals printers of bestandservers) gebruiken.
    Vink het vakje "Alle internetverkeer tegenhouden wanneer de verbinding onverwachts wegvalt" en "Toestaan dat apparaten het lokale netwerk (zoals printers of bestandservers) gebruiken".
  3. Click OK.

Als u problemen ervaart met het gebruiken van uw lokale netwerkapparaten na het volgen van deze stappen, raadpleeg deze probleemoplossende instructies of neem contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met het ExpressVPN team.

Terug naar boven

Mac

1. Klik in uw app op Opties () en dan op Voorkeuren…
  2. In het tabblad Algemeen vinkt u het vakje aan naast Alle internetverkeer tegenhouden wanneer de verbinding onverwachts wegvalt en Toestaan dat apparaten het lokale netwerk (zoals printers of bestandservers) gebruiken.Vink de vakjes aan voor “Alle internetverkeer tegenhouden wanneer de verbinding onverwachts wegvalt” en “Toestaan dat apparaten het lokale netwerk (zoals printers of bestandservers) gebruiken.”
  3. Verlaat het menu

Als u problemen ervaart met het gebruiken van uw lokale netwerkapparaten na het volgen van deze stappen, raadpleeg deze probleemoplossende instructies of neem contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met het ExpressVPN team.

Terug naar boven

Linux

Standaard hoort u toegang te hebben tot uw lokale netwerkapparaten wanneer Network Lock is ingeschakeld.

Als u de toegang tot lokale netwerkapparaten wilt blokkeren terwijl Network Lock is ingeschakeld, typt u:
expressvpn preferences set network_lock strict

Om terug te gaan naar de standaardinstellingen die toegang tot lokale netwerken toestaan, typt u:
expressvpn preferences set network_lock default

Als u problemen ervaart met het gebruiken van uw lokale netwerkapparaten na het volgen van deze stappen, raadpleeg deze probleemoplossende instructies of neem contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met het ExpressVPN team.