In deze handleiding ziet u hoe u een sterk primair wachtwoord maakt. Als u problemen ervaart bij het maken of veranderen van uw primaire wachtwoord, kunt u deze pagina voor probleemoplossen raadplegen.

Uw primaire wachtwoord regelt de bescherming van uw gegevens. Het geeft u – en alleen u – toegang tot de inloggegevens die u in de wachtwoordmanager opslaat en ontcijfert deze. Uw primaire wachtwoord moet zowel veilig als makkelijk te onthouden zijn, zodat niemand het kan raden en u het gemakkelijk kunt onthouden.

Maak het uniek

Gebruik nooit hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts. Maak voor uw primaire wachtwoord een nieuw wachtwoord aan dat u niet gebruikt voor andere apps en websites, zelfs niet uw ExpressVPN account.

Maak het makkelijk te onthouden

Probeer bij het instellen van uw primaire wachtwoord meerdere woorden in te typen om een lang wachtwoord van ten minste 12 tekens te maken.

Als het helpt, maak dan een verhaal van de woorden om u te helpen uw primaire wachtwoord te onthouden.  Als “MytheKrakenVerrotteBagel#” uw wachtwoord is, onthoud dan “de mythe van de kraken die een verrotte bagel at op een hekje”.

U kunt scheidingstekens, zoals koppeltekens, toevoegen tussen woorden om uw primaire wachtwoord gemakkelijker te onthouden, bijvoorbeeld “Mythe-Kraken-Verrotte-Bagel#”. Het is niet aan te raden om te veel symbolen te gebruiken, omdat sommige symbolen mogelijk niet beschikbaar zijn op alle apparaten.

Gebruik geen voor de hand liggende, zwakke wachtwoorden

Vermijd alledaagse woorden, zoals “appel” of “jongen”, plaatsnamen, de namen van familieleden en belangrijke data zoals verjaardagen. Als u ongebruikelijke woorden gebruikt maakt dat uw wachtwoord moeilijker te kraken; het gebruik van verkeerd gespelde woorden maakt het nog moeilijker.

Vervang letters niet door symbolen, bijvoorbeeld “P455w0rd” voor “Password”.

Gebruik nooit reeksen van opeenvolgende letters, cijfers of toetsen van het toetsenbord, bijvoorbeeld “abcde45678” of “querty12321”.

Nadat u uw primaire wachtwoord hebt aangemaakt, oefent u een paar keer met het invoeren ervan. Als u in de toekomst uw primaire wachtwoord vergeet, zult u uw herstelcode moeten gebruiken om toegang te krijgen tot de wachtwoordmanager.

Heeft u hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.