Tässä oppaassa näytetään, miten VPN-yhteys määritetään manuaalisesti Android-laitteella käyttäen L2TP/IPsec-protokollaa.

Kaikki ExpressVPN-sijainnit eivät välttämättä ole saatavilla manuaalisesti määritetyissä yhteyksissä. Jos haluat käyttöösi kaikki VPN-sijainnit, asenna ExpressVPN-sovellus.

Tärkeää: L2TP/IPsec tarjoaa ainoastaan vähäisen suojauksen, joten sitä tulisi käyttää vain tietojen anonymisointiin tai sijainnin vaihtamiseen. Jos olet maassa, jossa sensuroidaan internetiä merkittävästi, suosittelemme käyttämään ExpressVPN-sovellusta vakaamman VPN-yhteyden saavuttamiseksi.
Onko käytössäsi Android 5.0 tai sitä uudempi versio? Seuraa tätä asennusopasta asentaaksesi ExpressVPN-sovelluksen Androidiin

Siirry osioon…

1. Pääsytietojen hakeminen ExpressVPN-tililtä
2. VPN-määritysten käyttöönotto
VPN-määritysten poistaminen

1. Pääsytietojen hakeminen ExpressVPN-tililtä

Siirry Android-laitteellasi ExpressVPN:n asennussivulle. Syötä pyydettäessä ExpressVPN-tilisi kirjautumistiedot ja napauta Kirjaudu sisään.

Napauta Kirjaudu sisään.

Syötä vahvistuskoodi, joka lähetettiin sähköpostiisi.

Valitse L2TP/IPsec.

Valitse L2TP/IPsec.

Tämä osio sisältää käyttäjätunnuksesi, salasanasi sekä listan palvelinosoitteita ympäri maailmaa.

Näet käyttäjätunnuksen, salasanan ja listan palvelinosoitteita eri puolilla maailmaa.

Pidä tämä selainikkuna auki. Tarvitset näitä tietoja myöhemmin asennuksen aikana.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua nopeasti.

Takaisin sivun alkuun

2. VPN-määritysten käyttöönotto

Huomaa: Eri Android-laitteiden käyttöliittymät vaihtelevat valmistajasta riippuen. Jos laitteesi käyttöliittymä poikkeaa merkittävästi alla näkyvien vaiheiden käyttöliittymästä, ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua nopeasti.

Napauta Android-laitteella Asetukset > Yhteydet > Lisää yhteysasetuksia. (Muissa Android-versioissa mahdollisesti Asetukset > Lisää… > Wi-Fi ja verkot.)

Napauta “Lisää yhteysasetuksia.”

Valitse VPN. Napauta Vertical ellipsis.-kuvaketta ja sen jälkeen Lisää VPN-profiili. (Muissa Android-versioissa napauta Lisäyskuvake.-kuvaketta.)

Napauta kolmea pistettä.

Syötä seuraavat tiedot Muokkaa VPN-profiilia -näkymässä:

• Nimi: Syötä haluamasi nimi VPN-yhteydelle. Tämä voi olla esimerkiksi VPN-palvelimen sijainti, kuten ExpressVPN Ruotsi).
  • Tyyppi: valitse L2TP/IPsec PSK.
  • Palvelinosoite: syötä jokin saatavilla olevista palvelinosoitteista (esim. la-abc-abcd.abcde.com).
  • L2TP-salaisuus: jätä tämä kenttä tyhjäksi.
  • IPsec-tunniste: jätä tämä kenttä tyhjäksi.
  • IPsecin esijaettu avain: kirjoita 12345678.
  • DNS-verkkotunnusten haku: jätä tämä kenttä tyhjäksi.
  • DNS-palvelimet (esim. 8.8.8.8): jätä tämä kenttä tyhjäksi.

Napauta lopuksi Tallenna.

Napauta “Tallenna”.

Napauta juuri luomaasi VPN-profiilia.

Napauta juuri luomaasi VPN-profiilia.

Syötä aiemmin etsimäsi käyttäjätunnus ja salasana. Varmista, että Tallenna tilin tiedot on valittuna. Napauta sitten Yhdistä.

Napauta “Yhdistä”.

Onnittelut! Olet nyt yhteydessä ExpressVPN:ään.

Voit tarkistaa, onko yhteys ExpressVPN:ään muodostunut onnistuneesti napauttamalla VPN-profiilia. Jos näet tekstin “VPN on yhdistetty“, yhteys on päällä.

Näyttö, jolla näkyy että olet yhdistänyt ExpressVPN:ään onnistuneesti.

Kun haluat katkaista yhteyden, napauta Katkaise yhteys.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua nopeasti.

Takaisin sivun alkuun

VPN-määritysten poistaminen

Voit poistaa VPN-määritykset Android-laitteestasi siirtymällä VPN-profiilien näkymään. Valitse ja pidä painettuna luotua VPN-profiilia.

Napauta ja paina olemassaolevaa VPN-profiilia.

Napauta Poista profiili.