Te verward om deze hele pagina te lezen?

Met een mens praten

Een proxy server is een tussenstation tussen uw computer en het internet; dit wordt vaak gebruikt om uw echte locatie te verbergen en u de kans te geven websites te bezoeken die anders geblokkeerd zouden zijn. Maar niet alle proxies bieden dezelfde bescherming van uw privacy als een VPN. Wanneer u ExpressVPN gebruikt heeft u geen extra proxy nodig.

Wanneer  u problemen hebt om het internet op te gaan, kan het zijn dat het is ingesteld om gebruik te maken van een proxy server.

NB: De stappen die hieronder beschreven worden helpen u niet om toegang te krijgen tot online streaming diensten. Wanneer u geen toegang krijgt tot een dienst omdat er een VPN of proxy wordt gedetecteerd, kunt u voor instant ondersteuning contact opnemen met het ExpressVPN Ondersteunings Team.

Voor instructies over het uitschakelen van uw proxy in Chrome kunt u het hoofdstuk raadplegen dat bij uw apparaat hoort.

Ik zit op…

Windows
Mac

Proxy uitschakelen voor Chrome op Windows

1. Klik op het Chrome Menu in de toolbar van de browser.
    Chrome settings menu Windows
  2. Kies Instellingen.
    Chrome settings Windows
  3. Klik op Geavanceerd.
    click Advanced
  4. Onder het kopje “Systeem” klikt u op Open proxy instellingen. Dit opent het venster Internet Eigenschappen.
    Open proxy settings Chrome for Windows
  5. Onder “Local Area Network (LAN) instellingen” klikt u op LAN instellingen.chrome-lan-settings
  6. Onder “Automatisch configureren”, verwijdert u het vinkje bij Automatisch instellingen detecteren. Zorg er ook voor dat er geen vinkje staat bij Een proxy server gebruiken voor uw LAN.chrome-lan-options
  7. Klik op OK en OK.

Terug naar boven

Proxy uitschakelen voor Chrome op Mac

1. Klik op het Chrome Menu in de toolbar van de browser en kies Instellingen.
    Open Chrome settings Mac
  2. Onderaan in het scherm klikt u op Geavanceerd.
    advanced Chrome settings
  3. Onder “Systeem” klikt u op Proxy instellingen openen. Dit opent het venster Netwerk Instellingen.
    advanced Chrome settings
  4. Op het tabblad “Proxies” onder het kopje “Kies het protocol dat u wilt configureren” verwijdert u alle vinkjes.uncheck-all-boxes
  5. Klik op OK en dan op Toepassen. U kunt nu alle andere menu’s sluiten.

Terug naar boven

Nog meer vragen?

Als u nog meer vragen hebt, of als u geen toegang krijgt tot bepaalde websites of diensten, kunt u voor instant ondersteuning contact opnemen met het ExpressVPN Ondersteunings Team.