ExpressVPN stöder inte längre manuell konfiguration för PPTP och L2TP eftersom de ger minimalt skydd och är sårbara för skadliga attacker. Den här guiden visar andra konfigurationsmetoder eller protokoll som du kan använda för att ansluta till ExpressVPN på din enhet.

I de flesta fall rekommenderas du att konfigurera ExpressVPN med ExpressVPN:s app för Windows, Mac, iOS, Android, Linux eller routrar, vilka ger flest säkerhets- och integritetsfördelar. Vissa enheter eller enhetsversioner kan emellertid inte köra ExpressVPN:s app, och du kommer då behöva konfigurera ditt VPN manuellt. För manuell konfiguration stöder ExpressVPN OpenVPN-protokollet.

Gå direkt till…

Windows
Mac
Android
iOS
Linux
Routrar

Windows

Du rekommenderas att använda ExpressVPN:s app för Windows, som är kompatibel med Windows 7 och högre. Om du använder Windows Vista eller Windows XP kan du uppdatera ditt operativsystem till en nyare version. Om du inte kan uppdatera det behöver du använda manuell konfiguration för OpenVPN.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Mac

Du rekommenderas att använda ExpressVPN:s app för Mac, som är kompatibel med OS X 10.11 och högre. Om du använder Mac OS X 10.10 eller lägre behöver du uppdatera operativsystemet till ett nyare. Kan du inte uppdatera det behöver du använda manuell konfiguration för OpenVPN.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

Android

Du rekommenderas att använda ExpressVPN:s app för Android, som är kompatibel med Android 5.0 och högre. Använder du Android 4.4 eller lägre behöver du uppdatera operativsystemet till en nyare version.