Salasanojen turvallisuus -toiminto on ExpressVPN Keysin toiminto, joka on suunniteltu parantamaan tiliesi yleistä turvallisuustasoa. Toimintoon kuuluu salasanojesi turvallisuutta arvioiva turvallisuusaste sekä vinkkejä ja neuvoja salasanaturvallisuuden parantamiseen sekä salasanahakkereilta suojautumiseen.

Turvallisuusasteen laskentaperusteita ovat salasanojesi vahvuus, saman salasanan käyttäminen useammin kuin kerran sekä tallentamiesi verkkosivujen URL-osoitteiden turvallisuustaso. Turvallisuusasteesi kasvaa, kun keskityt näihin seikkoihin.

Kirjautumistietoihisi ja salasanoihisi pääsee käsiksi paikallisesti laitteesi kautta – ne eivät koskaan poistu laitteeltasi muualle. Lue lisää Salasanojen turvallisuus -toiminnon yksityisyyskäytännöstä.

Jotta voit käyttää Salasanojen turvallisuus -toimintoa, tulee sinun lisätä palveluun vähintään yhdet kirjautumistiedot ja sitten napauttaa numerokuvaketta Keys-näkymän oikeassa yläreunassa.

Miten voin parantaa turvallisuusastetta?

Lue alta lisää turvallisuusuhista, jotka voivat vaikuttaa turvallisuusasteeseesi, ja keinoista parantaa sitä.

Heikot salasanat

Heikot salasanat voidaan helposti arvata tai murtaa niin ihmisten kuin tietokoneiden toimesta, mikä altistaa ne salasanavarkauksille ja -murroille. Heikkoja salasanoja ovat yleiset sanakirjasanat, kuten ”omena” tai ”poika” sekä helposti arvattavat sanat, kuten paikannimet tai läheistesi nimet.

Jotta kaikki tilisi pysyisivät suojattuina, luo vahvat ja uniikit salasanat ExpressVPN Keysissä.

Uudelleenkäytetyt salasanat

Uudelleenkäytetty salasana on salasana, jota olet käyttänyt useissa eri palveluissa tai eri tileillä. Jos salasanasi murretaan, murtaja voi päästä luvattomasti käsiksi kaikkiin tileihisi, jotka käyttävät samaa salasanaa. Mitä useammalla tililläsi on sama salasana, sitä suuremmat ovat riskit.

Jotta kaikki tilisi pysyisivät suojattuina, luo vahvat ja uniikit salasanat ExpressVPN Keysissä.

Kirjautuminen turvattomissa URL-osoitteissa

Turvattomat URL-osoitteet alkavat merkkisarjalla http:// ja turvalliset puolestaan merkkisarjalla https://. Turvattomissa osoitteissa tiedonvälitys sinun ja verkkosivuston välillä ei ole salattua, jolloin kolmannet osapuolet saavat tietää esimerkiksi salasanasi, käyttäjänimesi, sähköpostiosoitteesi sekä luottokorttisi numerot.

Jotta kaikki tilisi pysyisivät suojattuina, käytä vain https://-osoitteita.

1. Keysin kirjautumistietonäkymän yläosassa napauta Korjaa.
  2. Napauta Käytä HTTPS:ää.

Paljastuneet salasanat

Tärkeää: Tämä ominaisuus on saatavilla vain ExpressVPN-sovelluksen betaversioissa iOS:lle ja Androidille.

Salasana on paljastunut, jos se löytyy salasanalistalta verkosta, yleensä tietovuodon seurauksena. Hyökkääjät yrittävät usein kirjautua sisään kokeilemalla kaikkia pimeässä verkossa saatavilla olevia paljastuneita salasanoja. Mitä useammilla tileillä käytät samaa paljastunutta salasanaa, sen alttiimpi olet hakkeroinnille.

Tietovuodot saattavat paljastaa salasanasi, ja niitä tapahtuu kiihtyvään tahtiin, joskus jopa monta kertaa viikossa. Salasanojen paljastumisen aiheuttamia riskejä voi minimoida käyttämällä kaikilla tileillä vahvoja ja uniikkeja salasanoja ja päivittämälllä kaikki paljastuneet salasanat heti, jos ExpressVPN Keys kehottaa sinua tekemään niin.