Wat is de Network Lock Kill Switch?

stuck need help

Hulp nodig met verbinden?

connection help

Hulp nodig met verbinden?

Met een mens praten
  • Network Lock is ExpressVPN’s kill switch; dit is ontworpen om uw internet privacy te waarborgen. Lees verder om te zien wat het doet en hoe het werkt.
Meer vragen over VPN? Neem voor ondersteuning contact op met het ExpressVPN team.

NB: Network Lock is alleen beschikbaar voor:

• Windows 7 SP1, Windows 8, Windows 8.1, en Windows 10
  • Mac OS X 10.10 (Yosemite), Mac OS X 10.11 (El Capitan), en Mac OS X 10.12 (Sierra)
  • ExpressVPN app voor Linux 1.4 en later
  • ExpressVPN app voor Routers (alle versies)

Spring naar…

Wat is een VPN Kill Switch?
Wanneer is Network Lock actief?
Hoe kunt u Network Lock uitschakelen?
Network Lock is nog ingeschakeld/uitgeschakeld
Hoe krijgt u toegang tot uw lokale netwerk apparaten als Network Lock is ingeschakeld
Hoe krijgt u toegang tot uw printer wanneer Network Lock is ingeschakeld
Hoe Network Lock IPv4 en IPv6 lekken voorkomt

Wat is een VPN Kill Switch?

Een VPN versleutelt en verbergt uw netwerkverkeer voor derden. Maar zelfs de beste VPN verbindingen kunnen eruit klappen, en dan is uw internet verkeer voor iedereen zichtbaar.

Een VPN kill switch lost dit op door automatisch al het inkomende of uitgaande verkeer tegen te houden wanneer de verbinding met de VPN server locatie verbroken wordt. Zo wordt voorkomen dat uw netwerkverkeer weer langs uw internetprovider komt en blootstaat aan nieuwsgierige blikken.

Network Lock is ExpressVPNs kill switch voor Windows, Mac, Linux, en de app voor routers. Wanneer de verbinding met de VPN onverwacht wegvalt, verhindert Network Lock uw computer om het internet op te gaan. Zodra de verbinding met de VPN server locatie is hersteld, pakt Network Lock uw internetverkeer automatisch weer op.

Als u Network Lock uitschakelt bent u nog steeds beschermd zo lang u met de VPN verbonden bent. Maar als de VPN verbinding wegvalt, wordt uw verkeer via uw eigen internet provider geleid en kan het zichtbaar zijn voor derden.

NB: Network Lock is standaard ingeschakeld wanneer u ExpressVPN installeert op Windows, Mac, Linux, en de app voor routers. U kunt geen wijzigingen aanbrengen in Network Lock zo lang u met een VPN locatie verbonden bent. Om uw Network Lock instellingen te veranderen moet u eerst de verbinding met de VPN verbreken.

Terug naar boven

Wanneer is Network Lock actief?

Network Lock is altijd actief wanneer u van plan bent te verbinden met een VPN server locatie.

Meteen als u op Verbinden klikt is Network Lock actief. Network Lock blijft actief wanneer de verbinding onverwacht wegvalt, en terwijl de app probeert opnieuw te verbinden. Zodra u klikt op Annuleren of Verbinding verbreken wordt Network Lock weer inactief.

In onderstaande tabel ziet u een samenvatting van de situaties waarin Network Lock is actief of inactief is.

table showing when Network Lock is active

* Het kan een paar seconden duren voordat Network Lock actief wordt terwijl de status van VPN is “Bezig met verbinden…”.

Terug naar boven

Hoe schakelt u Network Lock uit

NB: Network Lock kan niet worden uitgeschakeld in de ExpressVPN app voor routers.

Gebruik de volgende instructies om Network Lock uit te schakelen. Na het uitschakelen kunt u nog steeds het internet op, zelfs wanneer uw verbinding niet versleuteld of beveiligd is.

Ga naar de instructies voor:
Windows app versie 5.2 en nieuwer
Mac app versie 6.1 en hoger
Linux app versie 1.4 en nieuwer

Voor Windows app versie 6.0

Na het verbreken van de verbinding met de VPN klikt u op het hamburger menu (≡), en daarna op Opties.

windows options

In het tabblad Algemeen VERWIJDERT U HET VINKJE voor Network Lock Inschakelen (Internet kill switch). Klik op OK.

windows network lock

Voor Windows app versie 5.0

Na het verbreken van de verbinding met de VPN klikt u op de drie stippen (…), en daarna op Opties.

access the options

In het tabblad Algemeen VERWIJDERT U HET VINKJE voor Network Lock Inschakelen (Internet kill switch). Klik op OK.

windows-network-lock-new

Network Lock is nu uitgeschakeld.

