Viktig: Hvis du befinner deg i et land med høyt nivå av internettsensur, kontakt ExpressVPNs kundestøtte for umiddelbar assistanse. Hvis du bruker manuelle konfigurasjoner for ExpressVPN, anbefaler vi å bytte til å bruke ExpressVPN-appen for optimalisert ytelse.

Denne veiledningen viser deg hvordan du løser problemer med tregt internett når du er tilkoblet ExpressVPN-appen

Ulike tilfeller av nettbruk krever forskjellige internetthastigheter og båndbredder. Generelt sett krever nettsurfing eller e-post kun 5 til 10 Mbit/s (megabit per sekund). Strømming, nettspilling og nedlastinger krever høyere internetthastigheter, avhengig av typen strømming og antall enheter koblet til det samme nettverket.

NettbrukAkseptable internetthastigheter
HD (høy oppløsning) strømming, nettspilling, nedlasting, bare noen få enheter på det samme nettverket10 til 25 Mbit/s
Full HD (høy oppløsning) strømming, nettspilling, nedlasting, mange enheter på det samme nettverket25 til 40 Mbit/s
Ultra HD (høy oppløsning) strømming, nettspilling, nedlasting, et stort antall enheter på det samme nettverket40 Mbit/s og høyere

Hvis internetthastigheten din er lav eller ikke oppfyller forventningene dine, kan årsaken være:

• Den valgte VPN-serverlokasjonen din er langt fra den fysiske plasseringen din
  • Suboptimal sammenkobling mellom VPN og internettleverandøren din
  • Lav hastighet på internettilkobling der du befinner deg
  • Internett-tilkoblingstypen din (kablede tilkoblinger er mer pålitelige enn trådløse tilkoblinger)
  • Enhetstype (f.eks. mobil og bærbar datamaskin) og prosessorkraft

Feilsøkingssteg

Følg feilsøkingsstegene nedenfor for å løse hastighetsproblemet. Sjekk om problemet er løst etter hvert steg. Hvis problemet er løst, kan du hoppe over resten av stegene.

1. Last ned den nyeste versjonen av ExpressVPN
  2. Koble til en annen VPN-serverplassering
  3. Endre VPN-protokollen din
  4. Kontakt ExpressVPNs kundestøtteteam

1. Last ned den nyeste versjonen av ExpressVPN

Sjekk om du bruker den nyeste versjonen av ExpressVPN-appen. Hvis ikke, last ned den nyeste appversjonen.

Konfigurer ExpressVPN-appen din: