Tässä oppaassa näytetään, miten sovelluskohtaista yhdistämistä käytetään ExpressVPN:n Windows- ja Mac-sovelluksissa.

Tärkeää: sovelluskohtainen yhdistäminen ei ole saatavilla macOS 11:lle ja sitä uudemmille versioille.

Siirry osioon…

Mitä on sovelluskohtainen yhdistäminen?
Mitä DNS-kyselyille tapahtuu, kun käytän sovelluskohtaista yhdistämistä?
Sovelluskohtaisen yhdistämisen käyttäminen Windowsissa
Sovelluskohtaisen yhdistämisen käyttäminen Macissa

Mitä on sovelluskohtainen yhdistäminen?

Sovelluskohtaisen yhdistämisen (split tunneling) avulla voit päättää, mitkä laitteet käyttävät VPN:ää ja mitkä eivät, kun laitteesi on yhdistetty ExpressVPN:ään.

Jos esimerkiksi haluat, että kaikki muut sovellukset paitsi Firefox käyttävät VPN:ää, voit asettaa ExpressVPN:n yhdistämään sovelluskohtaisesti niin, että ainoastaan Firefoxiin ohjautuva verkkoliikenne ei kulje salatun VPN-tunnelin kautta.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua nopeasti.

Takaisin sivun alkuun

Mitä DNS-kyselyille tapahtuu, kun käytän sovelluskohtaista yhdistämistä?

Jos yhteys ExpressVPN:ään on päällä, kaikki DNS-kyselyt kulkevat ExpressVPN-palvelimien kautta riippumatta sovelluskohtaisen yhdistämisen asetuksista.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua nopeasti.

Takaisin sivun alkuun

Sovelluskohtaisen yhdistämisen käyttäminen Windowsissa

Huomaa: jotta voit muuttaa sovelluskohtaisen yhdistämisen asetuksia, VPN-yhteys on katkaistava.

Pääset sovelluskohtaisen yhdistämisen asetuksiin klikkaamalla Valikkokuvake. > Asetukset.

Klikkaa Asetukset.

Valitse Sovelluskohtainen yhdistäminen -kohdassa Hallinnoi yhteyttä sovelluskohtaisesti ja klikkaa Asetukset.

Klikkaa kohdassa "Sovelluskohtainen yhdistäminen" kohtaa "Asetukset".

Tässä valikossa voit valita erilaisia sovelluskohtaisen yhdistämisen vaihtoehtoja. Klikkaa alla olevan listan kohtia saadaksesi tietoa kustakin vaihtoehdosta:

Kaikki sovellukset käyttävät VPN:ää

Kun valitset tämän vaihtoehdon, kaikki sovellukset käyttävät VPN:ää ExpressVPN:n ollessa päällä.

Valitse Sovelluskohtainen yhdistäminen -valikossa Kaikki sovellukset käyttävät VPN:ää ja klikkaa sitten OK.

Valitse "Kaikki sovellukset käyttävät VPN:ää" ja klikkaa sitten "OK".

(Tämän vaihtoehdon tulos on sama kuin jos jätät valitsematta kohdan Sovelluskohtainen yhdistäminen aiemmassa vaiheessa.)

Älä anna valittujen sovellusten käyttää VPN:ää

Tämä vaihtoehto mahdollistaa tiettyjen sovellusten jättämisen VPN-yhteyden ulkopuolelle ExpressVPN:n ollessa päällä. Kun haluat valita, mitkä sovellukset eivät käytä VPN:ää, valitse Älä anna valittujen sovellusten käyttää VPN:ää ja klikkaa sitten Add icon.-kuvaketta.

Valitse "Älä anna valittujen sovellusten käyttää VPN:ää" ja klikkaa sitten "plus-merkkiä".

Valitse sovellukset, jotka haluat jättää VPN-yhteyden ulkopuolelle. Jos et näe haluamaasi sovellusta, lisää se listalle klikkaamalla Lisää toinen sovellus.

Klikkaa "Lisää toinen sovellus".

Klikkaa OK > OK tallentaaksesi muutokset.

Kun olet yhdistänyt ExpressVPN:ään, kaikki verkkoliikenne valittuja sovelluksia lukuun ottamatta käyttää VPN:ää.

Salli vain valittujen sovellusten käyttää VPN:ää

Tämä vaihtoehto mahdollistaa VPN:ää käyttävien sovellusten valitsemisen.

