De ExpressVPN snelheidstest berekent voor u welke VPN serverlocaties het snelst zouden moeten zijn voor uw specifieke situatie.

Hieronder volgt belangrijke informatie over de snelheidstest:

• De snelheidstest meet de downloadsnelheid en de latentie. Eerst pingt de app het IP adres van elke VPN server om de latentie te testen. Daarna worden kleine bestanden (van 300 kb) gedownloaded om de downloadsnelheid tussen uw apparaat en elke VPN serverlocatie te meten.
  • De snelheidsindex is een relatieve score voor elke locatie, een combinatie van latentie en downloadsnelheid. De locaties met de hoogste snelheidsindex zijn waarschijnlijk de snelste voor u.
  • De resultaten bieden een sterke indicatie van welke locaties sneller zouden moeten zijn voor uw specifieke situatie, zodat u vol vertrouwen de beste kunt kiezen. Maar omdat er maar kleine bestanden worden verstuurd en omdat de test wordt uitgevoerd terwijl u niet verbonden bent met de VPN, geeft geen van de getallen direct uw werkelijke maximumsnelheid weer wanneer u verbonden bent (deze kan in werkelijkheid veel hoger zijn).
  • De functionaliteit snelheidstest is soms niet beschikbaar voor bepaalde VPN serverlocaties.

Voor de beste ervaring verbindt u met een locatie met:

• de hoogste snelheidsindex,
  • de laagste latentie, of
  • de hoogste downloadsnelheid.

Als u de snelheidstest gaat uitvoeren moet de verbinding met de VPN verbroken zijn.

Zie instructies over het uitvoeren van: