Belangrijk: Je kunt 2FA-codes toevoegen aan compatibele accounts met behulp van de ExpressVPN-app voor iOS en Android. Als je ze eenmaal hebt toegevoegd, zijn je 2FA-codes voor jou zichtbaar in de ExpressVPN-app voor iOS en Android en in de Keys Chrome browserextensie (compatibel met Chrome, Opera, Edge, Vivald en Brave).

Tweefactorauthenticatie (2FA) voegt een extra beschermingslaag toe aan je online accounts, en voorkomt onrechtmatige toegang zelfs als je wachtwoorden gelekt zijn.

Met Keys kun je 2FA-codes toevoegen aan compatibele accounts op de ExpressVPN-app voor Android en iOS. Net als bij authenticatie-apps zoals Auth kan Keys eenvoudig 2FA-codes — ook bekend als tijdelijke eenmalige wachtwoorden (TOTPs) — genereren voor websites of apps waarbij 2FA is ingeschakeld.

Belangrijk: Toevoegen van 2FA-codes aan compatibele accounts op de ExpressVPN Keys browserextensie wordt over enige tijd ook mogelijk.

Spring naar..

Hoe schakel je 2FA in op een website of app
Hoe voeg je een 2FA-code toe aan nieuwe inloggegevens
Hoe voeg je een 2FA-code toe aan bestaande inloggegevens
Je 2FA-codes gebruiken

Hoe schakel je 2FA in op een website of app

Belangrijk: Om 2FA-codes te genereren moet je 2FA inschakelen op een website of app voor ExpressVPN Keys.
  1. Ga naar de veiligheidsinstellingen van de website of app en schakel 2FA in. Als je de 2FA-instelling niet kunt vinden, zoek dan naar 2fa.directory voor die website of app; onder Docs vind je dan gedetailleerde instructies.
  2. Als je de QR-code of de instelsleutel eenmaal te pakken hebt, open je de ExpressVPN-app op je iOS of Android apparaat. (Zorg ervoor dat de QR-code zichtbaar is op een ander apparaat dan het apparaat met ExpressVPN Keys.)
  3. Tik op het Keys tabblad.
  4. Ontgrendel de wachtwoordmanager.

Hoe voeg je een 2FA-code toe aan nieuwe inloggegevens

1. Tik op Inloggegevens toevoegen > Een 2FA-verificatiecode instellen.
    Screenshot of the Add New Login screen on ExpressVPN Keys
  2. Volg de instructies op het scherm om de instelsleutel in te voeren of de QR-code te scannen.
  3. Om het instellen te voltooien, zal de website of app je vragen om een eenmalig wachtwoord of verificatiecode in te voeren. Kopieer en plak vanuit ExpressVPN Keys of voer het handmatig in.
    2FA code confirmation pop-up on ExpressVPN Keys

Hoe voeg je een 2FA-code toe aan bestaande inloggegevens

1. Tik op de inlogggevens en selecteer Bewerken > 2FA-verificatiecode instellen.
    Screenshot of the 2FA code setup on an existing login on ExpressVPN Keys
  2. Volg de instructies op het scherm om de instelsleutel in te voeren of de QR-code te scannen.
  3. Om het instellen te voltooien, zal de website of app je vragen een eenmalig wachtwoord of verificatiecode in te voeren. Kopieer en plak vanuit ExpressVPN Keys of voer het handmatig in.
    2FA code confirmation pop-up on ExpressVPN Keys

Je 2FA-codes gebruiken

Als Autofill is ingeschakeld, zal Keys voorstellen om je gebruikersnaam, wachtwoord en 2FA-code in te vullen op websites en apps met tweefactorauthenticatie.

Heb je problemen met Autofill? Vind hier hulp.

Je kunt ook 2FA-codes vinden en kopiëren in de ExpressVPN-app voor iOS en Android, en in de ExpressVPN Chrome browserextensie.

Screenshot of existing login with 2FA code added