Tässä oppaassa kerrotaan, miten lataat, asennat ja käytät ExpressVPN:n Android-sovellusta.

ExpressVPN:n Android-sovellus on yhteensopiva seuraavien Android-käyttöjärjestelmien kanssa: Android 14, Android 13, Android 12, Android 11, Android 10, Pie (9), Oreo (8.x), Nougat (7.x), Marshmallow (6.x) ja Lollipop (5.x).

Etkö ole vielä asiakas? Lue lisää VPN:stä Androidilla.

Siirry osioon…

Tilille kirjautuminen
VPN-sovelluksen lataaminen
VPN-sovelluksen asentaminen
VPN-palvelinsijaintiin yhdistäminen
Yhteyden katkaiseminen VPN-palvelinsijainnista
Toisen palvelinsijainnin valitseminen
Pikakuvakkeiden lisääminen ExpressVPN-sovellukseen
VPN-protokollan vaihtaminen
Mainosten, seurainten ja haitallisten sivustojen estäminen
Sovelluskohtaisen yhdistämisen käyttäminen
Tukiartikkelien lukeminen sovelluksessa
ExpressVPN-sovellus-widgetin lisääminen
ExpressVPN:n asentaminen muille laitteille
Suojausyhteenvedon tarkastelu
VPN-sovelluksen poistaminen laitteeltasi

Tilille kirjautuminen

Mene ExpressVPN-asennussivulle Android-laitteellasi. Syötä pyydettäessä ExpressVPN-kirjautumistietosi ja kirjaudu sisään.

Enter your ExpressVPN credentials, then tap "Sign In."

Syötä vahvistuskoodi, jonka saat sähköpostiisi.

Sinut ohjataan lataussivulle.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

VPN-sovelluksen lataaminen

On kaksi keinoa ladata sovellus riippuen siitä, onko sinulla pääsy Google Play -kauppaan.

Jos sinulla on pääsy Google Play -kauppaan, napauta Hanki Google Play -palvelusta.

Under "ExpressVPN for Android," tap "Get it on Google Play."

Napauta Google Play -kaupassa Asenna. Napauta sen jälkeen Avaa.

Jos sinulla ei ole pääsyä Google Play -kauppaan, napauta Lataa APK ladataksesi APK-tiedoston suoraan Android-laitteellesi.

Huomaa: ExpressVPN ei suosittele lataamaan APK-tiedostoa kolmansien osapuolten kautta. Lue lisää APK-tiedostojen lataamisesta.

Under "ExpressVPN for Android," tap "Download APK."

Oletuksena laitteesi ei salli sovellusten asentamista tuntemattomista lähteistä. Avaa Asetukset ja valitse Salli tästä lähteestä.

Kun APK-tiedosto on latautunut laitteellesi, napauta AVAA. Napauta sitten Asenna.

Tap "Install."

Napauta Avaa käynnistääksesi sovelluksen.

Tap “Open” to launch the ExpressVPN app.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

VPN-sovelluksen asentaminen

Avaa sovellus ja napauta Kirjaudu sisään.

Tap "Sign In."

Syötä sähköpostiosoitteesi sekä salasanasi ja napauta sitten Kirjaudu sisään.

Enter your ExpressVPN credentials, then tap "Sign In."

Sinulta kysytään, haluatko jakaa anonyymia diagnostiikkaa ExpressVPN:lle. Valitse ja jatka.

Select your preference for helping improve ExpressVPN.

Sinua pyydetään asentamaan VPN ja hyväksymään ExpressVPN:n yhdistämispyynnöt. Napauta OK ja OK jatkaaksesi.

To approve the connection request, tap "OK."

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

VPN-palvelinsijaintiin yhdistäminen

Napauta Päälle-painiketta muodostaaksesi yhteyden VPN-palvelinsijaintiin. ExpressVPN suosittelee oletuksena sijaintia, johon yhdistämällä saat parhaan mahdollisen kokemuksen. Tätä kutsutaan älykkääksi sijainniksi.

To connect, tap the On Button.

Kun näet Yhdistetty-viestin sovelluksen ruudulla, voit alkaa käyttää internettiä yksityisesti ja turvallisesti.

You are connected to ExpressVPN.

Huomaa: Yhdellä ExpressVPN-tilauksella voit käyttää VPN:ää samanaikaisesti 8 eri laitteella. Jos koetat yhdistää useampaan kuin 8 laitteeseen yhtä aikaa, näet seuraavan viestin:

You are connected to ExpressVPN.

Olet yhdistetty ExpressVPN:ään.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

Yhteyden katkaiseminen VPN-palvelinsijainnista

Jos haluat katkaista yhteyden VPN-palvelimeen, napauta Päälle-painiketta, kun VPN-yhteys on muodostettu.

Tap the On Button to disconnect.

Tiedät, että yhteys on katkaistu, kun näet ”Ei yhdistetty” -viestin.

You are not connected to ExpressVPN.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

Toisen palvelinsijainnin valitseminen

Jos haluat yhdistää toiseen palvelinsijaintiin, napauta kolmea pistettä (…) nähdäksesi lisää VPN-palvelinsijanteja.

Tap the Location Picker.

Huomaa: Kun ensimmäisen kerran vaihdat palvelinsijaintia, saat varoituksen siitä, että internet-liikenteesi saattaa olla suojaamaton uudelleenyhdistämisen aikana. Napauta Jatka jatkaaksesi.

VPN-sijaintien listassa on oletuksena kaksi osiota: SUOSITUKSET ja KAIKKI SIJAINNIT.

SUOSITUKSET-osio näyttää sinulle ExpressVPN:n ykkösvalinnat.

The "Recommended" tab shows you ExpressVPN’s top picks for you.

KAIKKI SIJAINNIT -osioon on listattu kaikki VPN-palvelinsijainnit alueittain. Voit laajentaa ja pienentää listoja napauttamalla kolmion muotoisia nuolenpäitä.

The "All locations" tab lists VPN server locations by region.

Kun haluat lisätä sijainnin suosikiksesi, pyyhkäise se oikealle.

To add a location to your favorites, swipe right on it.

Näet suosikkisijaintisi SUOSIKIT-osiosta.

You can access your favorite locations in the "Favorites" tab.

Jos haluat poistaa sijainnin suosikeistasi, pyyhkäise se uudestaan oikealle.

To remove a location from your favorites, swipe right on it again.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

Pikakuvakkeiden lisääminen ExpressVPN-sovellukseen

Pikakuvake-ominaisuus näkyy ExpressVPN-aloitusnäytöllä sen jälkeen, kun olet yhdistänyt VPN:ään. Se ei näy ensimmäisellä yhdistämiskerralla, vaan toisesta yhdistämiskerrasta alkaen.

Pikakuvakkeiden avulla voit kätevästi ja nopeasti käynnistää sovelluksia ja sivustoja suoraan ExpressVPN-sovelluksesta milloin tahansa, kun yhteys on muodostettu. Jos käytät tiettyä sivustoa tai sovellusta usein VPN:n yhdistämisen jälkeen, esimerkiksi tiettyä suoratoistopalvelua tai sosiaalisen median palvelua, lisäämällä kohteen pikakuvakkeeksi sinun ei tarvitse palata takaisin aloitusnäytölle tai selaimeen joka kerta, kun haluat löytää tämän kohteen.

You are connected to ExpressVPN.

Kun haluat käynnistää sovelluksen tai sivuston, napauta sen kuvaketta.

Jos sinulla on valittuna alle viisi pikakuvaketta, voit lisätä uuden napauttamalla Lisää kuvake.-kuvaketta.

Jos haluat lisätä tai poistaa pikakuvakkeita, napauta Valinnat.

Napauta Valinnat.

Napauta Asetukset > Pikakuvakkeet sovelluksiin ja verkkosivuille.

Napauta Pikakuvakkeet sovelluksiin ja verkkosivuille.

Sisällytä-otsakkeen alta voit lisätä enintään viisi pikakuvaketta.

Voit lisätä tai poistaa pikakuvakkeita.

Jos haluat lisätä uuden pikakuvakkeen, napauta Add icon. -kuvaketta. Jos haluat poistaa pikakuvakkeen listasta, napauta Remove icon. -kuvaketta. Voit muokata pikakuvakkeiden järjestystä pitämällä Reorder-kuvaketta painettuna ja sen jälkeen siirtämällä pikakuvakkeen haluamaasi kohtaan.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

VPN-protokollan vaihtaminen

Tärkeää: Katkaise VPN-yhteys ennen kuin vaihdat protokollaa.

VPN-protokollat ovat menetelmiä, joita laitteesi käyttää muodostaakseen yhteyden VPN-palvelimeen. ExpressVPN suosittelee Automaattinen-valinnan käyttöä parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Se on päällä oletuksena ja valitsee automaattisesti verkollesi sopivimman protokollan.

Protokollan vaihtaminen voi joissakin tilanteissa auttaa paremman yhteysnopeuden saavuttamisessa.

Jos haluat vaihtaa käytössä olevaa protokollaa, seuraa näitä vaiheita:

Napauta Valinnat.

Napauta Valinnat.

Napauta Asetukset > VPN-protokolla.

Napauta VPN-protokolla.

Valitse protokolla, jota haluat käyttää.

Valitse protokolla, jota haluat käyttää.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

Mainosten, seurainten ja haitallisten sivustojen estäminen

Käytä verkkoa niin kuin itse haluat ja päätä itse, mitä yritykset saavat tietää sinusta. Vain muutamalla napautuksella voit estää mainoksia, seuraimia ja aikuissisältöä ExpressVPN:n sovelluksessa.

Monet käyttämäsi sovellukset ja sivustot tallentavat ja jakavat selaustietojasi kolmansille osapuolille, kuten seuraimille, huijareille ja haitallisille sivustoille. Kerättyjä tietoja käytetään tarjoamaan sinulle kohdennettuja mainoksia sekä sisältöä, ja tämä tapahtuu yleensä sinun tietämättäsi tai ilman suostumustasi.

Nämä lisäsuojaustoiminnot estävät kaikkia käyttämiäsi sovelluksia ja sivustoja viestimästä kolmannen osapuolen yritysten kanssa, jotka löytyvät avoimen lähdekoodin estolistaltamme.

Lisäsuojaustoiminnot ovat oletuksena pois päältä. Voit ottaa ne käyttöön näin:

1. Yhdistä VPN:ään ja käytä joko Automaattinen– tai Lightwayprotokollavalintaa.
  2. Napauta Valinnat > Asetukset > Lisäsuojaus.
  3. Laita asetukset päälle.

Advanced protection UI on Android
Lue lisää ExpressVPN:n lisäsuojaustoiminnoista.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua nopeasti.

Takaisin sivun alkuun

Sovelluskohtaisen yhdistämisen käyttäminen

Sovelluskohtaisen yhdistämisen (Split Tunneling) avulla voit valita, mitkä sovellukset käyttävät VPN:ää ja mitkä eivät, kun olet muodostanut yhteyden ExpressVPN:ään.

Pääset Split tunneling -asetuksiisi napauttamalla Valinnat.

Napauta Valinnat.

Napauta Asetukset > Sovelluskohtainen yhdistäminen.

Napauta Sovelluskohtainen yhdistäminen.

Valitse VPN:ää käyttävät sovellukset napauttamalla Vain valitut sovellukset käyttävät VPN:ää. Kohdassa Lisää sovelluksia voit valita sovellukset, jotka haluat suojata VPN:llä.

Huomaa: Jos olet valinnut ”Estä VPN:n ulkopuolinen liikenne” Androidin järjestelmäasetuksissa, vain tässä valikossa valitsemasi sovellukset voivat käyttää internettiä. Kaikki muut sovellukset pysyvät estettyinä, jollet lisää niitä tälle listalle.

Select "Only allow selected apps to use the VPN."

Jos valitset Älä anna valittujen sovellusten käyttää VPN:ää, VPN ei suojaa Lisää sovelluksia -ominaisuutta käyttäen valitsemiasi sovelluksia.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

Tukiartikkelien lukeminen sovelluksessa

Voit nyt lukea tukiartikkeleitamme suoraan ExpressVPN-sovelluksesta.

Napauta Tuki.

Napauta Tuki.

Napauta kategoriaa ja valitse haluamasi tukiartikkeli sovelluksen sisällä.

Tap a category to select an in-app support article.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

ExpressVPN-sovellus-widgetin lisääminen

Jos haluat lisätä ExpressVPN-widgetin aloitusnäytöllesi, napauta ja pidä sormea paikallaan tyhjässä kohdassa aloitusnäytöllä ja valitse Widgetit.

Tap “Widgets.”

Napauta ja pidä ExpressVPN-widgetiä painettuna.

Tap and hold the ExpressVPN widget.

Raahaa widget haluamaasi paikkaan näytöllä.

Drag the widget to your preferred place on the screen.

Widget on nyt aloitusnäytölläsi. Voit käyttää sitä luodaksesi ja katkaistaksesi VPN-yhteyden ilman ExpressVPN-sovelluksen avaamista.

Kun haluat luoda tai katkaista VPN-yhteyden, napauta Päälle-painiketta.

Kun haluat vaihtaa sijaintia, napauta sijaintilippua.

Kun haluat avata ExpressVPN-sovelluksen, napauta widgettiä.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

ExpressVPN:n asentaminen muille laitteille

Yhdellä ExpressVPN-tilauksella voit käyttää VPN:ää ja suojata samanaikaisesti 8 eri laitetta.

Asenna ExpressVPN muille laitteillesi napauttamalla Valinnat > Suojaa kaikki laitteesi.

Napauta Suojaa kaikki laitteesi.

Napauta Lähetä asennuslinkki sähköpostilla.

Tap "Email Setup Link."

Saat asennuslinkin ExpressVPN-tiliisi liitettyyn sähköpostiin.

Avaa sähköposti laitteella, jolle haluat ExpressVPN:n asentaa. Valitse Asenna nyt ja seuraa ohjeita ladataksesi ja asentaaksesi ExpressVPN:n.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

Suojausyhteenvedon tarkastelu

Suojausyhteenveto näyttää viikoittaisen yhtenvedon siitä, kuinka kauan olet ollut yhdistettynä VPN:ään. Yhteenveto ilmoitetaan prosentteina ja tunteina. Se myös näyttää uuden IP-osoitteesi, kun olet yhteydessä VPN:ään.

Tärkeää: Suojausyhteenvedossa näkyvät yhteystiedot ovat täysin anonyymejä. Niitä säilytetään ainoastaan laitteellasi, eikä tietoja koskaan lähetetä ExpressVPN:lle.

Protection Summary shows a weekly overview of how long you were connected to the VPN.

Suojausyhteenveto on näkyvillä etusivun alaosassa. Voit tarkastella omaa suojausyhteenvetoasi yksityiskohtaisesti napauttamalla suojausyhteenveto-korttia.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.

Takaisin ylös

VPN-sovelluksen poistaminen laitteeltasi

Jos haluat poistaa ExpressVPN:n Android-laitteeltasi, napauta ExpressVPN-kuvaketta aloitusnäytöllä ja pidä siitä kiinni. Napauta sitten (i) info-kuvaketta.

Napauta Poista sovellus ja napauta sitten OK.

Tap “OK” to uninstall ExpressVPN.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua pikimmiten.