Använd de här felsökningsstegen ifall du inte kan ansluta till ExpressVPN eller ifall appen ger dig ett felmeddelande som lyder ”Kan inte ansluta”.

Viktigt: Om du inte kan ansluta till en serverposition, men fortfarande kan ansluta till hemsidor eller onlineservrar, vänligen kontakta ExpressVPN:s supportteam för att få hjälp direkt.

Felsökningssteg

Kontrollera efter varje steg ifall problemet är löst.

Du kan också kontakta ExpressVPN:s supportteam via live-chatt för att få hjälp direkt.

1. Kontrollera att din internetuppkoppling är aktiv
  2. Ladda ner den senaste versionen av ExpressVPN
  3. Försök ansluta till en annan ExpressVPN-position
  4. Försök avaktivera din brandvägg, antivirusskydd, eller anti-spywareprogram
  5. Försök ändra protokoll
  6. Skicka in din ExpressVPN-logg och diagnostik
  7. Lös problemen i dina loggningsfiler
  8. Kunde inte ansluta på router

1. Kontrollera att din internetuppkoppling är aktiv

För att testa om din internetuppkoppling är aktiv, koppla från ExpressVPN och försök besöka en hemsida som vanligt.

Om du kan ansluta till internet när du inte är uppkopplad till ExpressVPN, gå då vidare till nästa steg.

Om du inte kan komma ut på internet trots att du är frånkopplad från ExpressVPN så behöver du kontrollera din internetuppkoppling. För Windows-användare, följ även de här stegen för att återställa din uppkoppling.