Tämä opas kertoo, kuinka kytket pois päältä DNS:n HTTPS-pyynnöt selaimessasi.

Miksi kytkeä DNS:n HTTPS-pyynnöt pois päältä?

Kun olet yhteydessä ExpressVPN:ään, laitteesi käyttää ExpressVPN:n DNS-palvelimia DNS:n pyyntöjen tekemiseen. Joissakin verkkoselaimissa on kuitenkin käytössä DNS:n HTTPS-pyyntötoiminto (DNS over HTTPS). Tämän toiminnon myötä DNS:n pyynnöt ohittavat ExpressVPN:n DNS-palvelimet ja ratkeavat VPN-tunnelin ulkopuolella, mistä syntyy DNS-vuotoja.

DNS:n HTTPS-pyynnöt ovat oletuksena päällä joissakin selaimissa. Varmistaaksesi ExpressVPN:n DNS-palvelinten olevan käytössä laitteessasi tulee sinun kytkeä DNS:n HTTPS-pyynnöt pois päältä selaimessasi.

Huomaa: DNS:n HTTPS-pyyntötoiminto ei ole saatavilla Safarissa tai joidenkin selainten mobiiliversioissa.

Siirry osioon…

Google Chrome
Mozilla Firefox
Microsoft Edge
Opera

Google Chrome

Huomaa: DNS:n HTTPS-pyyntötoiminto ei ole saatavilla Chromen iOS-versiossa.

Windows, Mac ja Linux

1. Avaa selain ja kirjoita hakupalkkiin chrome://settings/security.
  2. Lisäasetukset-osion alla kytke Käytä suojattua DNS:ää pois päältä.
    Kytke "Käytä suojattua DNS:ää" pois päältä.

Android

1. Avaa Google Chrome. Napauta Vertical ellipsis..
  2. Napauta Asetukset > Yksityisyys ja turvallisuus.
    Napauta "Yksityisyys ja turvallisuus".
  3. Napauta Käytä suojattua DNS:ää.Napauta "Käytä suojattua DNS:ää".
  4. Kytke Käytä suojattua DNS:ää pois päältä.Kytke "Käytä suojattua DNS:ää" pois päältä.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua nopeasti.

Takaisin sivun alkuun

Mozilla Firefox

Huomaa: DNS:n HTTPS-pyyntötoiminto ei ole saatavilla Firefoxin Android- ja iOS-versioissa.

Windows, Mac ja Linux

1. Avaa selain ja kirjoita hakupalkkiin about:preferences.
  2. Vieritä alas osioon Verkkoasetukset. Klikkaa Asetukset…
  3. Varmista, että Käytä DNS:ää HTTPS:n välityksellä ei ole rastitettu. Klikkaa OK.
    Klikkaa "OK".

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua nopeasti.

Takaisin sivun alkuun

Microsoft Edge

Huomaa: DNS:n HTTPS-pyyntötoiminto ei ole saatavissa Edgen iOS- ja Android-versioissa.

Windows, Mac ja Linux

1. Avaa selain ja kirjoita hakupalkkiin edge://settings/privacy.
  2. Osion Tietoturva alla kytke Suojatun DNS-järjestelmän avulla voit määrittää, miten sivustojen verkko-osoitteet haetaan pois päältä.
    Kytke "Suojatun DNS-järjestelmän avulla voit määrittää, miten sivustojen verkko-osoitteet haetaan" pois päältä.

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä ExpressVPN:n asiakastukeen saadaksesi apua nopeasti.

Takaisin sivun alkuun

Opera

Huomaa: DNS:n HTTPS-pyyntötoiminto ei ole saatavilla Operan Android- ja iOS-versioissa.

Windows, Mac ja Linux

1. Avaa selain ja kirjoita hakupalkkiin opera://settings/privacy.
  2. Klikkaa Lisäasetukset.
  3. Osion Järjestelmä alla varmista, että Käytä DNS-over-HTTPS-protokollaa järjestelmän DNS-asetusten sijaan on kytketty pois päältä.
    Varmista, että "Käytä DNS-over-HTTPS-protokollaa järjestelmän DNS-asetusten sijaan" on kytketty pois päältä.