Get ExpressVPN on your router.
VPN nodig voor je router?
Nu ExpressVPN kopen
Refer a friend to use ExpressVPN.
Bevalt ExpressVPN? 30 dagen gratis?
Nu vrienden verwijzen

Deze pagina geeft antwoord op veelgestelde vragen over ExpressVPN voor routers.

Om ExpressVPN op je router in te stellen, kun je de corresponderende handleiding voor je router raadplegen.

Spring naar:
Je router instellen
Hoe vind ik het standaard wachtwoord van mijn router?
Hoe verander ik het admin wachtwoord van de router?
Hoe kom ik in de instellingen van mijn router?
Hoe verbind ik mijn router met het modem of de router van mijn internetprovider?
Welke netwerkconfiguraties worden ondersteund?

Je apparaten beschermen
Hoeveel apparaten kan ik met de router verbinden?
Kan ik kiezen welke apparaten door de VPN beschermd moeten worden?
Hoe kan ik een statisch LAN-IP instellen voor een apparaat?
Hoe kan ik een inactief apparaat van de router verwijderen?
Waarom verschijnen sommige apparaten twee keer op mijn dashboard?
Hoe kan ik naamloze apparaten op mijn dashboard identificeren?
Kan ik een wifi-netwerk voor gasten instellen?
Heeft Aircove ook Network Lock?

Je router gebruiken
Hoe kan ik controleren of de VPN goed werkt?
Hoe kan ik de snelheid van mijn internetverbinding testen?
Hoe verander ik de naam en het wachtwoord van de wifi?
Hoe onderscheid ik de 2.4GHz en 5GHz wifi-netwerken?
Hoe werk ik de ExpressVPN-firmware bij?
Hoe reboot ik mijn router?
Hoe kan ik auto-reboot aan- of uitzetten?
Wat betekenen de LED-activiteitslichten op de voorkant van de Aircove?
Hoe zet ik de activiteitslichten uit?

Will ExpressVPN for routers override the connection of the apps?

Geavanceerde instellingen
Hoe configureer ik port-forwarding?
Hoe configureer ik Dynamic DNS?
Hoe stel ik een statisch WAN-IP in?
Hoe configureer ik aangepaste DNS?
Hoe kan ik mijn router terugzetten op de standaardinstellingen?
Waarom zoekt mijn router contact met onverwachte domeinen?

Je router instellen

Hoe vind ik het standaard wachtwoord van mijn router?

Vaak kun je de standaard inloginformatie van je router vinden op het etiket op de onderkant of achterkant van je router. Lees meer over het zoeken van de standaard inloginformatie op specifieke Asus, Linksys, Netgear en Aircove routers.
Terug naar boven

Hoe verander ik het admin wachtwoord van de router?

Je kunt het admin wachtwoord van je router veranderen door naar het dashboard van je router te gaan, en dan naar Geavanceerde instellingen > Routerinstellingen. Als je je router admin wachtwoord vergeten bent, moet je je router resetten.
Terug naar boven

Hoe kom ik in de instellingen van mijn router?

Je komt in je routerinstellingen door, op een apparaat dat met de router verbonden is, in een webbrowser te gaan naar expressvpnrouter.com. Meer lezen.
Terug naar boven

Hoe verbind ik mijn router met het modem of de router van mijn internetprovider

Je kunt je ExpressVPN-router verbinden met het modem of de router van je internetprovider door een LAN-kabel aan te leggen tussen de LAN-poort van het modem of de router van je provider en de “WAN” of “Internet” poort van je ExpressVPN-router. Meer lezen.
Terug naar boven

Welke netwerkconfiguraties worden ondersteund?

Er zijn veel manieren om je ExpressVPN-router in te stellen. Je kunt je ExpressVPN-router verbinden via een Ethernetschakelaar, via een mesh-netwerk, wifi-extenders gebruiken en zelfs een aantal ExpressVPN-routers doorlussen. Meer lezen.
Terug naar boven

Je apparaten beschermen

Hoeveel apparaten kan ik met de router verbinden?

Je kunt zoveel apparaten als je wilt met de router verbinden. Meer lezen.

Terug naar boven

Kan ik kiezen welke apparaten door de VPN beschermd moeten worden?

Standaard worden alle apparaten die met je router verbonden zijn, beschermd door de VPN. Als je wilt dat bepaalde apparaten de VPN niet gebruiken of een internetverbinding krijgen, kun je de functie Apparaatgroepen gebruiken om een nieuwe apparaatgroep te maken zonder VPN-bescherming of internet, en daar apparaten aan toewijzen. Meer lezen.
Terug naar boven

Hoe kan ik een statisch LAN-IP instellen voor een apparaat?

Ga, op een apparaat dat met de router verbonden is, in een webbrowser naar expressvpnrouter.com. Selecteer het apparaat waarvoor je een statisch LAN-IP wilt instellen, en bewerk het veld Apparaat IP-adres. Meer lezen.
Terug naar boven

Hoe kan ik een inactief apparaat van de router verwijderen?

Je kunt een apparaat verwijderen met deze stappen:

1. Ga, op een apparaat dat is verbonden met de router, in een webbrowser naar expressvpnrouter.com.
  2. Selecteer het apparaat dat je wilt verwijderen, en kies dan Apparaatinstellingen resetten.

Het apparaat wordt van het dashboard verwijderd na 24 uur of wanneer je de router reboot.
Terug naar boven

Waarom verschijnen sommige apparaten twee keer op mijn dashboard?

Ieder apparaat heeft een standaard MAC-adres dat door routers gebruikt wordt om het op een netwerk te identificeren. Als het een random MAC-adres gebruikt in plaats van het standaard-adres, kan dat de oorzaak zijn dat het meer dan eens op je router dashboard verschijnt. Meer lezen.
Terug naar boven

Hoe kan ik naamloze apparaten op mijn dashboard identificeren?

Je kunt controleren of het naamloze apparaat bij jouw apparaat hoort door de laatste zes cijfers van het identificatiegetal te vergelijken met de laatste zes cijfers van het MAC-adres van je apparaat. Lees meer oveer het vinden van het MAC-adres van je apparaat.
Terug naar boven

Kan ik een wifi-netwerk voor gasten instellen?

Op dit moment is het niet mogelijk een apart wifi-netwerk voor gasten in te stellen. Tot het zover is, kun je de functie Apparaatgroepen gebruiken; daarmee kun je een nieuwe groep aanmaken en je gasten daaraan toevoegen. Het is nog steeds zo dat alle apparaatgroepen met hetzelfde lokale netwerk verbonden zijn. Meer lezen.

Terug naar boven

Heeft Aircove ook Network Lock?

Ja, de functie Network Lock is ingebouwd in je Aircove. Als je VPN wegvalt, wordt Network Lock geactiveerd om al het internetverkeer uit te schakelen. Dit beschermt je IP-adres en andere gevoelige informatie tegen blootstelling. Als je VPN-verbinding hersteld is, wordt je veilige internettoegang weer opgepakt. Network Lock kan op de Aircove niet handmatig worden uitgezet.

Terug naar boven

Je router gebruiken

Hoe kan ik controleren of de VPN goed werkt?

Je kunt de IP-adreschecker van  ExpressVPN gebruiken om te controleren of de VPN goed werkt. Als je VPN correct is verbonden, zie je dat je verbonden bent vanaf je VPN-locatie in plaats van je ware locatie. Als je zelf bijvoorbeeld in Japan bent, maar je bent verbonden met een VPN-server in de VS, geeft de IP-adreschecker aan dat je verbonden bent vanuit de VS. Meer lezen.

Terug naar boven

Hoe kan ik de snelheid van mijn internetverbinding testen?

Om je internetsnelheid te controleren, kun je een online tool gebruiken, bijvoorbeeld de Ookla Speedtest. Meer lezen over het testen van de VPN-snelheid.
Terug naar boven

Hoe verander ik de naam en het wachtwoord van de wifi?

Ga, op een apparaat dat verbonden is met de router, naar expressvpnrouter.com. Ga naar Netwerkinstellingen > Wifi-instellingen. Daar kun je je instellingen wijzigen, bijvoorbeeld netwerknaam, wachtwoord, kanaal, WPA3-beveiliging en zichtbaarheid. Lees meer over het kiezen van de optimale wifi-instellingen.
Terug naar boven

Hoe onderscheid ik de 2.4GHz en 5GHz wifi-netwerken?

Ga, op een apparaat dat verbonden is met de router, naar expressvpnrouter.com. Ga naar Netwerkinstellingen > Wifi-instellingen, en selecteer Onderscheid 2.4GHz en 5GHz Wi-Fi. Meer lezen
Terug naar boven

Hoe werk ik de ExpressVPN-firmware bij?

Standaard zal je ExpressVPN-router automatisch alle beschikbare updates installeren dagelijks om 4 uur ’s nachts. Als je je router handmatig wilt bijwerken, kun je de nieuwste firmware downloaden op expressvpn.com/latest#router. Ga daarna naar het dashboard van je router, navigeer naar Geavanceerde instellingen > Software update om de firmware te installeren. Meer lezen.
Terug naar boven

Hoe reboot ik mijn router?

