Om onze apps en configuraties te gebruiken moet u eerst aanmelden voor een ExpressVPN account.

De ExpressVPN Android app Versie 7.6 en hoger bevat een functionaliteit die automatisch verbinding maakt met de VPN wanneer uw apparaat een niet-vertrouwd netwerk gebruikt. Alle netwerken worden gezien als “niet-vertrouwd” tenzij u ze als vertrouwd hebt gemarkeerd.

Deze functie staat standaard op uit. Als hij is ingeschakeld zal de ExpressVPN app:

  • automatisch verbinden met de VPN wanneer u een niet-vertrouwd netwerk gebruikt.
  • verbonden blijven wanneer u naar een ander niet-vertrouwd netwerk overschakelt
  • verbonden blijven wanneer u een netwerk gebruikt dat u heeft gemarkeerd als vertrouwd (standaard)

U krijgt deze blauwe “hint” te zien die aangeeft dat de VPN is verbonden omdat u op een niet-vertrouwd netwerk zit.

De ExpressVPN Android app die verbindt op een niet-vertrouwd netwerk.

Om automatische VPN verbinding in te stellen bij het gebruik van een niet-vertrouwd netwerk gaat u naar het Hamburger menu (≡) > Instellingen > Automatisch verbinden, en zet u de schakelaar voor Bij het verbinden met netwerken die niet als vertrouwd zijn gemarkeerd in de stand aan .

Om de functionaliteit uit te zetten zet u de schakelaar op uit.

Het Automatisch verbinden menu in de ExpressVPN Android app.

U hebt ook de optie om de verbinding met de VPN te verbreken wanneer uw apparaat een vertrouwd netwerk gebruikt. Deze functie staat standaard uit .

Om de functie in te schakelen zet u Verbinding verbreken bij het gebruiken van een vertrouwd netwerk in de stand aan .

Voor Android 10 en hoger

Als u een apparaat gebruikt dat draait op Android 10 of hoger, moet u de ExpressVPN app toestemming geven om de automatisch verbinden functie te gebruiken.

Waarom vraagt ExpressVPN om locatie toestemming? De nieuwste versies van Android vragen om locatie toestemming om het opsporen van niet-vertrouwde netwerken mogelijk te maken. U hoeft geen locatie toestemming te geven tenzij u Android 10 of hoger gebruikt en de functie voor automatisch verbinden wilt gebruiken.

Nadat u Bij het verbinden met netwerken die niet als vertrouwd gemarkeerd zijn aan hebt gezet krijgt u de vraag om ExpressVPN toe te staan de locatie van uw apparaat te zien. Alleen de naam van het netwerk en de veiligheidsstatus worden gebruikt. Er wordt geen geschiedenis van de locatie van uw apparaat bewaard.

Tik op Altijd toestaan. Als u een andere optie selecteert krijgt u een foutmelding.

Hulp nodig? Neem voor directe ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven