Get ExpressVPN on your router.
Tarvitsetko VPN:n reitittimellesi?
Hanki ExpressVPN nyt
Refer a friend to use ExpressVPN.
Pidätkö ExpressVPN:stä? Haluatko ilmaisen kuukauden?
Suosittele heti ystävälle

Tältä sivulta saat vastauksen yleisimpiin kysymyksiin liittyen ExpressVPN-reitittimiin.

Voit asentaa ExpressVPN:n reitittimeesi seuraamalla reititinkohtaisia ohjeita.

Siirry osioon…
Reitittimen käyttöönotto
Miten löydän reitittimen oletussalasanan?
Miten vaihdan reitittimen hallintasalasanan?
Miten pääsen reitittimen asetuksiin?
Miten yhdistän reitittimeni internet-palveluntarjoajalta saatuun modeemiin tai reitittimeen?
Mitkä verkkomääritykset ovat tuettuja?

Laitteiden suojaaminen
Kuinka monta laitetta reitittimeen voi yhdistää?
Voinko erikseen valita laitteet, jotka suojataan VPN:llä?
Miten asetan laitteelle staattisen IP-osoitteen lähiverkossa?
Miten katkaisen epäaktiivisen laitteen yhteyden reitittimeen?
Miksi jotkin laitteet näkyvät hallintapaneelissa kaksi kertaa?
Miten tunnistan hallintapaneelissa näkyvät nimettömät laitteet?
Voinko luoda Wi-Fi-vierasverkon?
Onko Aircovessa Network Lock?

Reitittimen käyttäminen
Miten varmistan, että VPN toimii oikein?
Miten testaan internet-yhteyden nopeuden?
Miten vaihdan Wi-Fi-nimen ja -salasanan?
Miten erottelen 2,4 GHz- ja 5 GHz -Wi-Fit?
Miten päivitän ExpressVPN-laiteohjelmiston?
Miten käynnistän reitittimen uudelleen?
Miten automaattinen uudelleenkäynnistys otetaan käyttöön tai pois käytöstä?
Mitä Aircoven etuosassa olevat LED-toimintovalot ilmaisevat?
Miten sammutan toimintovalot?
Voinko kytkeä Aircove Gon USB-C-varavirtalähteeseen?

Lisäasetukset
Miten teen porttiohjauksia?
Miten määritän dynaamisen DNS:n?
Miten asetan staattisen IP-osoitteen laajaverkossa?
Miten määritän mukautetun DNS:n?
Miten palautan reitittimen oletusasetukset?
Miksi reititin ottaa yhteyden tuntemattomiin verkkotunnuksiin?

Reitittimen käyttöönotto

Miten löydän reitittimen oletussalasanan?

Reitittimen oletustunnukset löytyvät yleisimmin reitittimen pohjaan tai takaosaan liimatusta lapusta. Katso, miten löydät Asus-, Linksys-, Netgear- ja Aircove-reitittimien oletustunnukset.

Takaisin sivun alkuun

Miten vaihdan reitittimen hallintasalasanan?

Voit vaihtaa hallintasalasanan reitittimen hallintapaneelissa > Lisäasetukset > Reitittimen asetukset. Jos olet unohtanut hallintasalasanan, sinun on nollattava reitittimesi.

Takaisin sivun alkuun

Miten pääsen reitittimen asetuksiin?

Pääset reitittimesi asetuksiin siirtymällä osoitteeseen expressvpnrouter.com käyttämällä laitetta, joka on yhteydessä reitittimeen. Katso lisää.

Takaisin sivun alkuun

Miten yhdistän reitittimeni internet-palveluntarjoajalta saatuun modeemiin tai reitittimeen?

Voit yhdistää ExpressVPN-reitittimen internet-palveluntarjoajaltasi saatuun modeemiin tai reitittimeen kiinnittämällä verkkokaapelin palveluntarjoajan modeemin/reitittimen LAN-porttiin ja siitä ExpressVPN-reitittimen WAN- tai internet-porttiin. Katso lisää.

Vaihtoehtoisesti jos reitittimesi on Aircove Go, voit käyttää Wi-Fi-linkkiä yhdistääksesi sen toisen reitittimen Wi-Fi-verkkoon ja samalla langattomasti internetiin. Katso lisää.

Takaisin sivun alkuun

Mitkä verkkomääritykset ovat tuettuja?

ExpressVPN-reititin voidaan ottaa käyttöön monella eri tavalla. Voit yhdistää ExpressVPN-reitittimen toiseen Wi-Fi-verkkoon, Ethernet-kytkimeen tai mesh-verkkoon. Voit myös käyttää sitä Wi-Fi-toistimen kanssa ja jopa ketjuttaa useita ExpressVPN-reitittimiä. Katso lisää.

Takaisin sivun alkuun

Laitteiden suojaaminen

Kuinka monta laitetta reitittimeen voi yhdistää?

Voit yhdistää reitittimeesi niin monta laitetta kuin haluat. Katso lisää.

Takaisin sivun alkuun

Voinko erikseen valita laitteet, jotka suojataan VPN:llä?

VPN suojaa oletuksena kaikki reitittimeen yhdistetyt laitteet. Jos haluat, että jotkin laitteet eivät käytä VPN:ää tai internetiä, voit luoda kyseisille laitteille oman laiteryhmän, jossa VPN tai internet ei yhdisty. Katso lisää.

Takaisin sivun alkuun

Miten asetan laitteelle staattisen IP-osoitteen lähiverkossa?

Siirry osoitteeseen expressvpnrouter.com käyttämällä laitetta, joka on yhteydessä reitittimeen. Valitse laite, jolle haluat asettaa staattisen IP-osoitteen lähiverkossa, ja muokkaa Laitteen IP-osoite -kenttää. Katso lisää.

Takaisin sivun alkuun

Miten katkaisen epäaktiivisen laitteen yhteyden reitittimeen?

Voit poistaa laitteen seuraamalla näitä vaiheita:

1. Siirry osoitteeseen expressvpnrouter.com käyttämällä laitetta, joka on yhteydessä reitittimeen.
  2. Valitse laite, jonka haluat poistaa, ja paina Nollaa laitteen asetukset.

Laite poistuu hallintapaneelista 24 tunnin kuluessa tai kun käynnistät reitittimen uudelleen.

Takaisin sivun alkuun

Miksi jotkin laitteet näkyvät hallintapaneelissa kaksi kertaa?

Jokaisella laitteella on oma MAC-osoite, jonka avulla reitittimet tunnistavat laitteen verkossa. Jos laite käyttää satunnaistettua MAC-osoitetta oletusosoitteen sijaan, laite voi näkyä monistettuna reitittimen hallintapaneelissa. Katso lisää.

Takaisin sivun alkuun

Miten tunnistan hallintapaneelissa näkyvät nimettömät laitteet?

Voit verrata nimettömän laitemerkinnän kuusi viimeistä merkkiä laitteesi MAC-osoitteeseen. Katso, miten löydät laitteesi MAC-osoitteen.

Takaisin sivun alkuun

Voinko luoda Wi-Fi-vierasverkon?

Tällä hetkellä ei ole mahdollista luoda erillistä Wi-Fi-vierasverkkoa, mutta voit luoda vieraille tarkoitetun laiteryhmän. Huomaa kuitenkin, että kaikki laiteryhmät ovat yhteydessä samaan lähiverkkoon. Katso lisää.

Takaisin sivun alkuun

Onko Aircovessa Network Lock?

Kyllä, Network Lock on Aircovessa sisäänrakennettuna. Jos VPN-yhteytesi katkeaa, Network Lock pysäyttää kaiken verkkoliikenteen laitteessa. Näin IP-osoitteesi ja muut arkaluonteiset tietosi pysyvät turvassa. Kun VPN-yhteys palautuu, turvallinen yhteys internetiin jatkuu. Network Lockia ei voi poistaa käytöstä Aircovessa manuaalisesti.

Takaisin sivun alkuun

Reitittimen käyttäminen

Miten varmistan, että VPN toimii oikein?

