Denne vejledning viser dig , hvordan du bruger funktionen split-tunneling i ExpressVPN’s apps til Windows og Mac.

Vigtigt: Funktionen split-tunneling er ikke tilgængelig på macOS 11 og derover.

Gå til…

Hvad er split-tunneling?
Hvad sker der med mine DNS-forespørgsler, når jeg bruger split-tunneling?
Sådan bruger du split-tunneling i VPN’en til Windows
Sådan bruger du split-tunneling i VPN’en til Mac

Hvad er split-tunneling?

Funktionen split-tunneling giver dig mulighed for at beslutte, hvilke apps der bruger VPN’en, og hvilke apps der ikke gør, når din enhed er forbundet til ExpressVPN.

Hvis du f.eks. ønsker, at alle dine apps udover Firefox skal bruge VPN’en, kan du konfigurere ExpressVPN til at bruge “split-tunneling” på trafikken, så det kun er Firefox’ trafik, der ikke sendes gennem den krypterede VPN-tunnel.

Har du brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN’s supportteam for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

Hvad sker der med mine DNS-forespørgsler, når jeg bruger split-tunneling?

Så længe du er tilsluttet ExpressVPN, vil alle dine DNS-forespørgsler blive sendt gennem ExpressVPN’s servere, uanset hvordan du konfigurerer dine indstillinger for split-tunnelering.

Har du brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN’s supportteam for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

Sådan bruger du split-tunneling i VPN’en til Windows

Bemærk: Du skal være afbrudt fra VPN’en for at ændre dine indstillinger for split-tunnelering.

For at tilgå indstillingerne for split-tunneling skal du klikke på Menu icon.> Indstillinger.

Klik på "Valgmuligheder".

Afkryds feltet for Administrér forbindelse pr. app under Split-tunneling, og klik på Indstillinger.

Klik på "Indstillinger" under "Split-tunneling".

Derfra kan du vælge forskellige muligheder for split-tunnelering. Udvid listen nedenfor, og læs mere om hver mulighed:

Alle apps bruger VPN’en

Hvis du vælger denne indstilling, vil alle dine apps bruge VPN’en, når du er tilsluttet ExpressVPN.

I menuen Split-tunneling skal du vælge Alle apps bruger VPN’en, og derefter klikke på OK.

Vælg "Alle apps bruger VPN", og klik derefter på "OK".

(valg af denne indstilling er det samme som at fjerne markeringen af feltet for Split-tunneling i det foregående trin).

Tillad ikke valgte apps at bruge VPN’en

Denne indstilling lader dig indstille visse apps til ikke at bruge VPN’en, når du er tilsluttet ExpressVPN. For at vælge, hvilke apps der ikke skal bruge VPN’en, skal du vælge Tillad ikke valgte apps at bruge VPN’en, og derefter klikke på Add icon..

Vælg "Tillad ikke valgte apps at bruge VPN'en", og klik derefter på plustegnet.

Afkryds feltet ved siden af hver app, du vil ekskludere fra VPN’en. Hvis du ikke kan finde en bestemt app, skal du klikke på Tilføj en anden app for at føje den til listen.

Klik "Tilføj en anden app".

Klik på OK > OK for at anvende dine ændringer.

Når du er forbundet til ExpressVPN, vil al internettrafik udover de(n) valgte app(s) bruge VPN’en.

Tillad kun valgte apps at bruge VPN’en

Denne indstilling giver dig mulighed for at vælge bestemte apps, der skal bruge VPN’en.

For at vælge, hvilke apps der skal bruge VPN’en, skal du vælge Tillad kun valgte apps at bruge VPN’en, og derefter klikke på Add icon..

Vælg "Tillad ikke valgte apps at bruge VPN'en", og klik derefter på plustegnet.

Afkryds feltet ved siden af hver app, du vil beskytte med VPN’en. Hvis du ikke kan finde en bestemt app, skal du klikke på Tilføj en anden app for at føje den til listen.

Klik på "Tilføj en anden app".

Klik på OK > OK for at anvende dine ændringer.

Når du er forbundet til ExpressVPN, vil kun de(n) valgte app(s) bruge VPN’en.

Vigtigt: Funktionen split-tunneling er tilgængelig i ExpressVPN til Windows Version 12 (tilgængelig som et tidligt preview) samt Windows 10 og tidligere.

Har du brug for hjælp? Kontakt ExpressVPN’s supportteam for øjeblikkelig hjælp.

Tilbage til toppen

Sådan bruger du split-tunneling i VPN’en på Mac

Vigtigt: Funktionen split-tunneling er ikke tilgængelig på macOS 11 og derover.

Bemærk: Du skal være afbrudt fra VPN’en for at ændre dine indstillinger for split-tunnelering.

For at tilgå indstillingerne for split-tunneling skal du klikke på Menu icon. > Indstillinger…

Klik på "Indstillinger".

Afkryds feltet for Administrér forbindelse pr. app under Split-tunnelering, og klik på Indstillinger.

Klik på "Indstillinger" ud for "Split-tunneling".

Derfra kan du vælge forskellige muligheder for split-tunnelering. Udvid listen nedenfor, og læs mere om hver mulighed:

Alle apps bruger VPN’en

Hvis du vælger denne indstilling, vil alle dine apps bruge VPN’en, når du er tilsluttet ExpressVPN.

I menuen Split-tunneling skal du vælge Alle apps bruger VPN’en, og derefter klikke på OK.

Vælg "Alle apps bruger VPN", og klik derefter på "OK".

(valg af denne indstilling er det samme som at fjerne markeringen af feltet for Split-tunneling i det foregående trin).

Tillad ikke valgte apps at bruge VPN’en

Denne indstilling lader dig indstille visse apps til ikke at bruge VPN’en, når du er tilsluttet ExpressVPN. For at vælge, hvilke apps der ikke skal bruge VPN’en, skal du vælge Tillad ikke valgte apps at bruge VPN’en, og derefter klikke på Add icon..

Vælg "Tillad ikke udvalgte apps at bruge VPN'en", og klik derefter på plustegnet.

Afkryds feltet ved siden af hver app, du vil ekskludere fra VPN’en, og klik derefter på Vælg applikation.

Klik på "Vælg applikation".

Klik på OK.

Klik på "OK".

Når du er forbundet til ExpressVPN, vil al internettrafik udover de(n) valgte app(s) bruge VPN’en.

Tillad kun valgte apps at bruge VPN’en

Denne indstilling giver dig mulighed for at vælge bestemte apps, der skal bruge VPN’en.

For at vælge, hvilke apps der skal bruge VPN’en, skal du vælge Tillad kun valgte apps at bruge VPN’en, og derefter klikke på Add icon..

Vælg "Tillad kun udvalgte apps at bruge VPN", og klik derefter på plustegnet.

Afkryds feltet ved siden af hver app, du vil beskytte med VPN’en, og klik derefter på Vælg applikation.

Klik på "Vælg applikation".

Klik på OK.