Den här guiden visar dig hur du avinstallerar eller tar bort ExpressVPN:s app på olika enheter. Klicka på din enhet i listan nedan för att gå direkt till de steg du behöver.

Gå direkt till…

Windows
Mac
Android
iOS
Apple TV
Android TV
Fire TV
Linux
Chromebook
Routrar

Windows

Följande instruktioner gäller för Windows 11 och Windows 10.

Windows 11
Det finns flera sätt att avinstallera ExpressVPN-appen på Windows 11.

Avinstallera från Start-menyn

1. Klicka på Startknappen på Windows. > Alla appar och leta upp ExpressVPN-appen i listan som visas.
  2. Högerklicka på ExpressVPN-appen och välj Avinstallera. Du kommer sedan att tas till Kontrollpanelen.
  3. I Kontrollpanelen högerklickar du på ExpressVPN-appen och väljer Avinstallera.

Avinstallera från Inställningar

1. Klicka på Startknappen på Windows. > Inställningar Inställningsikonen. > Appar > Appar & funktioner.
  2. Hitta ExpressVPN-appen och klicka sedan påVertikal ellips.> Avinstallera.

Avinstallera från Kontrollpanelen

1. Sök Kontrollpanelen i aktivitetsfältet, skriv Kontrollpanelen och klicka på den i resultaten.
  2. Klicka på Program > Program och funktioner.
  3. Hitta ExpressVPN-appen och högerklicka på den.
  4. Välj Avinstallera eller Ändra/Avinstallera och följ sedan anvisningarna.
Windows 10
Från ditt Windows-skrivbord går du till Inställningar > Appar.

Bläddra igenom listan över program tills du hittar ExpressVPN. Välj ExpressVPN och klicka sedan på Avinstallera.
Klicka på "Avinstallera."
Om du ser att ExpressVPN fortfarande är listad bland tillgängliga nätverk efter avinstallationen:

1. Klicka på Startknappen på Windows. och tryck sedan på Windows-tangenten + R för att starta kommandot Kör.
  2. Skriv ncpa.cpl i Kör-kommandot och tryck sedan på Enter för att gå till ditt nätverksanslutningsfönster.
  3. Högerklicka på WAN Miniport märkt ExpressVPN.
  4. Klicka på Radera.
  5. Från ditt Windows-skrivbord går du till Inställningar > Nätverk & Internet > VPN.
  6. Om du ser ExpressVPN som ett tillgängligt nätverk, radera det.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Mac

Gör så här för att ta bort ExpressVPN-appen från din Mac-dator:

1. Stäng ExpressVPN-appen.
  2. Klicka på Finder i din Mac-dators Dock. Finder-ikonen ser ut som ett blått leende ansikte.
  3. Klicka på Program.
  4. Klicka på Verktyg. Du kan behöva skrolla för att hitta det.
  5. Klicka på Terminal.
  6. Kopiera och klistra in det här kommandot direkt i Terminal: /Applications/ExpressVPN.app/Contents/Resources/uninstall.toolTryck på retur-tangenten för att köra kommandot du just klistrat in.
  7. Skriv “yes” när du blir tillfrågad. Skriv in ditt lösenord för att bekräfta att du vill ta bort appen från din dator.
    Skriv in ditt användarnamn och lösenord för att ta bort ExpressVPN-appen.
  8. Stäng Terminal. ExpressVPN har tagits bort från din dator.