Er zijn twee manieren om je router te rebooten:

• Optie 1: Ga, op een apparaat dat verbonden is met de router, naar expressvpnrouter.com en selecteer Reboot Router in de zijbalk.
  • Optie 2: Schakel de router aan en uit met de stekker of de aan/uitknop op de router als die er zit.

Terug naar boven

Hoe kan ik auto-reboot aan- of uitzetten?

Je kunt auto-reboot aan- en uitzetten door, op een apparaat dat met de router verbonden is, in een webbrowser te gaan naar expressvpnrouter.com, en dan naar Geavanceerde instellingen > Routerinstellingen; selecteer Reboot router dagelijks om 04:00 uur.​​
Terug naar boven

Wat betekenen de LED-activiteitslichten op de voorkant van de Aircove?

Als dat is ingesteld, helpen de blauwe en witte LED-activiteitslichten op de voorkant van de Aircove je de status van je router te begrijpen:

ScenarioLED status
Aircove is aan het startenWit knipperlicht
Internet (WAN) niet verbondenBlauw knipperlicht
Internet (WAN) verbondenWit continu
Aircove is aan het rebootenBlauw continu daarna Wit knipperlicht
Resetten naar fabrieksinstellingen

(houd resetknop ingedrukt tijdens het aanzetten)

1 Witte knipper, daarna 4 Blauwe knippers

Je kunt de resetknop loslaten als het knipperen van Blauw in Wit verandert.

Resetten naar fabrieksinstellingen

(houd tijdens normale werking resetknop meer dan 5 seconden ingedrukt)

Witte knipper tot de resetknop wordt losgelaten.

Daarna 1 Witte knipper daarna 4 Blauwe knippers terwijl de instellingen worden gereset.

Terug naar boven

Hoe zet ik de activiteitslichten uit op de Aircove?

Om de LED-activiteitslichten van de Aircove uit te zetten, ga je naar Geavanceerde instelligen > Routerinstellingen en selecteer je Activiteitslichten.
Terug naar boven

Hoe zet ik de activiteitslichten uit op de Aircove?

Om de LED-activiteitslichten van de Aircove uit te zetten, ga je naar Geavanceerde instelligen > Routerinstellingen en selecteer je Activiteitslichten.
Terug naar boven

Geavanceerde instellingen

Hoe configureer ik port-forwarding?

Ga op je routerdashboard naar Geavanceerde instellingen > Port-Forwarding. Meer lezen.
Terug naar boven

Hoe configureer ik Dynamic DNS?

Ga op je routerdashboard naar Geavanceerde instellingen > Dynamic DNS. Meer lezen.
Terug naar boven

Hoe stel ik een statisch WAN-IP in?

Ga op je router dashboard naar Netwerkinstellingen > Internetinstellingen, en selecteer Statisch IP als je verbindingsprotocol. Lees meer over statische IP’s en andere manieren om met je internet-provider te verbinden.
Terug naar boven

Hoe configureer ik aangepaste DNS?

Je kunt aangepaste DNS-servers instellen die gebruikt moeten worden als je VPN-verbinding verbroken wordt, door naar je router-dashboard te gaan en dan naar Netwerkinstellingen > Internetinstellingen. Meer lezen.
Terug naar boven

Hoe kan ik mijn router terugzetten op de standaardinstellingen?

• Optie 1: Ga op het dashboard van je router naar Geavanceerde instellingen > Back-up en herstellen, en selecteer Alle Routerinstellingen resetten.
  • Optie 2: Zoek het reset gaatje aan de achterkant van je router. Houd met een paperclip het knopje ~10 seconden ingedrukt, tot het lampje begint te knipperen; laat dan de knop los.

Terug naar boven

Waarom zoekt mijn router contact met onverwachte domeinen?

ExpressVPN-routers controleren regelmatig een aantal domeinen om eventuele verbindingsproblemen op te sporen:

• http://connectivity-check.ubuntu.com
  • http://connectivitycheck.android.com
  • http://connectivitycheck.gstatic.com
  • http://developers.google.cn
  • http://maps.gstatic.com
  • http://mt0.google.com
  • http://www.google.cn
  • http://www.airport.us
  • http://www.ibook.info
  • http://www.itools.info
  • http://www.thinkdifferent.us
  • http://fedoraproject.org
  • http://www.msftncsi.com