Kun haluat valita, mitkä sovellukset käyttävät VPN:ää, valitse Salli vain valittujen sovellusten käyttää VPN:ää ja klikkaa sitten Lisää-kuvake.-kuvaketta.

Valitse "Salli vain valittujen sovellusten käyttää VPN:ää" ja klikkaa sitten "plus-merkkiä".

Valitse sovellukset, jotka haluat suojata VPN-yhteydellä. Jos et näe haluamaasi sovellusta, lisää se listalle klikkaamalla Lisää toinen sovellus.

Klikkaa "Lisää toinen sovellus".

Klikkaa OK > OK tallentaaksesi muutokset.

Kun olet yhdistänyt ExpressVPN:ään, vain valitut sovellukset käyttävät VPN:ää.

Tärkeää: Sovelluskohtainen yhdistäminen on saatavilla ExpressVPN:n Windows-sovelluksen versiossa 10 ja sitä vanhemmissa (ja on väliaikaisesti pois käytöstä ExpressVPN:n Windows-sovelluksen versiossa 12, joka on tällä hetkellä saatavilla ennakkona). Jos haluat käyttää sovelluskohtaista yhdistämistä, pitäydythän Windows-sovelluksemme versiossa 10.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua nopeasti.

Takaisin sivun alkuun

Sovelluskohtaisen yhdistämisen käyttäminen Macissa

Tärkeää: sovelluskohtainen yhdistäminen ei ole saatavilla macOS 11:lle ja sitä uudemmille versioille.

Huomaa: jotta voit muuttaa sovelluskohtaisen yhdistämisen asetuksia, VPN-yhteys on katkaistava.

Pääset sovelluskohtaisten yhdistämisen asetuksiin klikkaamalla Menu icon. > Asetukset…

Klikkaa Asetukset.

Valitse Sovelluskohtainen yhdistäminen -kohdassa Hallinnoi yhteyttä sovelluskohtaisesti ja klikkaa Asetukset.

Valitse Sovelluskohtainen yhdistäminen -kohdassa Asetukset.

Tässä valikossa voit valita erilaisia sovelluskohtaisen yhdistämisen vaihtoehtoja. Klikkaa alla olevan listan kohtia saadaksesi tietoa kustakin vaihtoehdosta:

Kaikki sovellukset käyttävät VPN:ää

Kun valitset tämän vaihtoehdon, kaikki sovellukset käyttävät VPN:ää ExpressVPN:n ollessa päällä.

Valitse Sovelluskohtainen yhdistäminen -valikossa Kaikki sovellukset käyttävät VPN:ää ja klikkaa sitten OK.

Valitse "Kaikki sovellukset käyttävät VPN:ää" ja klikkaa "OK."

(Tämän vaihtoehdon tulos on sama kuin jos jätät valitsematta kohdan Sovelluskohtainen yhdistäminen aiemmassa vaiheessa.)

Älä anna valittujen sovellusten käyttää VPN:ää

Tämä vaihtoehto mahdollistaa tiettyjen sovellusten jättämisen VPN-yhteyden ulkopuolelle ExpressVPN:n ollessa päällä. Kun haluat valita, mitkä sovellukset eivät käytä VPN:ää, valitse Älä anna valittujen sovellusten käyttää VPN:ää ja klikkaa sitten Add icon.-kuvaketta.

Valitse "Älä anna valittujen sovellusten käyttää VPN:ää" ja klikkaa sitten "plus-merkkiä."

Valitse sovellukset, jotka haluat jättää VPN-yhteyden ulkopuolelle, ja klikkaa sitten Valitse sovellus.

Klikkaa Valitse sovellus.

Klikkaa OK.

Klikkaa "OK".

Kun olet yhdistänyt ExpressVPN:ään, kaikki verkkoliikenne valittuja sovelluksia lukuun ottamatta käyttää VPN:ää.

Salli vain valittujen sovellusten käyttää VPN:ää

Tämä vaihtoehto mahdollistaa VPN:ää käyttävien sovellusten valitsemisen.

Kun haluat valita, mitkä sovellukset käyttävät VPN:ää, valitse Salli vain valittujen sovellusten käyttää VPN:ää ja klikkaa sitten Add icon.-kuvaketta.

Valitse "Salli vain valittujen sovellusten käyttää VPN:ää" ja klikkaa sitten "plus-merkkiä".

Valitse sovellukset, jotka haluat suojata VPN-yhteydellä, ja klikkaa sitten Valitse sovellus.

Klikkaa Valitse sovellus.

Klikkaa OK.