Denne veiledningen vil vise deg hvordan du manuelt konfigurerer en VPN-tilkobling på Android-enheten din ved å bruke protokollen L2TP/IPsec.

Det kan hende ikke alle ExpressVPN-lokasjoner er tilgjengelige for manuelt konfigurerte tilkoblinger. For å bruke hele listen over VPN-lokasjoner, bruk app-oppsettet.

Viktig: L2TP/IPsec gir svake sikkerhetsfordeler og bør bare brukes for anonymisering eller å endre lokasjoner. Hvis du er i et land med et høyt nivå av internettsensur, anbefales det at du bruker ExpressVPN-appen for en mer stabil VPN-tilkobling.
Bruker du Android 5.0 og nyere? Følg denne oppsettsveiledningen for å bruke ExpressVPNs app for Android

Hopp til …

1. Finn kontodetaljene dine for ExpressVPN
2. Sett opp VPN-konfigurasjonen
Avinstaller VPN-konfigurasjonen

1. Finn kontodetaljene dine for ExpressVPN

På Android-enheten din, gå til ExpressVPNs oppsettside. Hvis du blir bedt om det, oppgi ExpressVPN-kontodetaljene dine og trykk på Logg inn.

Trykk "Logg inn."

Oppgi verifiseringskoden du blir tilsendt på e-post.

Velg L2TP/IPsec.

Velg "L2TP/IPsec."

Dette vil vise deg brukernavnet, passordet og en liste over serveradresser rundt om i verden.

Dette vil vise deg brukernavnet, passordet og en liste over serveradresser rundt om i verden.

Ha dette nettleservinduet lett tilgjengelig. Du vil trenge denne informasjonen for oppsettet senere.

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPNs kundestøtteteam for umiddelbar assistanse.

Tilbake til toppen

2. Sett opp VPN-konfigurasjonen

Merk: Ulike Android-enheter har ulike brukergrensesnitt avhengig av produsenten. Hvis din enhets grensesnitt ser veldig annerledes ut enn det som vises i stegene våre nedenfor, kontakt ExpressVPNs kundestøtteteam for umiddelbar assistanse.

På Android-enheten din, trykk på Innstillinger > Tilkoblinger > Flere tilkoblingsinnstillinger. (For andre versjoner av Android vil dette kanskje være Innstillinger > Mer … > Trådløst og nettverk.)

Trykk “Flere tilkoblingsinnstillinger”.

Trykk på VPN. Trykk så på Vertical ellipsis. og Legg til VPN-profil. (For andre Android-versjoner, trykk på Legg til-ikon.)

Trykk på den vertikale ellipsen.

Rediger VPNprofilskjermen, legg inn det følgende:

• Navn: Legg inn et navn som vil hjelpe deg med å gjenkjenne VPN-tilkoblingen. Det kan være nyttig å bruke lokasjonsnavnet (f.eks. ExpressVPN LA).
  • Type: Velg L2TP/IPSec PSK.
  • Serveradresse: Skriv inn en av serveradressene du har fått (f.eks. la-abc-abcd.abcde.com).
  • L2TP-hemmelighet: La dette feltet være tomt.
  • IPSec-identifiserer: La dette feltet være tomt.
  • IPSec forhåndsdelt nøkkel: Oppgi 12345678.
  • DNS-søkedomene: La dette feltet være tomt.
  • DNS-servere (f.eks. 8.8.8.8): La dette feltet være tomt.

Trykk så Lagre.

Tryk “Lagre”.

Trykk på VPN-profilen du nettopp opprettet.

Trykk på VPN-profilen du nettopp opprettet.

Oppgi brukernavnet og passordet du fant tidligere. Pass på at Lagre kontoinformasjonen er huket av. Trykk så på Koble til.

Trykk “Koble til”.

Gratulerer! Du skal nå være tilkoblet VPN-et.

For å sjekke om du har koblet til ExpressVPN, trykk på VPN-profilen. Hvis den sier «VPN er tilkoblet», fungerer tilkoblingen din.En skjerm som viser at du har koblet til ExpressVPN vellykket.

For å koble fra, trykk på Koble fra.