Om Network Lock weer in te schakelen gaat u terug naar het tabblad Algemeen in het Opties menu van de app en vinkt u het vakje weer aan.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN team.

Voor Mac app versie 6.1 en hoger

Nadat u de verbinding met de VPN hebt verbroken klikt u op het Optie Menu (≡) en daarna op Voorkeuren.

go-to-preferences

Op het tabblad Algemeen VERWIJDERT U HET VINKJE in het vakje voor Network Lock Inschakelen (Internet kill switch), daarna verlaat u het menu.

network lockdisabled

Network Lock is nu uitgeschakeld.

Om Network Lock weer in te schakelen gaat u terug naar het tabblad Algemeen in Voorkeuren, en vinkt u het vakje weer aan.

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN team.

Voor Linux app versie 1.4 en hoger

Zorg er eerst voor dat de verbinding met de VPN wordt verbroken. Typ:

expressvpn disconnect

Daarna typt u:

expressvpn preferences set network_lock off

Terug naar boven

Network Lock is nog steeds ingeschakeld / uitgeschakeld

Controleer eerst of u misschien nog verbonden bent met een VPN locatie.  Volg in dat geval de stappen die hierboven zijn gemarkeerd.

Daarna kunt u uw apparaat rebooten en ExpressVPN opnieuw opstarten.

Wanneer u ziet dat Network Lock nog steeds is ingeschakeld nadat u het heeft uitgeschakeld / is uitgeschakeld nadat u het heeft ingeschakeld, kunt u onderstaande stappen volgen.

Voor Windows (als u bent ingelogd als administrator):

1. Ctrl + Alt + Delete
  2. Kies”Task Manager”
  3. Kies”Services”
  4. Klik rechts op “ExpressVpnService”
  5. Klik op”Stop”
  6. Klik rechts op “ExpressVpnService”
  7. Klik “Start”
  8. Start ExpressVPN opnieuw

voor Mac:

1. Gebruik Spotlight Search om de “Activity Monitor” te vinden
  2. Kies”ExpressVPN”
  3. Klik op het “Force Quit” ikoon.
  4. Start ExpressVPN opnieuw

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN team.

Terug naar boven

Hoe krijgt u toegang tot uw lokale netwerkapparaten als Network Lock is ingeschakeld

Het is mogelijk om Network Lock te gebruiken en toch toegang tot uw lokale netwerk apparaten te hebben.

Om dat te doen gaat u naar onderstaande instructies voor uw OS.
Voor Windows app versie5.2 en nieuwer
VoorMac app versie6.1 en hoger
Voor Linux app versie1.4 en nieuwer

VoorWindows app versie 5.2 en nieuwer

1. Klik op Opties (…)
  2. In het tabblad Algemeen zoekt u naar het gedeelte Network Lock
  3. Zet vinkjes in het vakje naast  Network Lock Inschakelen (Internet kill switchen het vakje naast Toegang geven aan lokale netwerk apparaten zoals gedeelde netwerken of printers
  4. windows-network-lockKlik op OK

Voor Mac app versie 6.1 en nieuwer

1. Klik op Opties () en dan op Voorkeuren
  2. In het tabblad Algemeen zoekt u naar het Network Lock gedeelte
  3. Vink het vakje aan naast Network Lock Inschakelen (Internet kill switchen naast Toegang geven aan lokale netwerk apparaten zoals gedeelde netwerken of printersnetwork lock preferences
  4. Verlaat het menu

Voor Linux app versie 1.4 en nieuwer

Standaard hoort u toegang te hebben tot uw lokale netwerkapparaten wanneer Network Lock is ingeschakeld.

Als u de toegang tot lokale netwerkapparaten wilt blokkeren terwijl Network Lock is ingeschakeld, typt u:

expressvpn preferences set network_lock strict

Om terug te gaan naar de standaardinstellingen die toegang tot lokale netwerken toestaan, typt u:

expressvpn preferences set network_lock default

Om network lock uit te schakelen, typt u:

expressvpn preferences set network_lock off

Hulp nodig? Neem voor instant ondersteuning contact op met het ExpressVPN team.