Belangrijk: ExpressVPN Keys wordt geleidelijk uitgerold naar alle gebruikers op Windows, Mac en Linux via een Chrome-browserextensie, en in de ExpressVPN-app voor iOS en Android. Password Health is beschikbaar in ExpressVPN Keys voor Android en iOS. Het zal later beschikbaar zijn in de ExpressVPN Keys-browserextensie.

Wachtwoordgezondheid is een functie in ExpressVPN Keys,  ontworpen om uw algemene accountbeveiliging te helpen verbeteren. Het biedt een beoordeling van uw wachtwoordbeveiliging door middel van een beveiligingsscore, evenals tips en begeleiding bij het verbeteren ervan, en beschermt u tegen wachtwoordhacks.

Uw beveiligingsscore wordt berekend op basis van de sterkte van uw wachtwoorden, ongeacht of u hetzelfde wachtwoord meer dan één keer gebruikt, en of de website-URL’s die u hebt opgeslagen veilig zijn. Uw score zal verbeteren naarmate u deze problemen oplost.

Uw logins en wachtwoorden worden lokaal op uw apparaat beoordeeld – ze verlaten uw apparaat nooit. Lees meer over de privacy van Password Health.

Om toegang te krijgen tot Wachtwoordgezondheid, voegt u ten minste één login toe en tikt u vervolgens op het nummerpictogram in de rechterbovenhoek van het Keys-scherm.

Hoe kunt u uw beveiligingsscore verbeteren?

Lees hieronder meer over de beveiligingsproblemen die van invloed kunnen zijn op uw beveiligingsscore en hoe u deze kunt verbeteren.

Zwakke wachtwoorden

Zwakke wachtwoorden zijn gemakkelijk te raden of te kraken door zowel mensen als computers, waardoor ze kwetsbaar zijn voor wachtwoorddiefstal of compromittering. Ze bevatten gewone woorden uit het woordenboek, zoals ‘appel’ of ‘jongen’, of woorden die gemakkelijk te raden zijn, zoals plaatsnamen of de namen van uw partner.

Om al uw accounts veilig te houden, genereert u het beste sterke en unieke wachtwoorden in ExpressVPN Keys.

Hergebruikte wachtwoorden

Een hergebruikt wachtwoord is een wachtwoord dat u voor meerdere services of accounts gebruikt. Als uw wachtwoord is gecompromitteerd, kunnen aanvallers ongeautoriseerde toegang krijgen tot al deze accounts met het gecompromitteerde wachtwoord. Hoe meer accounts u heeft met hetzelfde wachtwoord, hoe groter de risico’s.

Om al uw accounts veilig te houden, genereert u het beste sterke en unieke wachtwoorden voor al uw accounts.

Inloggen via een onveilige URL

Onveilige URL’s beginnen met http:// in plaats van https://. Alle gegevens die tussen u en de website worden doorgegeven, zijn niet gecodeerd en kunnen door derden worden gelezen, inclusief uw wachtwoorden, gebruikersnamen, e-mailadres en creditcardnummers.

Om al uw accounts veilig te houden, gebruikt u alleen https:// in uw URL’s:

1. In het scherm met de inloggegevens van Keys tikt u bovenaan op Help Me Fix.
  2. Tik op HTTPS gebruiken.