Um unsere Apps und Konfigurationen zu verwenden, registrieren Sie sich bitte für ein ExpressVPN Konto.

Aplikacja ExpressVPN dla Androida od wersji 7.6 i nowszych zawiera funkcję, która automatycznie łączy Cię z VPN, gdy Twoje urządzenie dołącza do niezaufanej sieci. Wszystkie sieci uważane są za “niezaufane” jeśli nie są oznaczone przez Ciebie jako zaufane.

Ta funkcja jest domyślnie wyłączona. Gdy jest włączona, aplikacja ExpressVPN:

  • automatycznie połączy Cię z VPN podczas dołączania do niezaufanej sieci
  • nie przerwie połączenia podczas zmiany sieci na kolejną niezaufaną
  • nie przerwie połączenia podczas dołączania do sieci oznaczonej jako zaufana (ustawienia domyślne)

Zobaczysz niebieską “wskazówkę” oznaczającą, że VPN jest połączony, ponieważ dołączono do niezaufanej sieci.

Aplikacja ExpressVPN dla Androida łącząca się przy niezaufanej sieci.

Aby włączyć automatyczne łączenie się z VPN podczas dołączania do niezaufanej sieci, przejdź do menu Hamburger (≡) > Ustawienia > Automatyczne łączenie, a następnie przełącz Podczas dołączania do sieci nieoznaczonych jako zaufane na pozycję włącz.

Aby wyłączyć tę funkcję, przełącz na pozycję wyłącz.

Menu ustawień automatycznego łączenia w aplikacji ExpressVPN dla Androida.

Możesz również rozłączyć się z VPN, gdy Twoje urządzenie dołącza do zaufanej sieci. Ta funkcja jest domyślnie wyłączona.

Aby włączyć tę funkcję, przełącz Rozłącz podczas dołączania do zaufanej sieci na pozycję włącz.

Dla Androida 10 i nowszych

Jeśli używasz urządzenia z Androidem 10 lub nowszą wersją, to konieczne będzie przyznanie aplikacji ExpressVPN uprawień lokalizacyjnych w celu włączenia funkcji automatycznego łączenia.

Dlaczego ExpressVPN wymaga uprawnień lokalizacyjnych? Najnowsze wersje Androida wymagają uprawnień lokalizacyjnych w celu umożliwienia wykrywania niezaufanych sieci. Przyznanie uprawnień lokalizacyjnych nie jest konieczne chyba, że używasz Androida 10 lub nowszego i chcesz korzystać z funkcji automatycznego łączenia.

Po przełączeniu Podczas dołączania do sieci nieoznaczonych jako zaufane na pozycję włącz, zostaniesz poproszony o zezwolenie ExpressVPN na dostęp do lokalizacji Twojego urządzenia. Używana jest tylko nazwa sieci i jej status bezpieczeństwa. Historia lokalizacji Twojego urządzenia nie jest przechowywana.

Stuknij w Zezwalaj przez cały czas. Jeśli wybierzesz jakąkolwiek inną opcję, to wyświetli się komunikat o błędzie.

Potrzebujesz pomocy? Skontaktuj się z zespołem pomocy technicznej ExpressVPN, aby otrzymać natychmiastowe wsparcie.

Powrót do góry

War dieser Artikel hilfreich?Yes No
Got it. Could you tell us more?
Try live chat to get help instantly.