Deze handleiding laat je zien hoe je de ExpressVPN-app kunt verwijderen van verschillende apparaten. Klik op je apparaat in de onderstaande lijst om naar de juiste stappen te gaan.

Ga naar…

Windows
Mac
Android
iOS
Apple TV
Android TV
Fire TV
Linux
Chromebook
Routers

Windows

De onderstaande instructies zijn voor Windows 11 en Windows 10.

Windows 11

Er zijn verschillende manieren om de ExpressVPN-app te verwijderen op Windows 11.

Verwijderen vanuit het Startmenu

1. Klik op Window's Start button. > Alle apps en zoek de ExpressVPN-app in de getoonde lijst.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de ExpressVPN-app en selecteer Verwijderen. Je wordt dan naar het Configuratiescherm gebracht.
  3. In het Configuratiescherm, klik met de rechtermuisknop op de ExpressVPN-app en selecteer Verwijderen.

Verwijderen vanuit Instellingen

1. Klik op Window's Start button. > Instellingen Settings icon. > Apps > Apps en functies.
  2. Vind de ExpressVPN-app, klik dan opVertical ellipsis.> Verwijderen.

Verwijderen vanuit Configuratiescherm

1. Typ Configuratiescherm in de zoekbalk op de taakbalk en klik hierop in de resultaten.
  2. Klik op Programma’s > Programma’s en Onderdelen.
  3. Vind de ExpressVPN-app en klik er met de rechtermuisknop op.
  4. Selecteer Verwijderen of Verwijderen/Wijzigen en volg de aanwijzingen.
Windows 10
Ga vanuit je Windows-bureaublad naar Instellingen > Apps.

Scroll door de lijst met programma’s tot je ExpressVPN vindt. Selecteer ExpressVPN en klik dan op Verwijderen.

Klik op "Verwijderen."

Als je ziet dat ExpressVPN nog steeds wordt weergegeven als een beschikbare verbinding na het verwijderen:

1. Klik op Window's Start button. , en druk dan op Windows-toets + R om het Uitvoeren-commando te openen.
  2. Typ ncpa.cpl in het Uitvoeren-commando en druk op Enter om naar je Netwerkverbindingen-venster te gaan.
  3. Klik met je rechtermuisknop in je Netwerkverbindingen-venster op de WAN Miniport met het label ExpressVPN.
  4. Klik op Verwijderen.
  5. Ga vanuit je Windows-bureaublad naar Instellingen > Netwerk en Internet > VPN.
  6. Als je ExpressVPN als een beschikbare verbinding ziet, verwijder deze dan.

Hulp nodig? Neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN en ontvang directe hulp.

Terug naar boven

Mac

Om de ExpressVPN-app van je Mac-computer te verwijderen:

1. Sluit de ExpressVPN-app.
    2. Klik op Finder in het Dock van je Mac. Het Finder-pictogram ziet eruit als een blauw lachend gezichtje.
    3. Klik op Programma’s.
    4. Klik op Hulpprogramma’s. Mogelijk moet je scrollen om het te vinden.

css
Copy code

1. Klik op Terminal.
  2. Kopieer en plak dit commando direct in Terminal: /Applications/ExpressVPN.app/Contents/Resources/uninstall.toolDruk op de return toets om het commando uit te voeren dat je zojuist hebt geplakt.
  3. Typ “yes” wanneer daarom wordt gevraagd, en voer vervolgens je wachtwoord in om te bevestigen dat je de app van je computer wilt verwijderen.
    Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in om de ExpressVPN-app te verwijderen.
  4. Sluit Terminal. ExpressVPN is van je computer verwijderd.

Hulp nodig? Neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN en ontvang directe hulp.
Terug naar boven

Android

Om ExpressVPN op je Android-apparaat te verwijderen:

1. Tik en houd de ExpressVPN-icoon op het startscherm vast. Tik dan op Info icon. .
  2. Tik op Verwijderen en tik vervolgens op OK.

Tik op “OK” om ExpressVPN te verwijderen.
Hulp nodig? Neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN en ontvang directe hulp.

Terug naar boven

iOS

Om ExpressVPN van je iPhone, iPad of iPod te verwijderen:

1. Tik en houd de ExpressVPN-icoon vast totdat de app-pictogrammen gaan trillen. Tik op Verwijder app.Tik op "Verwijder app."
  2. Tik op Verwijder om de app te verwijderen. De app is nu van je apparaat verwijderd.
    Tik op "Verwijder" om de app te verwijderen.

Hulp nodig? Neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN en ontvang directe hulp.
Terug naar boven

Apple TV

Om ExpressVPN van je Apple TV te verwijderen:

1. Zoek de ExpressVPN-app op het startscherm van je Apple TV en houd het clickpad centrum (Siri Remote 2e generatie of later) of het touch-oppervlak (Siri Remote 1e generatie) ingedrukt.
  2. Selecteer Verwijder app.
  3. Selecteer Verwijderen of Offload.

Offload verwijdert de app van het startscherm om opslagruimte vrij te maken. Je Apple TV bewaart echter de gegevens van de ExpressVPN-app voor het geval je deze opnieuw installeert.
Verwijderen verwijdert ook de gegevens van de ExpressVPN-app. Je kunt de app opnieuw downloaden, maar de opgeslagen gegevens worden mogelijk niet hersteld.

Hulp nodig? Neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN en ontvang directe hulp.

Terug naar boven

Android TV

Om ExpressVPN op je Android TV te verwijderen:

1. Ga naar Apps en zoek ExpressVPN.
  2. Selecteer en houd de ExpressVPN app vast, selecteer vervolgens Verwijderen.Selecteer "Verwijderen."
  3. Selecteer OK. De app is nu van je Android TV verwijderd.

Hulp nodig? Neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN en ontvang directe hulp.
Terug naar boven

Fire TV

Om ExpressVPN op je Fire TV te verwijderen:

1. Ga op je Fire-apparaat naar Instellingen > Applicaties > Beheer Geïnstalleerde Applicaties.
  2. Scroll door de lijst om ExpressVPN te vinden.
  3. Selecteer Verwijderen > Verwijderen. De app is nu verwijderd van je Fire-apparaat.

Hulp nodig? Neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN en ontvang directe hulp.
Terug naar boven

Linux

Om ExpressVPN op Linux te verwijderen, voer je de volgende commando’s uit, afhankelijk van je Linux-distro:
Ubuntu / Debian / Mint:

sudo dpkg -r expressvpn

Fedora:

sudo dnf remove expressvpn

Voer commando uit om ExpressVPN te verwijderen.

Arch:

pacman -R expressvpn

Hulp nodig? Neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN en ontvang directe hulp.

Terug naar boven

Chromebook

Om ExpressVPN op Chromebook te verwijderen:

1. Selecteer op je bureaublad "Google Play" icon..
    Selecteer het Play Store-pictogram.
  2. Zoek in de Play Store naar ExpressVPN. Selecteer ExpressVPN. Klik op Verwijderen.Klik op "Verwijderen."
  3. Klik op OK om te verwijderen. De app is nu van je apparaat verwijderd.Klik op “OK” om te verwijderen.

Hulp nodig? Neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN en ontvang directe hulp.

Terug naar boven

Routers

Je kunt de handleiding voor het herstellen van de originele firmware van een router met ExpressVPN hier vinden.
Hulp nodig? Neem contact op met de helpdesk van ExpressVPN en ontvang directe hulp.