Voit käyttää ExpressVPN:n IP-osoitteen tarkistajaa varmistaaksesi VPN:n toimivuuden. Jos VPN on yhdistänyt oikein, tarkistaja näyttää valitsemasi VPN-sijainnin todellisen sijaintisi sijaan. Jos esimerkiksi olet Japanissa ja yhdistät yhdysvaltalaiseen VPN-palvelimeen, IP-osoitteen tarkistaja ilmoittaa yhteytesi tulevan Yhdysvalloista. Katso lisää.

Takaisin sivun alkuun

Miten testaan internet-yhteyden nopeuden?

Voit tarkistaa internet-yhteytesi nopeuden esimerkiksi Ooklan Speedtest-verkkotyökalulla. Katso lisää VPN-nopeuksien testaamisesta.

Takaisin sivun alkuun

Miten vaihdan Wi-Fi-nimen ja -salasanan?

Siirry osoitteeseen expressvpnrouter.com käyttämällä laitetta, joka on yhteydessä reitittimeen. Valitse Verkkoasetukset > Wi-Fi-asetukset. Siellä voit muuttaa asetuksiasi, kuten vaihtaa verkkosi nimen, salasanan, kanavan, WPA3-suojauksen ja näkyvyyden. Katso, miten valitset parhaat Wi-Fi-asetukset.

Takaisin sivun alkuun

Miten erottelen 2,4 GHz- ja 5 GHz -Wi-Fit?

Siirry osoitteeseen expressvpnrouter.com käyttämällä laitetta, joka on yhteydessä reitittimeen. Valitse Verkkoasetukset > Wi-Fi-asetukset > Erilliset 2,4 GHz- ja 5 GHz -Wi-Fit. Katso lisää.

Takaisin sivun alkuun

Miten päivitän ExpressVPN-laiteohjelmiston?

ExpressVPN-reititin asentaa saatavilla olevat päivitykset automaattisesti päivittäin kello 4.00. Jos haluat päivittää reitittimesi omatoimisesti, voit ladata uusimman laiteohjelmiston osoitteesta expressvpn.com/latest#router. Seuraavaksi siirry reitittimen hallintapaneeliin ja valitse Lisäasetukset > Ohjelmistopäivitys asentaaksesi laiteohjelmiston. Katso lisää.

Takaisin sivun alkuun

Miten käynnistän reitittimen uudelleen?

Voit käynnistää reitittimesi uudelleen kahdella eri tavalla:

• Vaihtoehto 1: siirry osoitteeseen expressvpnrouter.com käyttämällä laitetta, joka on yhteydessä reitittimeen, ja valitse sivuvalikosta Käynnistä reititin uudelleen.
  • Vaihtoehto 2: irrota reititin pistorasiasta tai sammuta se virtakytkimestä, jos reitittimessä sellainen on.

Takaisin sivun alkuun

Miten automaattinen uudelleenkäynnistys otetaan käyttöön tai pois käytöstä?

Voit hallita automaattista uudelleenkäynnistystä siirtymällä osoitteeseen expressvpnrouter.com laitteella, joka on yhteydessä reitittimeen. Hallintapaneelissa valitse Lisäasetukset > Reitittimen asetukset > Käynnistä reititin uudelleen päivittäin kello 4.00.​​

Takaisin sivun alkuun

Mitä Aircoven etuosassa olevat LED-toimintovalot ilmaisevat?

Siniset ja valkoiset LED-toimintovalot ilmaisevat Aircove-reitittimen eri tiloja:

SkenaarioLED-valojen tila
Aircove käynnistyyValkoinen pulssi
Internet (WAN) ei yhdistettySininen pulssi
Internet (WAN) yhdistettyValkoinen
Aircove käynnistyy uudelleenPysyvä sininen valo ja sitten valkoinen pulssi
Tehdasasetusten palautus
(Pidä nollauspainiketta painettuna käynnistyksen yhteydessä.)
1 valkoinen välähdys ja sitten 4 sinistä välähdystä.
Kun välähdykset muuttuvat sinisistä valkoisiksi, voit vapauttaa nollauspainikkeen.
Tehdasasetusten palautus
(Pidä nollauspainiketta painettuna vähintään 5 sekunnin ajan reitittimen ollessa käynnissä.)
Valkoinen pulssi, kunnes nollauspainike vapautetaan.
Sitten
1 valkoinen välähdys ja sitten 4 sinistä välähdystä, kunnes asetukset on nollattu.

Takaisin sivun alkuun

Miten sammutan toimintovalot?

Voit sammuttaa Aircoven LED-toimintovalot reitittimen hallintapaneelissa. Valitse Lisäasetukset > Reitittimen asetukset > Toimintovalot.

Takaisin sivun alkuun

Voinko kytkeä Aircove Gon varavirtalähteeseen?

Voit kytkeä Aircove Gon USB Power Delivery (PB) -varavirtalähteeseen, mutta koska Aircove Go ei tue PD-protokollaa, varavirtalähteesi tehon tulee olla 5V/3A. Parhaan toimintakyvyn takaamiseksi suosittelemme käyttämään Aircove Gon omaa virta-adapteria.

Riippuen laitteistosta ja käytöstä myös 5V/2A-varavirtalähde saattaa toimia, mutta emme suosittele sellaisen käyttöä.

Markkinoilla on monia erimerkkisiä ja -mallisia varavirtalähteitä, ja niiden laatu ja teho voivat vaihdella. Joten jos ensiksi kokeilemasi varavirtalähde ei toimi odotetulla tavalla, suosittelemme kokeilemaan toista.

Huomaa: Suosittelemme käyttämään tiettyä varavirtalähdettä ainoastaan Aircove Golle. Jotkut varavirtalähteet saattavat hetkeksi katkaista yhteyden yhdistettyihin laitteisiin, kun niihin yhdistetään uusi laite, mikä uudelleenkäynnistäisi myös Aircove Gon.

Takaisin sivun alkuun

Lisäasetukset

Miten teen porttiohjauksia?

Voit tehdä porttiohjauksia reitittimen hallintapaneelissa. Valitse Lisäasetukset > Porttiohjaus. Katso lisää.

Takaisin sivun alkuun

Miten määritän dynaamisen DNS:n?

Voit määrittää dynaamisen DNS:n reitittimen hallintapaneelissa. Valitse Lisäasetukset > Dynaaminen DNS. Katso lisää.

Takaisin sivun alkuun

Miten asetan staattisen IP-osoitteen laajaverkossa?

Siirry reitittimesi hallintapaneeliin > Verkkoasetukset > Internet-asetukset ja valitse yhdistämisprotokollaksi Staattinen IP-osoite. Katso lisää staattisista IP-osoitteista ja muista tavoista yhdistää internet-palveluntarjoajaan.

Takaisin sivun alkuun

Miten määritän mukautetun DNS:n?

Voit määrittää mukautetun DNS:n, jota käytetään VPN-yhteyden katketessa, reitittimen hallintapaneelissa. Valitse Verkkoasetukset > Internet-asetukset. Katso lisää.

Takaisin sivun alkuun

Miten palautan reitittimen oletusasetukset?

• Vaihtoehto 1: siirry reitittimesi hallintapaneeliin ja valitse Lisäasetukset > Varmuuskopiointi ja palautus > Nollaa kaikki reitittimen asetukset.
  • Vaihtoehto 2: etsi nollauspainike reitittimen takaosasta, pidä sitä painettuna ~10 sekuntia käyttämällä paperiliitintä tai muuta vastaavaa esinettä ja vapauta painike, kun virtavalot alkavat vilkkua.

Takaisin sivun alkuun

Miksi reititin ottaa yhteyden tuntemattomiin verkkotunnuksiin?

ExpressVPN-reitittimet ottavat säännöllisesti yhteyden seuraaviin verkkotunnuksiin havaitakseen mahdollisia ongelmia verkkoyhteydessä:

• http://connectivity-check.ubuntu.com
  • http://connectivitycheck.android.com
  • http://connectivitycheck.gstatic.com
  • http://developers.google.cn
  • http://maps.gstatic.com
  • http://mt0.google.com
  • http://www.google.cn
  • http://www.airport.us
  • http://www.ibook.info
  • http://www.itools.info
  • http://www.thinkdifferent.us
  • http://fedoraproject.org
  • http://www.msftncsi.com