Bij Apple’s iOS-producten is het lekken van gebruikersgegevens altijd al een probleem geweest. iPhones (en bepaalde Mac-apparaten) kunnen eventueel je IP-adres lekken zelfs als je een VPN gebruikt, maar dat gebeurt alleen als je verbonden bent met een kwaadwillend wifi-toegangspunt (dat wil zeggen een die door een aanvaller wordt beheerd).

De VPN-branche heeft geprobeerd om contact op te nemen met Apple om aan te dringen op verbeteringen waarmee de privacy van gebruikers wordt vergroot. Tot het zover is, heeft ExpressVPN zich ten doel gesteld om onze gebruikers de best mogelijke bescherming te bieden.

Om IP-lekken te voorkomen, kun je de functie netwerkprotectie inschakelen in de ExpressVPN-app voor iOS. Netwerkprotectie is bedoeld om al het internetverkeer te blokkeren wanneer je VPN-verbinding wordt onderbroken, en verschaft zo online veiligheid en privacy. De functie voorkomt ook de hierboven beschreven lekken.

Wanneer het is ingeschakeld, kan netwerkprotectie effect hebben op de mogelijkheid om bepaalde Apple-functies te gebruiken, bijvoorbeeld Personal Hotspot of CarPlay. Je kunt dit oplossen door netwerkprotectie uit te zetten

Je kunt netwerkprotectie inschakelen door deze stappen te volgen:

1. In de ExpressVPN-app voor iOS: tik op Opties.
  2. Tik op Instellingen > Netwerkprotectie.
  3. Schakel Internet blokkeren als de VPN-verbinding wordt onderbroken aan.
  4. Controleer of Sta toegang tot apparaten op lokaal netwerk toe is uitgeschakeld.