Als u de volgende foutmelding ziet in uw verbindingslogboek:

Tue Apr 19 17:31:03 2016 write UDPv4: Can't assign requested address (code=49)
Tue Apr 19 17:31:03 2016 write UDPv4: Can't assign requested address (code=49)
Tue Apr 19 17:31:03 2016 write UDPv4: Can't assign requested address (code=49)
or
MANAGEMENT: Socket bind failed on local address [AF_INET]180.168.41.175:49314: Can't assign requested address

U ondervindt een probleem met de OpenVPN verbinding. De routeringstabel moet leeggemaakt worden op de interface die gebruikt wordt om te verbinden met het Internet. Er zijn twee manieren om dit probleem op te lossen.

Spring naar…

Standaard oplossing: machine opnieuw opstarten
Geavanceerde oplossing: routeringstabel leegmaken

Standaard oplossing: machine opnieuw opstarten

Start uw machine opnieuw op. Lanceer vervolgens ExpressVPN en verbind met een serverlocatie.

Terug naar boven

Geavanceerde oplossing: routeringstabel leegmaken

Stap 1: op uw bureaublad klikt u op Ga, selecteer vervolgens Hulpprogramma’s.

Stap 2: selecteer Terminal uit de lijst.

Stap 3: open Spotlight zoeken en zoek “Netwerk hulpprogramma“. In het tabblad Info, ziet u een lijst van netwerk interfaces op uw Mac.

Selecteer de netwerk interface die u wilt resetten en voer de opdracht in die overeenkomt met het nummer van de netwerkinterface in Terminal:

sudo ifconfig en0 down orsudo ifconfig en1 downorsudo ifconfig en2 down

Stap 4: voer uw wachtwoord in. U zult de tekens die u typt niet kunnen zien, dus let op dat u ze correct invoert.

Stap 5: voer de volgende opdracht in:

sudo route flush

Stap 6: voer een van de volgende opdrachten in, volgens het netwerk interface nummer dat u hierboven hebt ingevoerd:

sudo ifconfig en0 up orsudo ifconfig en1 uporsudo ifconfig en2 up

Stap 7: lanceer ExpressVPN en verbind met een serverlocatie.