Wachtwoordgezondheid is een functie in ExpressVPN Keys,  ontworpen om uw algemene accountbeveiliging te helpen verbeteren. Het biedt een beoordeling van uw wachtwoordbeveiliging door middel van een beveiligingsscore, evenals tips en begeleiding bij het verbeteren ervan, en beschermt u tegen wachtwoordhacks.

Uw beveiligingsscore wordt berekend op basis van de sterkte van uw wachtwoorden, ongeacht of u hetzelfde wachtwoord meer dan één keer gebruikt, en of de website-URL’s die u hebt opgeslagen veilig zijn. Uw score zal verbeteren naarmate u deze problemen oplost.

Uw logins en wachtwoorden worden lokaal op uw apparaat beoordeeld – ze verlaten uw apparaat nooit. Lees meer over de privacy van Password Health.

Om toegang te krijgen tot Wachtwoordgezondheid, voegt u ten minste één login toe en tikt u vervolgens op het nummerpictogram in de rechterbovenhoek van het Keys-scherm.

Hoe kunt u uw beveiligingsscore verbeteren?

Lees hieronder meer over de beveiligingsproblemen die van invloed kunnen zijn op uw beveiligingsscore en hoe u deze kunt verbeteren.

Zwakke wachtwoorden

Zwakke wachtwoorden zijn gemakkelijk te raden of te kraken door zowel mensen als computers, waardoor ze kwetsbaar zijn voor wachtwoorddiefstal of compromittering. Ze bevatten gewone woorden uit het woordenboek, zoals ‘appel’ of ‘jongen’, of woorden die gemakkelijk te raden zijn, zoals plaatsnamen of de namen van uw partner.

Om al uw accounts veilig te houden, genereert u het beste sterke en unieke wachtwoorden in ExpressVPN Keys.

Hergebruikte wachtwoorden

Een hergebruikt wachtwoord is een wachtwoord dat u voor meerdere services of accounts gebruikt. Als uw wachtwoord is gecompromitteerd, kunnen aanvallers ongeautoriseerde toegang krijgen tot al deze accounts met het gecompromitteerde wachtwoord. Hoe meer accounts u heeft met hetzelfde wachtwoord, hoe groter de risico’s.

Om al uw accounts veilig te houden, genereert u het beste sterke en unieke wachtwoorden voor al uw accounts.

Inloggen via een onveilige URL

Onveilige URL’s beginnen met http:// in plaats van https://. Alle gegevens die tussen u en de website worden doorgegeven, zijn niet gecodeerd en kunnen door derden worden gelezen, inclusief uw wachtwoorden, gebruikersnamen, e-mailadres en creditcardnummers.

Om al uw accounts veilig te houden, gebruikt u alleen https:// in uw URL’s:

1. In het scherm met de inloggegevens van Keys tikt u bovenaan op Help Me Fix.
  2. Tik op HTTPS gebruiken.

Blootgestelde wachtwoorden

Belangrijk: Deze functie is enkel beschikbaar in de bètaversie van de ExpressVPN-apps voor iOS en Android.

Een wachtwoord is blootgesteld als het is gevonden in een online lijst van wachtwoorden, vaak als onderdeel van datalekken. Aanvallers proberen zich vaak aan te melden bij diensten door alle bekende wachtwoorden te proberen die op het dark web beschikbaar zijn. Hoe meer accounts je hebt die hetzelfde wachtwoord gebruiken, hoe kwetsbaarder je bent om gehackt te worden.

Datalekken kunnen je wachtwoorden in gevaar brengen en worden steeds regelmatiger gemeld, soms zelfs meerdere keren per week. Om het risico van blootgestelde wachtwoorden te minimaliseren, gebruik je sterke en unieke wachtwoorden voor al je accounts en werk je elk blootgesteld wachtwoord bij wanneer ExpressVPN Keys je waarschuwt dit te doen.