Get ExpressVPN on Windows.
Trenger du et VPN for Windows?
Verv en venn nå

Denne veiledningen viser deg hvordan du manuelt konfigurerer et VPN for enheter som kjører Windows 10 (inkludert Microsoft Surface) ved hjelp av L2TP-/IPsec-protokollen.

Det kan hende ikke alle ExpressVPN-lokasjoner er tilgengelig for manuelt konfigurerte tilkoblinger. For å bruke hele listen over VPN-lokasjoner, bruk app-oppsettet.

Viktig: L2TP/IPsec gir svake sikkerhetsfordeler og skal bare brukes til anonymisering eller for å bytte lokasjoner.

Foretrekker du appoppsett? Se instruksjoner for appoppsett på Windows 10.

Hopp til …

1. Finn ditt brukernavn og passord til ExpressVPN-kontoen din
2. Legg til en ny VPN-tilkobling
3. Koble til en VPN-serverlokasjon
Koble til en annen VPN-serverlokasjon
Koble fra en VPN-serverlokasjon

1. Finn ditt brukernavn og passord til ExpressVPN-kontoen din

Gå til ExpressVPNs oppsettsside. Skriv inn ditt brukernavn og passord for ExpressVPN, og velg Logg inn.

Skriv inn ditt brukernavn og passord, og klikk «Logg inn».

Skriv inn verifiseringskoden som ble sendt til e-posten din.

Velg PPTP & L2TP/IPsec til høyre.

Click "L2TP/IPsec."

Dette viser deg brukernavn, passord og en liste over serveradresser over hele verden.

Dette viser deg brukernavnet og passordet ditt samt en liste over serveradresser over hele verden.

Ikke lukk dette nettleservinduet. Du trenger denne informasjonen til oppsettet senere.

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPNs kundestøtteteam for umiddelbar hjelp.

Til toppen

2. Legg til en ny VPN-tilkobling

For å legge til en ny VPN-tilkobling, velg internett-ikonet i systemstatusfeltet.

Hvis du bruker en Wi-Fi-tilkobling vil ikonet se slik ut:

Klikk på internett-ikonet i systemstatusfeltet ditt.

Hvis du bruker en Ethernet-tilkobling, vil ikonet se slik ut:

Klikk på internett-ikonet i systemstatusfeltet.

Velg Nettverks- og internettinnstillinger fra menyen som kommer opp.

Velg «Nettverks- og internettinnstillinger»

I venstre sidepanel, velg VPN > Legg til en VPN-tilkobling.

Klikk «Legg til en VPN-tilkobling».

I vinduet Legg til en VPN-tilkobling, skriv inn følgende opplysninger:

• VPN-leverandør: Velg Windows (innebygd).
  • Tilkoblingsnavn: Skriv inn et navn som vil hjelpe deg med å gjenkjenne VPN-tilkoblingen din. For eksempel: ExpressVPN NO.
  • Servernavn eller adresse: Skriv inn en av serveradressene som er gitt (f.eks. la-abc-abcd.abcde.com).
  • VPN-type: Velg L2TP/IPsec med forhåndsdelt nøkkel.
  • Forhåndsdelt nøkkel: Skriv inn 12345678.
  • Type påloggingsinformasjon: Velg brukernavn og passord.
  • Brukernavn : Skriv inn brukernavnet du fant tidligere.
  • Passord: Skriv inn passordet du fant tidligere.

Kryss av boksen for Husk påloggingsinformasjonen min.

Velg Lagre.

Skriv inn opplysningene for L2TP-VPN-tilkoblingen, og klikk «Lagre».