Contact ExpressVPN Support if you need help.
Är du för frustrerad för att läsa den här sidan?
Prata med en människa

Den här guiden går igenom vad du ska göra om ExpressVPN-appen på din enhet:

• tar för lång tid på sig att koppla från
  • fastnar på ”kopplar från”

Kolla ifall problemet löst sig efter varje steg. Ifall det har det kan du hoppa över återstående steg.

Gå direkt till…

1. Ladda ner den senaste versionen av ExpressVPN
2. Ändra ditt VPN-protokoll
3. Starta om din enhet
4. Återinstallera ExpressVPN-appen
5. Kontakta ExpressVPN:s supportteam

1. Ladda ner den senaste versionen av ExpressVPN

Kolla ifall du använder den senaste versionen av ExpressVPN:s app. Om inte, ladda ner den senaste versionen till din enhet.

Installera ExpressVPN:s app:

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s kundtjänst för omedelbar assistans.

Tillbaka till toppen

2. Ändra ditt VPN-protokoll

VPN-protokoll är de metoder din enhet använder för att ansluta till en VPN-server. För bäst upplevelse rekommenderar ExpressVPN att använda alternativet Automatiskt. Det väljs som standard och väljer automatiskt det protokoll som passar bäst för ditt nätverk.

Om du har problem med att frånkoppla ditt VPN kan du prova att ändra VPN-protokoll i följande ordning (om de är tillgängliga):

1. Lightway – TCP
  2. Lightway – UDP
  3. OpenVPN – TCP
  4. OpenVPN – UDP
  5. IKEv2
  6. L2TP/IPsec
Viktigt: L2TP/IPsec ger svaga säkerhetsfördelar och ska bara användas för anonymisering eller positionsbyte.

Så ändrar du protokoll för…