Gebruik deze handleiding wanneer u:

• ExpressVPN niet kunt opstarten; of
  • Als u de volgende foutmeldingen ziet:
    • “Machine niet beschikbaar”
    • “Dienst niet beschikbaar”
    • “Kan dienst niet starten”

Voorafgaande controle

Sluit en heropen de ExpressVPN app om te zien of het probleem is opgelost.

Als dat het probleem niet oplost, volg dan deze stappen:

1. Installeer alle Windows updates.
  2. Download de nieuwste versie van de ExpressVPN Windows app.

Als het probleem zich blijft voordoen, volg dan deze stappen die specifiek zijn voor uw Windows apparaat:

Windows 7

1. Klik op het Windows Start menu, ga naar Alle programma’s, en dan naar Accessoires.
  2. Klik met de rechtermuisknop op Command Prompt en klik dan op Als Administrator runnen om de prompt met volledige administratieve privileges te openen.
  3. Klik in de command prompt (zwart scherm) het volgende commando:
    net start ExpressVpnservice
  4. Toets Enter.
  5. Probeer opnieuw ExpressVPN te starten.
  6. Als het probleem zich blijft voordoen, herstart uw computer of verwijder ExpressVPN van uw apparaat en installeer het opnieuw.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Windows 8 en 10

1. Gebruik Start of de Windows toets + X op uw toetsenbord om een dialoogvenster te openen
  2. Zoek naar Command Prompt (Admin).
  3. Typ in de command prompt het volgende commando:
    net start ExpressVpnservice
  4. Druk op Enter.
  5. Probeer opnieuw ExpressVPN te starten.
  6. Als het probleem zich blijft voordoen, herstart uw computer of verwijder ExpressVPN van uw apparaat en installeer het opnieuw.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de helpdesk van ExpressVPN.

Terug naar boven

Windows Server

U kunt ExpressVPN mogelijk niet starten als u draadloze LAN dienst niet heeft ingeschakeld op uw apparaat. Om de draadloze LAN dienst in te schakelen, volgt u de volgende stappen:

1. Sluit de ExpressVPN app.
  2. Open Servermanager.
  3. Selecteer Functies > Functie toevoegen.
  4. Selecteer Draadloze LAN dienst.
  5. Klik op Installeren > Sluiten > Klaar.
  6. Lanceer de ExpressVPN app.
  7. Als het probleem zich blijft voordoen, herstart uw computer of verwijder ExpressVPN van uw apparaat en installeer het opnieuw.