Get ExpressVPN on your Mac.
VPN nodig voor Mac?
Nu vrienden verwijzen

Deze handleiding toont u hoe u ExpressVPN handmatig kunt instellen op uw Mac OS X met gebruik van het L2TP/IPsec protocol.

Het is mogelijk dat niet alle ExpressVPN locaties beschikbaar zijn voor handmatig geconfigureerde verbindingen. Om de volledige lijst van VPN locaties te gebruiken, gebruikt u de app instellingen.

Belangrijk: L2TP/IPsec biedt zwakke veiligheidsvoordelen en zou alleen gebruikt moeten worden voor anonimisering of voor het veranderen van locatie. Als u zich in een land bevindt met een hoge mate van internetcensuur, raden wij u aan de ExpressVPN app te gebruiken voor een stabielere VPN verbinding.

Liever de app instellingen? Zie de instructies voor het instellen van de app voor Mac OS X 10.11 en hoger.

Spring naar…

1. Uw ExpressVPN accountgegevens vinden
2. De VPN configuratie instellen
3.Verbinden met de VPN
De VPN verbinding verbreken
De VPN configuratie verwijderen

1. Uw ExpressVPN accountgegevens vinden

Ga naar de instelpagina van ExpressVPN. Voer als dat gevraagd wordt uw ExpressVPN inloggegevens in en klik op Inloggen.

Enter your account credentials, then click "Sign In."

Voer de verificatiecode in die u per e-mail hebt ontvangen.

Selecteer aan de rechterkant L2TP/IPsec.

Click "L2TP/IPsec."

Dit toont u uw gebruikersnaam, wachtwoord en een lijst van serveradressen over de hele wereld.

Dit toont u uw gebruikersnaam, wachtwoord en een lijst met serveradressen over de hele wereld.

Houd dit browservenster open. U hebt deze informatie later nodig voor de installatie.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

2. De VPN configuratie instellen

Klik op het Apple logo in de linkerbovenhoek van uw scherm. Selecteer Systeemvoorkeuren… > Netwerk.

Selecteer “Netwerk.”

In het Netwerk venster klikt u op het plusteken (+). Voer in het pop-up venster de volgende gegevens in:

• Interface: selecteer VPN.
  • VPN type: selecteer L2TP over IPsec.
  • Servicenaam: voer een naam in waaraan u uw VPN verbinding kunt herkennen. Het kan handig zijn om de locatienaam in te voeren (bijv. “ExpressVPN LA”).

Klik op “Aanmaken” om een VPN verbinding te creëren.

Klik vervolgens op Aanmaken.

In het Netwerk venster voert u de volgende gegevens in:

• Configuratie: selecteer Standaard.
  • Serveradres: voer een van de serveradressen in die u hier had gevonden (bijv. la-abc-abcd.abcde.com).
  • Accountnaam: voer de gebruikersnaam in die u hier had gevonden.

Vink het vakje naast VPN status weergeven in menubalk aan om de status van uw VPN verbinding in de menubalk te zien.

Klik vervolgens op Authenticatie instellingen… Voer de volgende informatie in:

• Wachtwoord: voer het wachtwoord in dat u hier had gevonden.
  • Gedeeld geheim: voer 12345678 in.

Voer uw wachtwoord en gedeeld geheim in.

Klik op OK.

Klik vervolgens op Geavanceerd…

Vink het vakje aan voor Alle verkeer via VPN verbinding sturen en klik op OK.

Vink het vakje aan voor “Stuur al het verkeer over de VPN verbinding.”

Klik op Toepassen om al uw instellingen op te slaan.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

3. Verbinden met de VPN

In het Netwerk venster klikt u op Verbinden om de VPN verbinding te starten.

Klik op “Verbinden.”

Wanneer u succesvol verbonden bent met de VPN, zult u het woord “Verbonden” zien onder de naam van uw verbinding.

Uw VPN verbinding is met succes geactiveerd.

U bent nu verbonden met ExpressVPN.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De verbinding met de VPN verbreken

Om de verbinding met de VPN te verbreken, gaat u naar Systeemvoorkeuren… > Netwerk.

Selecteer de VPN verbinding die u had aangemaakt. Klik vervolgens op Verbinding verbreken.

Klik op “Verbinding verbreken.”

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

De VPN configuratie verwijderen

Om de VPN configuratie te verwijderen, gaat u naar Systeemvoorkeuren… > Netwerk.

Selecteer de VPN verbinding die u had aangemaakt. Klik op het minteken (-) en vervolgens op Toepassen.